Zmena hroznej dispozicie jadra v byte typu T06B

Dobry den, zvazujem kupu bytu ,ale ma hroznu dispoziciu jadra. Ide o 12-poschodovy veziak. Dispozicia bytu a jadra je presne ako na prilozenom obrazku (len zrkadlovo prevratena; cervene bodky oznacuju pravdepodobnu polohu stupaciek), a zodpoveda oznaceniu panalekov T06B. Hrozne su 2 veci: 1. Dreve od kupelne smeruju do kuchyne. 2. Dalsia vec co sa mi nepaci, je ze kupelna je prilis mala. Existuje riesenie ako zmenit usporiadanie jadra ? (idealne aby ostalo zachovane oddelene WC ?) Prosim o nejake typy idei , alebo realne riesenia. Idealny stav by bol, ze kuchynska linka je otocena smerom k balkonu a pristup do kupelne a WC by bol z chodby. Ale Nezda sa mi to realne kvoli polohe stupaciek. (btw. architekt , co toto navrhol by sa mal hanbit) Dakujem za odpovede.
Odpovedať
@uzivatel007 Tak jedna alt. by mohla byt ze do priestoru linky dat kupelnu. Mozno by kupelna mala aj nepravidelny tvar. Do kuchyne by sa islo cez obyvacku. Este som rozmyslala nad druhou a to ze vecko a kupelnu dat hore do stredneho priestoru len uz linka a odpad je problem. Skusim este nad niecim porozmyslat Este nemas aj rozmery miestnosti?
Odpovedať
@uzivatel007 alebo nieco take. Cervenou vecko, zelenou kupelna, ked by vysli dvere zo vstupnej chodby. Este zvysle steny su nosne ci sa moze vsetko vpohode burat? Zltou linka. Dvere do hornej spalne by som posunula. V strede hore by vznikol ulozny priestor. Ked sa mozu burat steny mozno by som rozmyslala aj nad prepojenim kuchyne s obyvackou. Potom by som linku zrkadlovo otocila. Ale najlepsie je mat presne rozmery a rozkreslit si to v mierke aj so zariadenim.
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik ako vtip dobre
Odpovedať
@wivik mam na teba taku laicku otazku, ako dostanes odpady z kupelne a WC do stupaciek? A akoze uplne blbost je, ze navrhujes vchadzanie do bytu cez vanu. Mas niekedy fajn napada, ale toto ti nevyslo ani omylom. Ked chces navrhovat prestavby, daco si dostuduj. Teda vela si dostuduj.
Odpovedať
@uzivatel007 alebo uplne hore by sa urobila priechodzia chodba. Fialovou vecko. Zelenou kupelna. Dvere kuchyna/obyvacka posuvne alebo iba otvor uplne dole a ked je v plane vymena balk okno dvere tak by som dvere dala na druhu stranu.
Odpovedať
@zita19 prepac ale nechapem to s tou vanou. A nevidim problem urobit predsadene steny a v nich tahat rozvody. V byte sme mali poposuvane vecko, pracka na chodbe a po jednej stene boli tahane rozvody do sachty. A ziadny problem. Mozno som sa zle vyjadrila v popise alebo ste zle precitali ale mohli by sme si odpustit utoky.
Odpovedať
@wivik predsadene stena je v pohode, bezne sa to robi. Ale na tej dlzke v panaleku tazko dodrzis spad aj od vane ale hlavne z WC.
Odpovedať
@zita19 nechcem tu mudrovat lebo v jednom mas pravdu, az tak spady v hlave nemam, ale ako sa hovori ked nieco chcem sposob najdem 🙂. Aby sme my v byte dosiahli spad z vane tak sme ju dvihli hore. Este aj sprchovy bol o schod kvoli vani dvihnuty. Pre niekoho nepohodlne ale ked sme chceli mat take usporiadanie tak sme to tak museli urobit. A zvykli sme si. Wc misu sme od stupaciek mali cca 2 metre. Neviem aka je maximalna vzdialenost aby vysiel spad.
Odpovedať
Pridavam este nakres mojho prveho popisu aby bolo jasnejsie co som myslela. Vecko by ostalo na mieste. Kupelna do priestoru terajsej linky, vchod z chodby zhora (sipkou). Odpad z drezu (cierna ciara) nech sa vyjadria odbornici ci na tu dlzku je mozny. V priestore terajsej kupelne bud satnik zo spalne alebo nechat vstup z kuchyne pre komorku. Modrou nove otvory pre dvere.
Odpovedať
@wivik Není problém mať WC, sprchu, práčku, vaňu, umývadlo v suteréne a kanalizačné potrubie vo vyššej vyske... Napríklad v Anglicku sa bežne na také riešenia využívajú čerpadlá... Zvyčajne to čerpadlo býva hneď za (kombi) WCkom a k nemu sa potom dopajali ďalšie odpady. https://www.screwfix.com/p/grundfos-s... Škoda bolo robiť nejaké schody, vyvysenia a podobne...
Odpovedať
@frantisekca my sme mali vecko na jednej stene/strane a vanu na druhej strane. Takze toto riesenie by asi nebolo vhodne do tej mini kupelne. A hlavne kvoli sprchovemu sme mali bateriu na tej vzdialenejsie strane vane, takze preto ten komplikovany odpad. Ako nebolo to nic strasne ze do sprchy som musela trochu dvihnut nohu
Odpovedať
Velmi podobny byt prerabame my, akurat to mame jednoduchsie ze v tej dlhej izbe su 2x dvere. Ale tam kxe je teraz linka, tu chodbicku sme uzavreli a od predsiene sa vstupuje do kupelne a vedla do wecka. Do kuchyne sa vstupuje cez vedlajsiu izbu. Kupelnu mame tym padom do L a sprchovy kut mame presne v tom L-ku. Ak by sa vam dali dat dvere od vstupu do bytu do dlhej izby tak to tak tiez viete vyriesit. Mam nejakr nakresy v albume ale nieco sme medzicasom pomenili. Mozem vam poslat obrazky ako to mame.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@uzivatel007 Toto by mohla byť cesta. Červené=WC Oranžové = kúpeľňa (v oboch vstupy z chodby ako máte Kuchyňu nechta ako máte. A ešte urobiť otvor do obývačky (červeným vyznačený) z chodby od vstupu. Tým pádom je to aj prepojené s kuchyňou.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za odpovede. K presnym rozmerom sa neviem dostat. (Podorys mam z databazy bytov na sikovnej stranke: https://akebyty.sk/byt/T06BB30112 ) Akurat ten byt, co som pozeral tak ma vstup aj vstup z predsiene do tej dlhej meistnosti, takze o problem menej. Takze suma suamrum, riesenie by bolo vyuzit chodbicku kde je linka na rozsirenie kupelne resp. reorganiazciu kupelne a WC. Pisali ste, ze niektori to tak mate urobene ,ako sa zije v takom byt? Je to vpohode? Ze do bytu sa vchdza cez obyvacku ? (Ja som zvyknuty teraz na byt kde zo vstupnej chodby viem ist samostatne do kuchyne, do 1.-vej izby, do obyvacky, akurat 2.-ha spalna je pristupna cez obyvacku.)
Odpovedať
Este ma napadlo taketo riesenie. WC a kupelnu dat do priestoru prechodu do tej jednej izby (uz to nejak premysliet...). Do tejto izby by sa potom chodilo cez izbu pod nou a ta izba by bola obyvackou ,tak by nevadilo, ze je prechodna. Len asi to bude mala obyvacka...
Odpovedať
@uzivatel007 neviem si celkom predstavit zariadit tu kupelnu. A podla mna vam tam vyjde velmi kratka linka. Date tam varnu dosku, umyvadlo a konecna. Ratam ze pod balkom by ste davali jedalensky stol...? Ja by som osobne obyvacku nechala tu velku izbu, linku mozte potom tahat po 2 stranach a jedalensky stol mat za dverami v obyvacke. Tak to budeme mat aj my.
Odpovedať
@uzivatel007 prechodná izba je somarina.
Odpovedať
Ahoj, toto riesenie vyuzije maximum miesta na kupelnu/WC. Otazka je, ci pustia stupacky. Ak by to slo, mas aj moznost druheho WC. Do toho prveho WC pri vstupe by som v tom pripade umiestnila pracku. Prerabke zdar😄
Odpovedať
Nie je to úplne to isté ale my mame 3izbak prerobený nasledovne. Z kuchyne sa urobila priechodná izba a z obývačky mame len kuchynský kut
Odpovedať
Ten navrh by potom v praxi vyzeral takto. Za mna ma byt velky potencial - co som si este uvedomila teraz je, ze mas dokonca oddelenu dennu a nocnu cast.
Odpovedať
https://www.bing.com/search?q=rekon%c...
Odpovedať
@aaabbbcccddd vdaka, pekne to vyzera, najvacsie plus tam je pre mna to, ze tam uz nie je kopec stvorakov v chodbach.
Odpovedať
@peter3193 vdaka, zaujiamavy napad presunut KK do obyvacky
Odpovedať
@aaabbbcccddd tak toto vyzerá peckovo
Odpovedať
@uzivatel007 áno, presne o to išlo. A aj si sa už nejak rozhodol ohľadne kúpy? Len tak pre zaujímavosť by to bolo super vedieť, ako to dopadne/dopadlo s kúpou/nekúpou a potom prípadne s prerábkou( pre ktorú variantu si sa rozhodol a tak).
Odpovedať
@bianka001 ďakujem, snáď aj poslúži na inšpiráciu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?