Piesková filtracia

Ku kupacej kadi sme si objednali aj pieskovu filtraciu. Prišla nám Swing plus 10. V manuali je písaný piesok 0,6-1,2. Mam však filtračné sklo ( ci ako sa to vola) 0,4-1,00. A teraz problém.. pri zapnutí filtracie mi ide do kade aj piesok. Myslíte že je to problém toho skla ze je to 0.4?? A práve tá nižšia hrubosť prejde do kade? Ďakujem za info.
Odpovedať
Niekto tu veľmi chválili tie polyetylénové guličky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Niekto tu veľmi chválili tie polyetylénové guličk…
@kejsix ale aj negatívne recenzie som čítala tak som už stratená...je mi jasné že bordel spat v tom prípade neide ale ako často ich treba prať neviem lebo každý mesiac to otvárať a prat sa mi asi moc nechce
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vienny:

@kejsix ale aj negatívne recenzie som čítala tak …
@vienny Podľa mňa piesok išiel do kade len na začiatku. Preplach sa robí predpokladam cez ten ventil hore a nie otváranim filtra. Ja mam kbyčajnu pieskovu filtraciu z mountfildu a obyčajny piesok kremičitý, ktory sa do nej predáva. Zrnitosť netuším.
Odpovedať

@kejsix ale aj negatívne recenzie som čítala tak …
@vienny ja jsem se bavil s bazenarem 2 roky zpet(osazoval kompletne techniku) a opravoval bazen a kdyz jsem se ho ptal rikal ze nakonec se vratil po experimentovani zpet k pisku. Coz ve finale byla nejlevnejsi varianta co mohl dodat... jinak 0.4 vs 0.6 teoreticky a asi i prakticky muze vadit dalsi moznost(dle navodu) ze toho je tam moc.
Odpovedať
Na spodku filtracnej nádoby je takzvaný pavúk 6-8 kusov bielych alebo čiernych plastových kužeľov na ktorých su veľmi jemné zárezy. Akonáhle zle sú dotiahnuté (sú buď závit alebo bajonet) alebo trošku prasknuté tak bude tlačiť piesok alebo sklo do bazéna alebo tej kade kým sa nevyprázdni nádoba filtrácie...sklo je dobré ale netreba sa báť hrubšej frakcie príliš jemná neprepustí absolútne nič je ako betón...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomika1990:

Na spodku filtracnej nádoby je takzvaný pavúk 6-8…
@tomika1990 na tejto nie je žiadny pavúk..skúsim to rozobrat a dat bud hrubší piesok alebo skúsim tie gulicky..len teraz mam na dne kade samí piesok co ma štve 😡
Odpovedať

@tomika1990 na tejto nie je žiadny pavúk..skúsim …
@vienny ten pavúk je vo vnútri kde sa sype piesok...
Odpovedať

@tomika1990 na tejto nie je žiadny pavúk..skúsim …
@vienny Piesok povysávaj, ak nemas ako tak hadicou a urob podtlak ako keď víno z demižona vytahuješ.
Odpovedať
Profilova fotka

Ku kupacej kadi sme si objednali aj pieskovu filt…
@vienny hlavne ci si spravne zafiltroval. Ked das novy piesok tak musis hornym ventilo dat prvy preplach -pranie..... voda ide prec z kade. Potom zafiltrovat to zvireny piesok usadi tiez ide voda mimo kade a az potom filtrovat. Su to minutove zalezitosti podla velkosti filtra. Prepinanie rezimov robit pri vypnutom cerpadle inak ventil poskodis. Len na okraj
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?