Beton b20 kolko vody

Poprosim o radu kolko vodz treba na betonovu platnu? Mam beton b20. hrubka platne cca 20 cm.
Odpovedať
@simos co najmenej.
Odpovedať
Profilova fotka
@simos Pred 30-timi a viac rokmi, keď ešte nebol internet, tak sa tiež stavali domy a nikto sa nepýtal koľko vody do betónu. Postavil sa chlap k miešačke, na pravej strane vrecia s cementom, na ľavej kopa štrku, pod nohami hadica s vodou a betónovalo sa. Domy stoja dodens. Nikto neriešil každú jednu somarinu na nete. :-D :-D :-D
Odpovedať
@jamk1 takze chces vlastne povedat, ze pred 30 rokmi sa ludia rodili so znalostou vyroby betonu zakodovanou priamo v DNA?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan To nie, len som tým chcel povedať, že ľudia boli samostatnejší v rozhodovaní, zručnejší a hlavne sa na všetko nevypytovali, ale používali svoju hlavu a logické myslenie. :-)
Odpovedať
@jamk1 podľa mňa sa tuto týpek pýta túto otázku, lebo tam ešte nemá dovedenú vodu (prípadne ju nechce použiť) a musí si zabezpečiť vodu v nádobách. Preto sa pýta, koľko jej asi bude potrebovať. Inak by otázka fakt nemala zmysel... Ale ktovie...
Odpovedať
jamk dobre vraví-doba je taká ,že mladí nič nevideli a chytaju sa všetkého o čom nemaju ani tušenia ako na to -takže je tu veľa priblblých otázok
Odpovedať
@vrajmantak to kde zijes? Naprosta vacsina mladych sa uz nicoho nechytaju, lebo uz nevedia vymenit ani blbu ziarovku. Bodaj by bolo viac takych co su zvedavi a maju aj priblble otazky, lebo co potom ked tu vy predmudreli starci uz nebudete?
Odpovedať
Prepacte pani ale napoznate ma a pisete tu same hluposti. Ja som chcel poradit kvoli tomu ze nemam este spravenu studnu a aby som nebehal z jednej strany pozemku na druhu. Jedine worker_falcon pochopil o co mi slo. Chcel by som Vas vidiet ako za mesiac a pol spravite popri praci to co ja. A to okolo celeho domu obrubnik. 9,5 m2 vymyvanej dlazby pod bazen. Metrovu sachtu ako letnu chladnicku, kde sam som spravil poklop. Zavesil som kovane branky. Namontoval vonkajsiu markizu sebe a dvom susedom.A to nehovorim o vnutrajsku domu kde som poskladal sam vsetok nabytok, napojil vsetky svetla. Policky spravil. Vymaloval podla svojich predstav. Zrkadla v kupelniach, policky v sprche a vani a pod. Takze ano my mladi nevieme namontovat ani ziarovku a pytame sa hluposti. Ale to mozem aj ja vraviet na Vas starsich ked Vam chodim nastavovat wifi zariadenie, montovat markizy. Hlavne ked moji starsi susedia sa mna pytaju na radu. A nesmejem sa ich a neurazam ze nic nevedia.
Odpovedať
Profilova fotka
@simos betonu b20 zodpoveda c16/20 - kukni si rozpis http://stavebnictvo.sk/profiles/blogs... mnozstvo vody silne zavisi od vlhkosti strku, urcite by som dal plastifikator (napr. denbraven) a nie ziadnu jar a podobne zbesilosti, ktory ti znizi mnozstvo zamesovej vody. Skratka, ako tu uz odznelo, vody minimalne aby to slo premiesat. po prvej miesacke budes mudrejsi.
Odpovedať
@simos to s tym montovanim ziarovky nebolo myslene na teba, prave naopak.
Odpovedať
@simos kolko vody som daval do betonu som si nikdy nejako neodsledoval, ale ked sa pozries na technicke listy vrecovanych betonov, pisu cca 2.5l na 25kg vreco, z coho je cca 12.5l betonu. Z toho mi vychadza 200 litrov na m3. Ty budes mat pravdepodobne vlhky strk a zrejme pouzijes plastifikator, takze realne to bude asi o nieco menej.
Odpovedať
@simos pridáš viac vody do bet. zmesi, bude dlhšie zrieť bet. :) https://urobsisam.zoznam.sk/fotogaler...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som teraz betonoval 30m2. Bolo to asi 6m3 a vody sa minulo tak 1m3. Mal som ju v tom IBC kontajneri na voziku, lebo sa betonovali zaklady na chatku mimo civilizacie. Bez tej IBC by sme boli nahrati.
Odpovedať
Tu už natretá penetrákom
Odpovedať
gashastan-mladí vedia s počitačom a pod ale s obyčajnou robotou nemaju skusenosti najhoršie je to, že nespolupracuju
Odpovedať
@vrajmantak robim v IT, pri vekovom priemere mojich kolegov si uz pripadam ako starec, no nemam pocit, ze by nespolupracovali... o betonovani uz s nimi ale tazko podebatim :)
Odpovedať
gashtaan ja som neutocil na Vas. To bolo vseobecne. Ludia by nemali hovorit nic na nikoho. Tato stranka je tu na pomoc a nie na hlupe poznamky. Ja pracujem tiez v IT. A u z s mojim vekom patrym medzi starsich. Ale zase sa, aspon ty co staviame, radime medzi sebou. Ostatnym dakujem za pomoc a rady.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Dobrý večer, som začiatočník veľmi sa do betónovania nerozumiem. Mám otázku: ak kúpim 25kg vrece Baumit betón B20 C16/20 tak v miešačke ho zmiešam len s vodou a mam hotový betón ?, A keď dám do miešačky napr. cement CRH Extracem 42,5R , štrkopiesok a vodu tak si vytvorím svoj vlastný betón? Je v tom veľký rozdiel ? Je Baumit B20 dobry alebo nie ? A je vhodný na betónovanie plota z tvárnic? Ďakujem za každú odpoveď :-)
Odpovedať
@forel6 To si sa teda trafil do správnej diskusie :-D :-D Pán bude IT ako všetci mladí teraz? Keď chceš používať miesacku, tak použi druhu variantu, vyjde výrazne lacnejšie. PS radšej nechcem vidieť ten múrik, čo ideš robiť :-D dúfam, že aspoň vieš, koľko je nezámrzná hĺbka u vás.
Odpovedať
@worker_falcon Z IT sa dobre robi sranda, ked vsetko funguje ako ma, vsakze... ked vypadnu mobily alebo sa pokazi pocitac, tak by ste ITckara zlatom vyvazili... @forel6 Zalezi, kolko toho mas. Vrecovany beton (inak nazyvany suchy) len doriedis s vodou v pomere podla toho co je napisane na vreci a mas hotovo. Na znacku sa nedivaj, skor na cenu. Ak toho potrebujes viac, je lepsie kupit cement, furu strku a namiesat si beton. Nieje to samozrejme uplne to iste, co kupis vo vreci, ale pre plot vyhovujuce (aj pre mnoho inych pouziti). https://urobsisam.zoznam.sk/dom/stave...
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon uz sa ti podarilo zacat nejaku diskusiu bez vysmechu toho co sa pyta ? @forel6 ak dodrzis spravne pomery vlastny beton bude rovnako dobry, zavisi od toho kolko ho potrebujes. Ak malo tak staci aj vrecovany, je sice drahy, ale zase nepotrebujes zhanat a dovazat material.
Odpovedať
@forel6 napiste prosim kolko metrovi bude ten plot na dlzku a vysku.
Odpovedať
kejsix , majkoj, simos diki za pomoc uz tomu rozumiem. worker_falcon hmm pan je ,, inteligent ´´
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?