Zvuková izolácia na stenu do detskej

Profilova fotka
Dobry den, rada by som bola kazdej pomoci. Dcera ma izbu na vytahovej sachte v bytovke. Kazdy vecer velmi riesi ze kto chodi vytahom, a preco, a boji sa. Chceli by sme izolovat tu stenu. Do polystyrenu sa bojim ist, lebo mi moze vzniknut plesen. Prave som nasla nejake Vliesove tapety, vraj izoluju. Mate s tym niekto skusenost? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@cka určite nedostatočné riešenie, skôr vyhodené peniaze. Treba urobiť sadrokartonu zástenu hrubú 20cm aspôn, do medzeri dať zvukoizolujúcu minerálnú vatu. Nabeton bude tichšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robertoba Uff, to si uberieme dost priestor z izby. A co tak doska alebo drevotrieska a na tom ta tapeta? Ani to nepomoze?
Odpovedať
Profilova fotka
podstatná je ta vlna,nie doska
Odpovedať
Profilova fotka
@robertoba Jasne. vdaka, takze idem to posurfovat. nechcem aby to bolo az moc nakladne, lebo fakt netusim, co si dcerka vymysli nabuduce, ak odizolujeme stenu :-)) takze hladam lahke a lacne riesenie.
Odpovedať
@cka Tak este raz, moj prvy nazor MS neprijala, tak skusim este raz. Sirenie zvuku je dvomi cestami: A) sirenie vzduchom (vzduchova nepriezvucnost), v tomto pripade by pomohla ta predstena, pozri si napr stranku rigips, tak sa dozvies viac, je to akustika predstena B) sirenie konstrukciami (krokova/krocajova nepriezvucnost), v tomto pripade sa zvuk siri od zdroja do izby cez konstrukcie. Pravdepodobne medzi izbou a vytahom je ŽB stena. ŽB pri hrubke 150 mm splna vsetky poziadavky normy na vzdzuchovu nepriezvucnost, takze v tomto smere by som problem nevidel a velmi casto sa tieto steny robia hrubky 200mm. Problem by mohol byt v tom, ze vytah je kotveny do steny vytahovej sachty a odtial sa stenou prenasa zvuk do miestnosti. Ak je to tak, potom tento problem len tak lahko nevyriesis. Tu odporucam ak to dispozicne riesenie bytu dovoluje prestahovat izbu dcerky na ine miesto, aspon docasne, kym sa prestane bat. !!! Polystyren nie je akusticka izolacia, ale tepelna v tomto pripade o tom ani neuvazujte.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst Dakujem velmi pekne za odpoved. Zasadne rodinna rada a budeme rozhodovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst o polysteríne tu niekto nehovoril...
Odpovedať
@robertoba pozri si uvodny prispevok: ,,Do polystyrenu sa bojim ist, lebo..."
Odpovedať
@cka na 4T v relácii bydleni je hra, takto odhlučňovali stenu ako navrhuje @robertoba , a veľmi to pomohlo, vraj to je najlepšie riešenie. existuje aj nejaka novinka z kartonu ale vizera to hrozne, daj si to do google http://www.zvukovaizolacia.sk/index.p... http://www.modrastrecha.sk/forum/hlad...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?