Kde osadiť výmenník pre ohrev vody

Ahojte, chcem dorobiť ohrev bazéna s tepelným čerpadlom. Tepelné čerpadlo je zem-voda, dľžka potrubia od bazéna do kotolne k tč je cca 25m. Len uvažujem kde umiestniť trubkový výmenník, či do kotolne alebo do bazénovej šachty. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite do bazénovej šachty.
Odpovedať
@standa1981 uz ti bolo odpovedane, len pre zaujimavost by som chcel vediet vykon TC a typ a objem bazenu, aby sa nekonalo sklamanie.
Odpovedať
@rkorba čerpadlo je od firmy eltex zem-voda(zemný kolektor má 600m2) výkon 10kW, už som cez neho napúšťal vodu 7m3 a v pohode ohrial nonstop (šiel celý deň). zapustený bazén je krytý kupolou aj steny sú izolované pur nástrekom. keď trocha svieti slnko, tak ho zatiaľ ohrievam cez hadicu, čo mi ostala zo zemného kolektora a voda stále cez 30 - 32°C ináč kúpil som tento výmenník cez bazoš: OVB 250, 73,0 kW, (64 000 kcal.)
Odpovedať
@standa1981 tak potom je vsetko v poradecku a hor sa do toho.
Odpovedať
@rkorba u nás na kysuciach nie sú bohvieaké tropické teploty ale dnes bolo pod mrakom / sem tam svietilo. celý deň som spínal čerpadlo, ktoré pretláča vodu v hadiciach, čo sú pohodené vedľa bazéna. teraz som kukal teplotu skoro 36stupnov... idem dorobiť kolektor z hdpe hadíc 32x3,0 a dám to nastrechu a zapojím do bazénového okruhu s reguláciou na ohrev vodu v aku nádrži (1000l). som zvedavý ako to bude fungovať (mám kopec vecí, reguláciu, trojcestné ventily s pohonom, čerpadlo z kolektora, snímače a pod, čo som kúpil pre tč a nepoužil ich..) čerpadlo nemá reguláciu, len tú čo ovláda samotné tč
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?