Ako vyčistiť betón od stôp pneumatík?

Ahojte, mám z ulice pomerne priestranný betónový nájazd smerom na pozemok. Pravidelne tam nachádzam výrazné čierne stopy (šmuhy) od pneumatík, lebo si tam okoloidúce autá (hlavne tie väčšie) robia priestor na otáčanie. Vedel by niekto poradiť metódu, ako takéto stopy účinne odstrániť? Povrchová úprava betónu je "metličková, resp. škrabaná" (hádam som trafil správne názvoslovie :) ). Za každú radu ďakujem.
Odpovedať
@lrdk Wapkou. Ale jednoduchšie je zmieriť sa s tým, že to je cesta, betón a nie podlaha v kuchyni, ktorá musí byť tip-top čistá. Tie šmuhy po pneumatikách tam budeš mať stále. Čiastočne to dážď umyje, ale pribudnú nové.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem za odpoveď. Mne to v princípe nejaké vrásky nerobí, len dnes som tam našiel už fakt celkom slušnú porciu otlačených gúm - pravdepodobne od niečoho poriadne naloženého - čiže hľadám nejakú alternatívu, ako to aspoň občasne dať dokopy. WAPka je fajn nápad, len to mám dobrých 40 metrov k vode a elektrike a zatiaľ nevlastním WAPku, čo mi celkom komplikuje situáciu 🙂 .
Odpovedať
My máme tiež metličkou úpravu a 2-3 krát do roka vyvapkujeme a je ,, upratané"
Odpovedať
@lrdk ty to berieš ešte v pohode, ale niektorí to berú príliš vážne a doslova striehnu, kto sa kedy príde otočiť na ten kus betónu, aby po ňom mohli húkať (a vyhrážať sa políciou 😄 😄 😄 ). lebo im tam niekto robí stopy po pneumatikách... koniec sveta. Aj keď to ani nie je jeho súkromný pozemok, akurát zabral obecný pozemok a má na ňom príjazd k svojmu pozemku... ľudia majú svoje obsesie.
Odpovedať
Profilova fotka
natrieť penetrákom a zjednotiť s vozovkou
Odpovedať
@jan45 ďakujem za odpoveď. Vedel by si mi prosím odporučiť presnejšie aký typ panetráku použiť? Ide o ŽB nájazd, ktorý vedie z ulice a pokračuje k ŽB mostu, takže by som týmto náterom prípadne ošetril nielen nájazd, ale aj most. Zjednocovať s vozovkou sa nedá nič, priľahlá cesta z ktorej je daný nájazd je obyčajná lokálna panelovka v správe a vlastníctve obce, bez akejkoľvek povrchovej úpravy.
Odpovedať
Profilova fotka
na značke nezáleží, je to vozovka, dôležité, je, že preniká pod povrch a nezoderie sa po pár prejazdoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?