Dlžba a schody

Ahojte , neriešili ste niekto schody do domu z dlažby ? Viď foto potrebujem urobiť vjazd+chodník z dlažby a schody, rozmýšlal som schody z dlažby - podesta a k tomu jeden schod. Tiež dlažba nerobil ste niekto v takých terénnych podmienkach ? cesta ide dole zprava doľava takže tam je sklon na jednu stranu a k domu potrebujem ísť od cesty hore.
Odpovedať
@tino2 na schody do domu určite použi dlažbu s nosom, resp. tzv. španielsku dlažbu to bude vyzerať estetickejšie najlepšie 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 myslel som skôr zámkovú dlažbu na schody, nechcel som schody betónovať, dom je podpivničený a okolo domu z tejto strany je výkop, síce má 4 roky ale hĺbku cez 2,5m. Širka do 1m. Na spodku je drenáž a makadam hrúbke cca 0,5m a na tom je zemina až hore.
Odpovedať
@tino2 nemám síce foto ale my to u rodičov máme tak, že sa spravila železná konštrukcia na schody, tá sa "obetónovala" (ale tak že pod ňou zostal otvorený priestor) a potom sme ju obložili tými tzv. španielskými schodami 🙂 Ale chápem ak uvažuje o zámkovke, tak schody by som riešil založením palisád namiesto obruníka nakoľko sú rôznych výšok a potom chodník pokračoval štandardne obruníkovo- videl som to u jedného známeho kedysi dávnejšie a páčilo sa mi to riešenie. neviem však porovnať výšku, ktorý musel preklenúť on a ty 🙂
Odpovedať
pri dome výška terénu vľavo dvere 611,25 pravý roh domu 611,20, cesta vľavo 611,07 vpravo 611,42. Dvere vchod výška 611,86
Odpovedať
a tiež rozmýšľam či dať dlažbu až k domu alebo tam nechať cca 30-40 cm vysypaný dunajský štrk.
Odpovedať
takto nejako som myslel
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?