Duniaca dlazba

pri obkladke dlazby som zistil ze vela obkladov 60x60 duni pri poklopani, niektore iba na 10 cm2 niektore su na tom horsie a duni na polke obkladacky, este to neni zasparovane, co teraz s tym? je mozne ze to sparovacka trochu zredukuje, mam to nechat obkladacovi vysekat a spravit nanovo? taktiez schody su oblozene tak ze niektory schod je o 1cm mensi ako schod nad nim, nechali by ste to prerobit?
Odpovedať
@slavo82 10cm2 = ~3x3cm, taka mala plocha velmi pochybujem, ze duni... pokial je ale "vo vzduchu" polovica 60x60 obkladu, to je cista fuserina.
Odpovedať
Zalezi od formatu, ale sparovacka bude mat minimalny vplyv. Malo lepidla, resp. nerovnomerne nanesene. Rozne vysoke schody - tak to musite vy vediet, ci vam to vadi a kolko za to dotycny pyta. To bude taky obkladac ze babrak a syn...
Odpovedať
@slavo82 A pri tých schodoch nie je možné, že by samotné schody mali rôznu výšku? Lebo neverím, že pod niektorú dlažbu by dal obkladač len 0,4 cm lepidla a pod vedľajšiu až 1,4 cm. Ak samotné schody sú nepravidelné, dalo by sa to trochu tou dlažbou vyrovnať. Ak máš prístup (napr, zboku) k pôvodnej výške schodu, tak si ich zmeraj, či majú rovnakú výšku a až potom obviňuj obkladača. To, že obklady a dlažba "dunia" je chyba lepenia. Taká dlažba či obklad sa ti skôr či neskôr uvoľní a odpadne.
Odpovedať
@slavo82 vysekat a nanovo a poriadne. Alebo uzivaj a po par rokoch to co som napisal vyssie.
Odpovedať
@gashtaan este ranna kava nezabrala myslel som 10x10cm2
Odpovedať
@chrobak7 schody nemali rovnaku vysku ale asi +-1cm, podklad bol beton, schody musel obkladac "vyrovnavat", problem je ze na jednej strane su teraz vysky schodov ~ 16, 15.5 a 15.5 cm a na druhej strane je to uz len 15.5, 15.5 a 14.5cm, schod je siroky 2m chcel by som sa este spytat aky by mal byt spad na schode?
Odpovedať
@kejsix obkladac si pyta 1800e (za robotu), penetracia, vyrovnanie, hydroizolacia, asi 50m2 dlazby (dve terasy, schody, sokle z kazdej strany)
Odpovedať
@slavo82 spád na schode?? nechápem... Tak keď neboli rovnaké, zmerám na začiatku a podľa toho dorovnávam ostatné, sú na to postupy, podľa mňa babrák
Odpovedať
@kejsix naslapna polocha schodu je teraz v spade, tj medzi prednou a zadnou stranou je 1cm rozdiel co sa mi zda prilis vela, preto sa pytam aky by mal byt optimum (jedna sa o vonkajsiu terasu)
Odpovedať
@slavo82 "myslel som 10x10cm2" - chcel si sa opraviť, ale ešte viac si to doplietol. To, čo si napísal by bolo 100 cm3. Radšej už to nerozvádzaj... vieme, o čo ide. Píšeš - na jednej strane má schod 16, 15,5 .... a na druhej ... to znamená, že na šírke schodu 2 metre je rozdiel 1 cm? To je nič, to okom ani pocitovo pri chôdzi ani nezistiš. Tým spádom myslíš čo? Výškový rozdiel medzi hranou schodu a vnútorným rohom? Ak nebude žiadny spád, nič sa nestane. Ak bude spád smerom dovnútra, tak na schodovom stupni sa ti bude držať voda, keď naprší. Ak spád bude smerom von, tak voda stečie zo schodového stupňa dole. Ak je ten spád na schode smerom von 1 cm, tak je to stále v pohode. Pochybujem, že to má vplyv na chôdzu po schodoch. Veď schod má hĺbku aspoň 30 cm, takže 1 cm na 30 cm je nič - nejaké 3%. Cena je podľa mňa primeraná, ak nie veľmi dobré. Ja som pred 6 rokmi platil za obklad podesty a schodov 30 €/m2. U teba vychádza cena 36 €/m2. So zober, koľko detailov a rezania je pri schodoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Fu še ri na. práca chvatná málo platná.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslel plochu 10x10cm bez dvojky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 @slavo82 praveze to nenapisal uplne zle 10 x 10cm2 je 100cm2 a 10cm x 10cm je tiez 100cm2 😄 takze v podstate OK... Ked nasobis 10cm2 x 10 tak zalezi ktorym smerom je tych x10. Ci do plochy alebo do vysky 😄 ak do vysky tak ano potom je to 100cm3.
Odpovedať
zhotovitel bol pan Radoslav Kolompar 0910912316, Nitra - Beladice, nech si kazdy spravi svoj nazor na kvalitu prevedenia, fotky su len zaciatok odhadom bude treba vysekat 30m2 a spravit nanovo... dufam, ze to niekomu pomoze nespravit rovnaku chybu.
Odpovedať
Ty kraaaavo, tak to je mi ľúto. Vydrbanec.
Odpovedať
"Ja mám hrebeň, ja som obkladač..." 🙁
Odpovedať
@dedo758 evidentne sa mu aj marilo, ze ma pouzivat hreben, ale nepochopil aky to ma zmysel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?