Je lepšie rozbiť betón, alebo dať podklad a dlažbu?

dobry vecer, viete mi poradit?chceme dávať zámkovú dlažbu, len neviem čo je lepšie. na miesto kde by mala ist dlazba je klasický beton. ked sme pozerali postupy tak odbornici radili, ze tento beton rozbit a dat na to podklad a na to zamkovu dlazbu. na druhej strane zo skusenosti inych nam vyplyva ze je lepsie nechat tento beton, nan dat podklad a polozit zamkovu dlazbu. viete mi poradit co je lepsie?dakujem za kazdu radu, skusenost.
Odpovedať
ten betón môže ostať ak je dostatočne oddrenážovaný a nevykazuje statické poruchy t.j. praskliny a vydutiny od terénu, voda zo zámkovky musí byť rýchlo a účinne odvedená od domu, ak tomu bude ten betón brániť napr. protispádom je o ničom.
Odpovedať
V akom stave je ten beton a ako je hrubý a čo tam chcete auto parkovat alebo chodník. tiež dat toto ako otázku kde je možná len jedna odpoveď a nie diskusia. ak odpoviete na čo som da pytal tak vám sám info.klidne aj do ip. Spevnene plochy si moja parketa
Odpovedať
no my máme asi 7 rokov na betóne a úplne v pohode, my sme nedávali preč betón zbytočné náklady je to vyvýšené ale spevnené. a 7 rokov v pohode funguje parkujú vo dvore 2 autá.
Odpovedať
Profilova fotka
Lepšie je to urobiť celé nanovo,ale dá sa to položiť aj na starý betón.
Odpovedať
obe riešenia môžu byť správne, závisí od okolností ako bolo popísané vyššie, keďže to nevidíme je ťažké to posúdiť. Chcel som ti poradiť, že ak vám vyhovuje ten betón tak kľudne naň dajte dlažbu, ale ani to nemusí byť jednoznačné ak je napr. zle vyspádovaný, alebo vykazuje iné nedostatky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň. Ak chcete ušetriť nechal by som starý betón a naň kamenný koberec. Kamenný koberec, je pekný, prírodný, trvácny, protišmykový a je tvorený z prírodného kameňa. Ak by Vás zaujímalo viac skúste si pozrieť našu webstránku kde nájdete aj aktuálny cenník, alebo v prípade akýchkoľvek otázok ma neváhajte kontaktovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Co keby ste si zaplatili reklamu v nejakom mediu? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb ale on si ju zaplatil, konkretne tu :). :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?