Ako ste riešili svojpomocné zastrešenie bazéna?

Ahojte,robil niekto zastresenie bazenu vo vlastnej rezii? hladam nejaku inspiraciu homemade rieseniu.. ak niekto ma pls poslite foto...
Odpovedať
Daj najprv foto, čo chceš prestrešiť. Ale odborníkmi to bude urobené určite lepšie...
Odpovedať
@dedo758 hlavne drahsie...a zial tolko love nemam...bazen je kruh 4,6m priemer
Odpovedať
My plánujeme niečo takéto. inšpiroval som sa tu na MS, ale už si nepamätám kto to mal. Nosná časť by mala byť z ocele (nehrdzavejúcej) a celé by sa to posúvalo na kolajniciach. A nakoniec opláštiť terasovými doskami.
Odpovedať
Ja som rozmyslal nad zastresenim bazenu formou posuvnej brany (podobne ako je to na obrazku vyssie). Dokonca som to videl niekde aj funkcne. Kde to bolo si asi nespomeniem.
Odpovedať
tiez to planujem spravit ako sucast terasy, nech to nie je take rusive ako tie predavane zauzivane skleniky na papriky :-) Zatial to vidim na zvaranu konstrukciu z hlinikovych profilov, ale mozno nakoniec nerez u mna to ma este cas.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, pre inšpiráciu od minulého roku testujeme 4 také typy zastrešení posuvnou terasou. Ak si také chcete spraviť svojpomocne a chcete sa poradiť, kľudne napíšte správu. Braňo.
Odpovedať
Profilova fotka
@branodusek esteze ze som toto nevidel skor :-p
Odpovedať
@branodusek Brano vyzera to velmi zaujimavo i z dovodu, ze si take chcem i ja spravit svojpomocne, tak si mi prisiel do rany :-) Za mna Good job!
Odpovedať
@branodusek velmi pekna praca, klobuk dole
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@branodusek naslo by sa viac fotiek aj z realizacie?
Odpovedať
Mna by zaujimalo aky material pouzit na konstrukciu o sirke 5m a dlzke 5m(na 3 casti) Hlinik??jaklovinu??
Odpovedať
Profilova fotka
prekrytie polykarbonatom ma voci tomuto vyhodu, ze si zohrievas vodu pomocou slnka a v bazene mozes plavat aj za chladneho alebo nepriazniveho pocasia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@abobo poslal som do súkromnej správy
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko Určite hliník, všetko ostatné je zbytočne príliš ťažké pre pojazd a hlavne výpary z bazéna sú svojim spôsobom agresívne na povrchovú úpravu. Celkom nerozumiem, ako presne by si to chcel robiť na 3 diely? každý sa má odťahovať do inej strany?
Odpovedať
@branodusek malo by sa to zasuvat pod seba....klasicky si predstav posuvacku do jednej strany pre bazen 5x3m....no ja mam kruh a chcel by som si spravit svojpomocne 3 diely o velkosti 2x5m ktore sa budu podsuvat pod seba... prosim aky typ hlinika resp rozmery, hrubka by to mal byt?? pozinkovane zelezo co predavaju bezne L-ka ci ine rozmery nato nestacia?? sa bojim ze na 5 metrov to bude riadny previs....
Odpovedať
@jozopan všetko má svoje výhody a nevýhody. Napríklad niekto chcem mať integrovaný kryt bazénu do terasy ktorý je pochôdzi namiesto celoročného skleníku. @branodusek plánujem to presne takto isto akurát bazén bude zapustený o výšku prekrytia aby terasa bola celistvá v jednej výške. Jedine v com vidim dizajnovy problem bude dlazba na terase a asi drevo na prekryti.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba neuvažoval si nad WPC doskami? Rovnaké by si mal nad terasou aj bazénom
Odpovedať
@logo22 ten predrazeny blud, ktory nie je ani drevo ani plast nechcem ani zadara. To by som tam radsej prisroboval dosky a prehodil na ne umely travnikovy koberec i tak sa to bude vysuvat na travu :-) Skuste sa zamysliet aku izolaciu by ste pouzili do konstrukcie a zamedzili jej nasiakanie vodou?
Odpovedať
Profilova fotka
@branodusek : vyzera to paradne .. mozem aj ja poprosit viac foto z realizacie? dik popripade kolko to vyslo v tomto pripade ? je to cca 6-7x3 m?
Odpovedať
Profilova fotka
@branodusek mozes sa spytat,kolko to vyslo cca?🙏🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@dezmina55 máte správu
Odpovedať
@branodusek môžem pls viacej info? vošiel by sa dovnútra termokryt od swimspa?
Odpovedať
@branodusek tiež rozmýšlam nad niečím podobným. Máme úplne zapustený bazén o rozmere 8x4. Môžem viac foto z realizácie a ak nie je tajomstvo rozpočet 😉 vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@kradino mate spravu.
Odpovedať
@branodusek je to pekne praca, mohli by ste aj mne poslat nejaky rozpocet a dalsie fotky?Dakujem
Odpovedať
@branodusek dakujem mu za nakopnutie. Pricom som este teoreticky doladoval detaily odvodu dazdovej vody a kondenzu bazenovej, nech nie su zbytocne straty, ked bude zakryty. @julo858 5,6E stoji 1kg hlinikoveho profilu a mne po prepocte vyslo 210kg hliniku na prekrytie bazenu 7x3,5m Cize hlinikova konstrukcia 1200E Lexan cca 500E Povrova vrstva je otazna, bud hoblovane dosky s kobercovym travnikom, alebo predrazeny plastohlinik. Alebo spravit frekventovanejsi raster a nalepit dlazbu na hlinik na silikon s vynechanim skar ;-) Ale treba ratat so zatazenim cca 25kg/m2. PS ku cene treba priratat vlastny cas, AC TIG zvaracku a rezacku na profily ;-)
Odpovedať
@rkorba na you to be som kukala pekne video.Aj ja muzika nahovaram nech podla toho urobi kryt nad bazen.Pouzili tam ten lexan;3 konstrukcie a pekne sa to zasuvalo do seba.
Odpovedať
@emilia25 daj video aj tuto (aspon link)
Odpovedať
@pluvko https://youtu.be/hytTw9cEo7Y
Odpovedať
@emilia25 ta drevena konstrukcia je nic moc. Zbytocne vyhodene peniaze za drahy lexan, treba to urobit z Al.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?