Kondenzácia vody na krídle strešného okna

Dobry den, v lete 2022 som vymenil kridlo stresneho okna, teraz v zime sa na nom vytvara velke mnozstvo vody, ktore vie tiect aj po stene. Pre lepsiu predstavu pripajam foto. Vedeli by ste mi poradit co sa s tym da robit?
Odpovedať
@stanislav99 su dve moznosti ako sa tam voda dostane. Zvonku a z vnutra. Ked sa voda objavi, prsi vtedy alebo je po dazdi? Zvnutra sa tam voda dostane tak, ze teply vlhky vzduch sa yzraza na chladnom mieste - ram okna. Su na tom kridle vsetky tesnenia? Ja pozeram, tak pozeram, vidim iba jedno cierne (ak to teda tesnenie je). Co ta drazka v spodnej casti ramu kridla? Tam nema byt ziadne tesnenie? Vychadza mi z toho, ze vlhky vzduch z miestnosti sa dostava medzi ram okna a samotne kridlo a tam skondenzuje. Pri starom kridle to nerobilo? Kto Vam to menil?
Odpovedať
@epto Presne.
Odpovedať
@epto ta voda sa objavila ked neprsalo, kridlo aj ram som vyutieral dosucha a vecer tam uz znova kondens bol. Na kridle je jedno trsnenie po obvode, tak som ho kupil original zabalene v krabici. je mozne tam do tej drazky nasadit dalsie tesnenie? pro starom okne boli tienplochy suche... dokonca aj v detskej izbe mam stale este stare kridla a tam su tie plochy tiez suche
Odpovedať
Dôležité je utesnit to na teplej strane rámu. Aby sa vzduch z interiéru nedostal do chladnej časti.
Odpovedať
@blacksr pravdepodobne ide o to tesnenie co chyba v tej drazke? kde ho viem zohnat?
Odpovedať
@stanislav99 Vždy treba chýbajúcu vec reklamovať u výrobcu.
Odpovedať
@stanislav99 tesnenia sa bezne predavaju na metre, daju sa kupit na internete. Problem je ten, ze nevies aky prifil tam dat, pretoze ich je viac ako dost na vyber
Odpovedať
Stresne okna v zime kondenzuju, zalezi samozrejme od vlhkosi vzduchu v interieri. Ja som byval v RD so stresnymi oknami, v ramci rekonstrukcie strechy sme ich menili za trojskla, to mi uz povedali, ze to mame taky Mercedes medzi stresnymi oknami, ale tohto problemu sme sa celkom nezbavili. Preto som ani neuvazoval o stresnych oknach ked sme projektovali nas sucasny dom...
Odpovedať
@miso555 Ano, kondenzuju a vlhkost sa vyzraza na skle. V tomto pripade je vlhkost medzi obvodovym ramom a ramom kridla. Konstrukcne je tam medzera a mala by byt utesnena tesnenim zo strany izby. To evidentne chyba. @stanislav99 - kontaktujte zhotovitela popripade si pozrite montazny navod ak mate alebo podla typu okna najdite na internete, popripade kontaktujte vyrobcu s otazkou o tesneni.
Odpovedať
No vhkost kondenzuje na celom tom drevenom - no ako to nazvat "osteni?" Teda aj na tom drevenom rame, ktory je zvnutra viditelny aj pri zatvorenom okne. Ak si niekedy montoval stresne okno, tak vies, ako blizko je ten ram stresnej krytine, ze tam nie je ziadne miesto na zateplenie. Ak si kupis hoci aj to najdrahsie okno a naozaj tam poctivo das to zateplenie dodavane vyrobcom, tak ono na nejakych 13 mm alebo tak nejako. Pretoze okolo je oplechovanie, nedas tam viac. Cize v podstate izoluje iba ta drevena "doska". To tesnenie, o ktorom ty pises je na stresych oknach iba jedno, a nie tri, ako je dnes standardom u beznych okien. A to testenie tam ma v poriadku, na prvej fotke je to zretlne vidno. Nic viac sa s tym v jeho pripade neda spravit, iba snad znizovat vlhkost v interieri.
Odpovedať
objednal som to tesnenie a vyskusam ako to pomoze. ten kondens sa tvori jedine zvnutra nakolko ked som vsetko vyutieral dosucha a nasledne okno zavrel tak po par hodinach uz tam boli kvapocky vody, a vonku bolo slnecno.
Odpovedať
@stanislav99 ale ved samozrejme, ze zvnutra. Povrch ramu je studeny, takze v zavislosti na vnutornej relativnej vlhkosti a rosnom bode voda kondenzuje. Pocas leta tam budes mat zas saunu, vtedy tam nejaka plesen nehrozi, ale to drevo zacne postupne kazdou zimou degradovat, po case ho budes mat cierne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?