Problém s krátkou toaletou v paneláku

Ahojte, ideme rekonštruovať panelákovú kúpelňu a wc a mám problém s priestorom. Wc je dlhé len 1m, teraz máme nádržku hore a klasickú misu a keď si človek sadne len tak tak, že zavrie dvere a nezlomí si pri tom palce na nohách :-D Chcela by som dať podomietkový systém geberit, kolo, jika...neviem, ale hlavne s krátkou misou max. do dĺžky 50cm. Chcem sa opýtať aký by ste mi poradili geberit, chceme ho opláštiť sadrokartónom a taktiež ma zaujíma koľko miesta od steny zaberie táto nádržka. Riešili ste niekto podobný problém v paneláku? ďakujem za každú radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@17antigona bezna nadrzka myslim zaberie 12cm do hlbky
Odpovedať
@17antigona alcapalst A1101B/1200 sadromodul slim ma 84 mm hlbku + nejaky plast SDK
Odpovedať
@eduardgein počula som názory, že tieto "napodobeniny" pôvodného Geberitu typu Alcaplast nie sú dobré...tak neviem, ale tiež som už na túto značku pozerala...možno keby ho mal niekto doma a dal info či je spokojný :-N
Odpovedať
@17antigona ja by som si zase nedal rumunsky geberit :) Alcaplast je kvalitna znacka, kazda suciastka je testovana. Maju aj krajsie tlacitka :) (aj ked alcaplast tlacitko pasuje aj na geberit). Napodobneninam sa treba vyhybat, ale alcaplast tam nepatri. Maju klasicky 6 rokov zaruku.
Odpovedať
@eduardgein páči sa mi hlavne, že sú také tenučké, len 8cm, to mi vyhovuje :-) píšu, že je univerzálne použiteľný pre rozteč závesných šrobov misy 180 a 230 mm. To znamená, že si k tomu môžem kúpiť akúkoľvek wc misu čo má rozteč šróbov 180 alebo 230mm? čiže aj kolo, jika a pod.?
Odpovedať
17antigona.........sorry, ale pocula si dobre....alcpalast mame vo firme na wecku averu kazdy rok furt bud slzí, alebo nesplachuje....doma mam geberit a tam staci kaze 2 roky vymenit gumicku na zatke. teda moj nazor...geberit a nic ine.
Odpovedať
@17antigona jj namontujes tam skoro vsetky wc misy.
Odpovedať
@skorecova pre mna je zvlastne ze geberit sa vyraba s vyrobnou vadou (lebo sa im neoplati odstavit linku) ktora je nasledne odstranena doplnujucim tesnenim.
Odpovedať
@eduardgein vlastne ešte jeden detail som zabudla povedať :-D a to, že my máme stupačku z boku, čiže aj prívod vody a odpad je robený tak, že ide z boku do šachty...tak ma napadá, či tam predsa len nebudem musieť dať klasickú šírku podomietkového systému , tých 12cm, lebo do tej 8cm by som aj tak odpad neschovala :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@eduardgein co konkretne myslis?
Odpovedať
@peterpinke nejake tesnenie pod nadrzku tam pridavali. teda aspon tak mi to tvrdil sudny znalec ked som s nim konzultoval hromadnu reklamaciu.
Odpovedať
odporúčam ALCA plast ja osobne by som si rumunsko madarsko slovinský predražený výrobok nekúpil osobne mám alcaplast cca 4roky a žiaden problém som s ním nemal. nevravím že geberit je zlý ale je zbytočne predražený a za tú cenu mám aj dva alcaplasty v rovnakej ak nie lepšej kvalite. ale v podstate je v tejto dobe jedno či si kúpiš grohe, jiku. kolo... už nieje problém zohnať náhradné diely. @skorecova keď slzí tak tam môže byť aj to že tlačítko nemá cca 3mm vôlu a tlačí na tyčku tiahla a tým nedosadne vypúšťací ventil čiže stačí dať dolu tlačítko potočiť(zašróbovať) párkrát s tým plastovým šróbom smerom dnu @17antigona ani s tým nieje problém . pri nádržke je pribalené koleno , ktoré sá dá nahradiť flexi pripojením od alcaplastu určené pre závesné systémy M9006 a máš po probléme a flexi hadicou pripojíš prívod vody.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@raz0r1911 chápem to dobre, že tým kolenom pribaleným sa pripojím popod systém nabok k pôvodnému širšiemu odpadu?
Odpovedať
hej alebo to môžeš nahradiť flexiodpadom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj, ked to trosku zjednodusene poviem tak dlzka kombi wx, teda od nadrzky po koniec misy je zhruba taka ista ako v zavesnom prevedeni teda podomietkovy modul+misa. Ked bojujete s kazdym cm treba hladat trochu specificke zariadovace predmety. Jednym z nich moze byt podomietkovy modul KOLO Technik GT SLIM, ten ma len 9,7 - 23 cm. pokial by sa vodar vyhral a vsadil ho co najviac ku zadnej stene tak za pouzitia wc misy s dlzkou 49 cm by si sa dostala niekde na 64 cm od zadnej steny, tj cca 40 cm pred sebou ked sades na WC. Ale ako vravim, majster sa s tym musi vyhrat. Nad alcaplastom neuvazuj, je to lacna nahrada poriadneho modulu, ma velni jemne plastove prevedenie spachovacieho prislusenstva, zvykne to nespolahlivo pracovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?