Akú frakciu zvoliť pod zámkovú dlazbu

Čaute majstri . Potreboval by som poradiť Aké kamenivo navozit pod chodník keď mám výšku budúceho chodníka dosť vysoko od okolitého terénu ? Niekde my to vychádza aj 80 cm . Prečítal som veľa návodov ale všade niečo insie . Niekde odporúčajú 0-63 makadam niekde zase 32-63 niekde zase 16-32 . Viete mi niekto poradiť vo by bolo najlepšie na tuto výšku ?
Odpovedať
Vyska chodnika na urovnou vodorovnej izolacie??? 🤔
Odpovedať
@majokx to čo zoženieš najlacnejšie ale najskôr by som dokončil hydroizoláciu keďže chodník bude vyššie ako prvý rad muriva
Odpovedať
@majokx rastlý terén sa považuje zemina navozená pred piatimi rokmi... Takže zaviezť a prídi o päť rokov s otázkou, keď to chceš "navozit"... Inak... Vykopeš meter a máš pivnicu...
Odpovedať
@tomino9 @jumt Samozrejme že hydroizolácia je 30 cm nad výšku budúceho chodníka . Na asfaltovu horizontálnu izoláciu je napojená vertikálna hydroizolačná stierka . Na foto to nieje ešte. zrealizované 😉 ďakujem za odpoved načo som sa nepýtal .
Odpovedať
Tebe staci X-15/20cm navozit tym najvacsim a potom poslednych 15/20cm sa vies hrat, ukoncis to 4-8ckou a na to dlazbu Inak 80cm je brutal, nechces tam navozit najskor zeminu a nech to usadne? - a ako to bude napojene na teren? ked chodnik bude 80cm nad zemou teraz, taky skok tam budes mat do zahrady, ci ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@majokx 50-60cm hliny.. potom lozko
Odpovedať
@majokx plot budeš mat ako? Keď pôjdeš po chodníku plot budeš mat na urovni pásu?
Odpovedať
Profilova fotka
@majokx riadna blbosť, celé si to premyslite, ale ak je to Váš návrh, tak už na to nemyslite a opýtajte sa odborníka, ak to je v projekte, tak sbohom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?