Spodná voda - bazén

Ahojte, robíme plastový bazén a je problém ak hladina spodnej vody bude 10-15 cm pod úrovňou betónovej platne. Vyššie nejde neviem presne prečo ale u nás sa hladina spodnej vody nehýbe ako inde že 50 cm hore dole a podobne. Mám to odsledované vo vodomernej šachte kde stojí spodná voda. Robil takto niekto bazén ?
Odpovedať
@miso6777 tak dufaj, ze v takej hlbke i ostane, lebo ked budes mat na zimu vypusteny bazen s stupne spodna voda, tak ti ho bud vytlaci, alebo praskne.
Odpovedať
@rkorba plastový sa nevypúšťa ani na zimu ...síce neviem presne prečo ale asi presne kvôli tomuto 😄
Odpovedať
@miso6777 tak pokial bude stale napusteny "nemalo" by sa nic stat.
Odpovedať
@miso6777 na zimu sa bazén vypúšťa pod skimer, problém nastáva až keď spodná voda dosiahne hladinu vody v bazene
Odpovedať
@tomcok hej hej to viem že pod skimmer takže to super potom ja som sa bal že keď dosiahne už hladinu základovej dosky môžu nastať problémy ...
Odpovedať
Profilova fotka
@miso6777 Ahoj, napriek všetkému, čo si doteraz čítal, nestavaj to tak. Buď si naozaj tú spodnú vodu odizoluj (tak že spravíš betónovú dosku pod bazén a aspoň do nejakej výšky tvárnice po bokoch a odizolovať fóliou) alebo si bazén vydvihni o 20 cm vyššie. Áno na zimu sa necháva voda v bazéne, ale na jar si ho budeš chcieť vyčistiť a vodu vyčerpáš všetku von. Určite nešetri na železe a popridávaj roxory, aby si mal pevne teleso bazénu prepojené s betónom okolo. (daj aj zvislo do platne aj navŕtaj navyše rebrá a poprepájaj to) Betón daj radšej klasický, nie sucháč. Budeš to síce robiť na viac krát, ale predpokladám, že chceš aby ti bazén vydržal viac ako jednu sezónu.
Odpovedať
@rkorba presne tak ... rozmýšľam že keď aj na jar výstupne spodná voda vyššie a zároveň v bazéne bude voda tak to nemôže uškodiť bazénu... pretože ho nemôže zdvihnúť keď dajme tomu spodná voda bude 30 cm okolo bazéna a v bazéne budem mať 100 cm vody ... ale idem si tam spraviť poistku na jar ... že dám dole trubku do makadámu ktorú vyvediem hore a na jar keď budem vypúšťať vodu z bazénu a bude vysoko spodná voda tak jednoducho spodnú vodu budem 1-2 dni odčerpávať kým nevyčistím bazén a znova nenapustím ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?