Dobry den, potrebovala by som poradit, ako v zime odhrnat sneh z prijazdovej cesty k pristresku. Ta cesta ma az 50 metrov, konci malym kruhovym objazdom, zatial mame na nom nasypany makadam velkej frakcie, no na jesen bude doplneny este mensim strkom, no otazkou je ako to v zime riesit. Dakujem za napady
ak príde majster pluhar tak nech nastavi radlicu 5 cm nad terén a potom vám vlastne vytvorí cestu zo snehu a ľadu a potom len solit. Ďalšia skvelá alternatíva je spominana štvorkolka a najlepšou je lopata. Po zime bude nutné tu cestu opraviť je to záležitosť koľko bude snehu a aká bude zima.
@fodike zámkova dlažba nie je vhodné riesenie nakoľko sa musíš o ňu starať a cenovo nie je vyrazne lacnejšia ako natiahnuť tam asfalt.
A je nutne tu cestu odhrnat? Okolo domu mame zatial vsade strk, aj na prijazdovej ceste dlhej cca 10 metrov a v zime sme neodhrnali a auto preslo bez problemov. Pokial to nie je do velkeho kopca alebo v oblasti, kde byvaju dva metre snehu, tak by som to asi neriesila.
jazmos zamkovku sme zvazovali aj my ale ked vidim ako sa to po čase susedom prepadava, alebo ako odtial pracne vytrhávaju zelinky no tak som to zavrhla... ]-( ale tak my nemame az taku prijazdovku ale navrhujem dat maleho do sani a po chvili radosti to mas zvalcovane :-D alebo prikupte ten odpratavač snehu neviem ako sa to presne vola ale jazdiš s tym jak s kosačkou a ono ti to fuha preč sneh ;-)