Finalizácia exteriéru - plot, múr a spevnené plochy

Ahojte, poprosím o radu, nakoľko som už zúfalá. Oslovila som viacero firiem ohľadom dokončovania dvoru - zatiaľ sa jedná o: - spevnené plochy (chodníky, stojisko pre autá, základy pod drobné stavby - tiež dlažba) - 3D plot, a múrik pod ním - nezámrzná hĺbka z 3 strán - 1 strana - múr z okrasných tvárnic - schody - terasa, tiež zámková dlažba Pozemok je rovinatý, cca 1000m2 a v miernom svahu (1m / 40m) Ponuky mi prišli fakt rôzne a rozdiely brutálne. Niektoré len v SMS nič nehovoriace - žiadne položky, niektoré na zdrape papiera, niektoré celkom fajn spracované, ako tá od firmy, ktorú posielam sem - sú to len prekopírované bunky v excel, aby som nezverejňovala firmu. Táto firma podľa všetkého vie čo robí, fajn referencie, pekná práca, komunikácia a všetko čo treba Problém sú ale ceny, neviem od čoho sa odraziť, lebo som kontaktovala tu v okolí BB asi 7 firiem / živnostníkov a tie ceny sa nikde nestretávajú, neviem tam ani rozumne nájisť dáky zlatý stred, čoho sa držať, že táto cena je ešte ok, táto je prestrel a táto je zas podozrivo nízka. Prosím teda o radu. Vy ktorý ste v poslednej dobe a v podobnej lokalite takéto práce objednávali, aké ste mali +- ceny oproti priloženému výcucu z cenovej ponuky. Ďakujem krásne za rozumné a vecné komentáre.
Odpovedať
Profilova fotka
nezávidím, len návrh.´: Tieto laické ponuky nemajú vypovedaciu schopnosť a ani moje 60 ročné skúsenosti mi neumožnili sa zorientovať. Viem to prečítať, ale aj vidím úskalia , ponukové ceny na stroje sa budú násobiť hodinami aj prestojmi. Prácu tiež nevie ohodnotiť, plošné základy (m2) sa robia , ale nie pod plotom. Skúste hľadať firmu, ktorá si bude pýtať projekt alebo urobí výkaz výmer a ohodnotí ho cenníkovými cenami. Tie sú stavané na veľké firmy s réžiami , malá firma má zas straty pre malý rozsah prác, takže niečo sa tam stretáva. Ak Vám z takej ceny niečo spustí a pri ukončení nebude poukazovať že on to nevedel, a chce viac , je to slušná firma.
Odpovedať
v podstate je to celkom dobre rozpisane, az na tie stroje a dopravy. Ved uz pri obhliadke musi vediet firma aspon hrubym odhadom kolko hodin/motohodin tam budu jednotlive stroje. Nasledne ku tomuto odhadu pridat "rezervu" a cele to dat do CP. Takto tam moze bager stat/pracovat omnoho dlhsie ako by to bolo nutne. Rovnako material tam nevidim v CP, co pri takomto rozsahu prac bude polozka za 10000 a viac eur. Chyba tam aj betonpumpa atd, ak to niesu dobrodruhovia, co to budu miesat rucne na mieste. Pri stavbe murov/plotov moze byt material aj viac nez samotna praca.
Odpovedať
Ďakujem za reakcie, skôr ako som písala, zaujíma ma názor na ceny - v ponukách, čo mám sú brutálne rozdiely.
Odpovedať
Jedná sa o to, že ak (ideálne v okolí BB) niekomu v poslednom dajme tomu roku robili podobné práce, tak či ceny boli podobné, alebo je to úplne ustrelené. Vďaka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od japijana:

v podstate je to celkom dobre rozpisane, az na ti…
@japijana ďakujem, v samotnej ponuke je to rozpísané dosť detailne. Jedná sa ale o ceny - mne to vychádza vo výsledku možno na 45€/m2 práca mimo obrubníkov tuším. V ponuke mám ešte viacero drobných položiek ako pílenie, fugovanie, zehlenie ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od leluka:

@japijana ďakujem, v samotnej ponuke je to rozpí…
@leluka podla mna je cena OK v pripade, ze sa ti pozdava praca firmy. Samozrejme najdes aj lacnejsie firmy (max o 25%), rovnako tak aj drahsie firmy(kludne aj o 100% (tiez s tym robime)). 11000/220 = 50 EUR/m2 podla tej CP + dorezavanie dlazby... co dokazes spocitat jedine ty/realizator kvalifikovanym odhadom dopredu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od japijana:

@leluka podla mna je cena OK v pripade, ze sa ti …
@japijana ďakujem za odpoveď - každopádne cena je bez matrošu, teda napr. Premac kombiformát cca 12/m2 = cca 62€ / m2 dlažby plus cena obrubníkov, pílenia a ďalších drobností. Pátram momentálne po nete plus čerpám skúsenosti tu na fóre, v cenníkoch po internete (prezrela som asi všetky zverejnené) a aj inde, ale veru nenašla som drahšiu ponuku od tejto. Práveže všetky boli radikálne nižšie.
Odpovedať
co sa tyka ceny materialu, mozte rovno pocitat od 30EUR/m2 a viac, zalezi podla zvolenej dlazby (dlazba,piesky, beton, obrubniky, dovoz...)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?