Pieskova filtracia intex alebo bestway

Ahojte, prosim vás máte skúsenosti s týmito filtráciami? Budeme mať bazén 25m3 a neviem pre ktoru sa rozhodnúť? Intex sme už mali pri menšom bazéne a bola som s ňou spokojná ale uz na nový bazén nepostačuje. Nie som si istá pri týchto dvoch intex čo sú na foto, či stači tá lacnejšia(postačujúca na náš nový bazén) alebo dať radšej o 40 eur viac a bude silnejšia. Alebo teda ísť do tej bestway... Ďakujem za rady... Prípadne osobné skusenosti s vašou filtráciou...
Odpovedať
Mám 30 m3 bazén a vždy je lepšie naddimenzovať pri filtrácii. 40e je nič oproti tomu čo dáš za chémiu a energiu. Takže za mňa silnejšiu. Pozerám že intex ma mať 35kg piesku, bestway 20kg. Takže intex.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od renatuska:

Ahojte, prosim vás máte skúsenosti s týmito filtr…
@renatuska porozmýšľaj nad polyetylénovými filtračnými guličkami namiesto piesku. Rýchlejšie prefiltruje, voda je čistejšia do bazéna sa nedostane kal z piesku, ako býva u pieskových bežne. A guličky sa dajú použiť opakovane, stačí ich na konci sezóny oprať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@renatuska porozmýšľaj nad polyetylénovými filtra…
@zicher Kal z piesku je len na začiatku, potom nemá ako vznikať. A ten sa povysáva z dba s ostatnými nečistotami. Ale kedže som nemal nikdy polyetylenove guličky tak zas nemôžem sa vyjadriť relevantne či sú lepšie ako piesok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

@zicher Kal z piesku je len na začiatku, potom ne…
@milan209209 mal som oboje a preto sa viem relevantne vyjadriť. Už mám iba tie guličky, neporovnateľne lepšie filtrujú v porovnaní s pieskom.
Odpovedať
Profilova fotka
Moja rada, na 25m3 bazén si kúpte profi filtráciu a nie hračkársku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?