Prasknuta nastenka PPR

Ahojte, mame byt s rekonstruovanym jadrom od predch majitelov s PPR potrubim a zacala nam zatekat tepla voda, robi sa flak na stene zvonku bytu dole kde sa spajaju panely v mieste kde je kupelna. Ze je to tepla voda sme prisli na to ze ked sme ju zastavili tak flak uschol za dva dni aj ked sme sa sprchovali studenou. Ked otvorim ventil teplej vody tak pocujem ako dotecie male mnozstvo vody do potrubia. Kupelnova bateria je z celeho potrubia najvysie, preto predpokladam ze problem bude asi nastenka, ak by bol problem v inom spoji kt je nizsie asi by vytieklo viac vody z potrubia predpokladam. Moja otazka je ci bude stacit ked sa vyseka obkladacka pod vodovod bateriou aby sa vymenila nastenka a ako sa to bude dat navarit na potrubie v stene a druha otazka co s hydroizolaciou? nevadi ked to miesto istane bez? je to 110 cm od podlahy vyska. Dakujem za odpovede.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od drmiro:

Ahojte, mame byt s rekonstruovanym jadrom od pred…
@drmiro Nechcem byť zlý prorok, ale v praxi kým nenájdeš únik, tak sekáš a sekáš.
Odpovedať

@drmiro presne ako napísal kejsix. Laparoskopicky to zatiaĺ nevieme. A izolácia sa dá dopojiť, príp. použiješ tekutú.
Odpovedať
Profilova fotka
Unik sa detekuje plynom. Flak je vo vyske = nastenka Flak je pri zemi = nastenka alebo koleno pri podlahe. Este to moze byt netesny spoj nastenka bateria co by si mal vyhrate. Skus demontovat bateriu vybrat vsuvku a pretesnit vratit bateriu a skusit pustit vodu. Mozno to bude ono.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Unik sa detekuje plynom. Flak je vo vyske = naste…
@wolodymyr Treba zvazit... detekcia plynom pod 500€ sotva, plus cena opravy. Poistovna to skor neuzna, ako uzna. Aj ked dodavatel tvrdi opak. V byte, kde sa pri prerabke zvolilo najlacnejsie predpotopne ppr... Ale mas pravdu, da sa aj tak.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Unik sa detekuje plynom. Flak je vo vyske = naste…
@wolodymyr Je to len veľmi orientačné, lebo voda má svoju xujovú vlastnosť - vzlinanie.
Odpovedať

@drmiro Aj keď väčšinou je u PPR problém v spojoch, teoreticky to môže byť aj rúrka. A tak ako píslal @kejsix , že budeš sekať a sekať a podľa zákona schválnosti začneš aj na úplne zlom mieste. Pritom keby si bol začal sekať "z opačného smeru" po niekoľkých úderoch kladivom by si bol na mieste poruchy 😅😅😅 Ináč, keď som nedávno čítal deklarácie o životnosti a zárukách výrobcov PPR, plastohliníkov a pod., tak som bol max. rozčarovaný. Žil som v tom, že plasty vydržia stáročia, no oni im v technických listoch udávajú iba "pár rokov", a je to takmer zrovnateľné s archaickými pozink. trubkami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@drmiro Aj keď väčšinou je u PPR problém v spojoc…
@petersd Mne sa najviac páči nezmyselná technológia,pri ktorej sa medené trubky spájajú lisivaním,kde to vlastne tesní nejaký,plastový o krúžok.Tým sa degraduje inak velmi dlhá životnosť medeného potrubia samotného.
Odpovedať
Toľko ospevovaný Alpex ešte nie je overený časom. Samozrejme je to rýchla a ľahká robota oproti pozinku. Ale sám som zvedavý či vydrží toľko čo pozink.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

Toľko ospevovaný Alpex ešte nie je overený časom.…
@dusan72 @milan209209 Ja to tak sledujem, že tie dnešné technológie sú zamerané najmä na úsporu času montáže, komfort práce,... Je to ako Lego - na všetko máš nejaký komponent a Ty zákazník len kupuj, skladaj a pláť. Aj by som sa čudoval, keby v dnešnej konzumnej spoločnosti niečo malo mať dlhšiu trvácnosť. Čo by to bol za biznis, keby si kúpil a ono by Ti to malo vydržať 2 - 3 generácie? Veď by výrobca skrachoval. Keď už ani dnešné pozink. rúry, fininky nie sú tým, aké boli kedysi. Steny tenké, vrstva zinku ako pavučina... Navyše, zinok je nestabilný, uvoľňuje sa a vo vnútri rozvodov robí nepekné škaredé "chrasty". Miestami až dočista upcháva prietok. Také na žiadnej starej rúre nevidím. Neviem čím to je... Tí zlí komunisti zo socíku asi to vedeli lepšie vyrábať. V rodičovskom dome sú 50 ročné pozink. rozvody, ale v pohode fungujú... Ja mám už cca 30-ročné,... teda už sa aj pomaly zamýšľam, že keď bude treba, tak čím to potom nahradím ??? (a meď nechcem)
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa objavi fľak na stene, je únik v dvoch tretinách fľaku odspodu. Vlhkosť steny si zmeriate vlhkomerom za 20 €, obsekať a oblepiť propagdovaným lepidlom z temu. Až potom by som hľadal ďalej.
Odpovedať

@dusan72 @milan209209 Ja to tak sledujem, že…
@petersd spomienkovy optimizmus. Nasi asi 10 rokov dozadu robili kupelnu. Menili rozvody takze videl som tie "stare uzasne pozinkove rury". Prietok bol uz tak maximalne polovicny. Total bordel nanos. A to maju extra makku vodu vo vodovode. Videl si kolko sa rozklada taky plast? Tie pozinky v pohode prezije navyse nenabaluje bordel ako hrdzavejuca ocel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@petersd spomienkovy optimizmus. Nasi asi 10 roko…
@sousedekovci89 Vždy nám vraveli, že doba rozkladu plastu vo voľnej prírode je až okolo 600 - 700 rokov. Múmia sa ide z plastov zošalieť, vymýšľa opatrenie za opatrením, kvótu za kvótou a končí to pri nejakých daniach, povolenkách... A tu na vodoinštalačnej plastovej trubke si prečítam záruku 10 rokov... a toto je prosím Ťa čo ??????????????????????????... Ešte kus mi porozprávaj o spomienkovom optimizme.
Odpovedať

@sousedekovci89 Vždy nám vraveli, že doba rozklad…
@petersd Ale záruka sa vzťahuje pri dodržaní najhorších možných podmienok používania. To by si už mohol vedieť v svojom veku človeče.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@petersd Ale záruka sa vzťahuje pri dodržaní najh…
@kejsix ... tak daj výrobok do "najhorších možných podmienok používania" a potom tu príď porozprávať o akceptovaní záruky výrobcom/predajcom
Odpovedať

@kejsix ... tak daj výrobok do "najhorších možnýc…
@petersd Prečo by som to robil? Ľudí ako ty nepresvedčí aj tak nič.
Odpovedať

@sousedekovci89 Vždy nám vraveli, že doba rozklad…
@petersd fakt chces tento vylev rozvijat?
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@petersd fakt chces tento vylev rozvijat?
@sousedekovci89 Toto píš kejsixovi, nie mne. Ja nezvyknem hneď mať podpichovacké osobné narážky ako on.
Odpovedať

@wolodymyr Treba zvazit... detekcia plynom pod 50…
@kejsix Vodíkovú metódu ako aj iné spôsoby detekcie úniku poisťovne preplatia v plnej sume. Horšie to už je so samotnou opravou, tam škrtia, čo to dá.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanpl:

@kejsix Vodíkovú metódu ako aj iné spôsoby detekc…
@milanpl S tym preplatenim to vobec nie je take iste, ako ti nasuska dodavatel.
Odpovedať

@sousedekovci89 Toto píš kejsixovi, nie mne. Ja n…
@petersd nevidim ze by tu narozdiel od teba furt bedakal nad chybajucim socializmom lebo sak aj trava bola vtedy zelensia, ze. Kazde tvoje "zistenie" konci pritom jak za sociku to bolo lepsie a jak ti teraz skodi ta fuj fuj EU.
Odpovedať

@milanpl S tym preplatenim to vobec nie je take i…
@kejsix Hovorím z vlastnej skúsenosti (3x). Stačí to ako referencia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanpl:

@kejsix Hovorím z vlastnej skúsenosti (3x). Stačí…
@milanpl Samozrejme každému prajem, aby to poisťovňa uznala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?