Je potrebná filtrácia?

Ahojte. Máme malý bazén do 990l, chcem sa spýtať či je potrebná filtrácia aj na takýto objem. Mne sa zdá že na náš bazén sa to ani nedá napojiť. Viete mi niekto pomôcť? Pripájam fotku bazéna
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tim23:

Ahojte. Máme malý bazén do 990l, chcem sa spýtať …
@tim23 s najvyssou pravdepodobnosti sa takyto bazen nejak systemovo na filtraciu napojit naozaj nevie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@tim23 s najvyssou pravdepodobnosti sa takyto baz…
@sousedekovci89 tak čo s tým? Je to dosť na prd vypúšťať a napúšťať každý druhý deň bazén. To sa voda ani neohreje
Odpovedať

@sousedekovci89 tak čo s tým? Je to dosť na prd v…
@tim23 no bude nejake samodomo riesenie alebo sa zmierit s tym, ze tento bazen je proste blbost.
Odpovedať
ak chceš menej často meniť vodu, potom sa oplatí investovať aspoň do malého plávajúceho dávkovača na chémiu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fauni:

ak chceš menej často meniť vodu, potom sa oplatí …
@fauni ano ten sme objednali.
Odpovedať
Profilova fotka
Vies tam dat aj filtraciu ale nie napriamo ale len hadice hodene cez okraj bazena a niecim zatazene.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Vies tam dat aj filtraciu ale nie napriamo ale le…
@wolodymyr tiež sme nad tým uvažovali, vďaka 👍
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Vies tam dat aj filtraciu ale nie napriamo ale le…
@wolodymyr podľa mňa to nebude fungovať, keď to pôjde cez okraj, bude chytať vzduch...
Odpovedať

Ahojte. Máme malý bazén do 990l, chcem sa spýtať …
@tim23 len poopravim terminologiu, nie je to bazen, ale vacsia nafukovacka :-) Ak mas pieskovu filtraciu, tak mozes na hulvata napojit, ale skor by som to riesil chlorovymi tabletami do plavaku a vzdy ked pojdes okolo zamiesaj vodu, lebo voda musi cyklovat inac sa pokazi. Taktiez by som ho dal do polochladku, lebo sa vytvoria riasy.
Odpovedať
Ta objednali sme kartusovy filter skusime to nejak napojit tak sedliacky. Chlor samozrejme bude. Ono to odkrývame aby sa zohriala voda, potom dáme striešku a kúpe sa tam malý, max tie 2 hodky denne. Čiže nejak extra to fyzicky nezanesieme. Co muz tam este omoci vajka. Tak uvidíme co sa podari. Objednala som este ph-mer, tiež cisto len kvoli malému
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od yokel36:

@wolodymyr podľa mňa to nebude fungovať, keď to p…
@yokel36 aj slamkou pijes cez okraj a pokial neprestanes vzduch nechyta
Odpovedať

Ta objednali sme kartusovy filter skusime to neja…
@tim23 my sme kedysi mali bazén a nemali sme klasickú filtráciu aj keď tam boli otvory na napojenie hadíc, ale mali sme iba taký ponorený závesný skimmer alebo ako sa to nazývalo. Fungovalo to v pohode. Občas sa povysávalo dno a bolo.
Odpovedať

@wolodymyr podľa mňa to nebude fungovať, keď to p…
@yokel36 ked tahas vino z demizona cez hadicku, tiez ti "chyta vzduch"? Alebo vodu z akvarka...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@yokel36 ked tahas vino z demizona cez hadicku, t…
@zita19 nepijem, ani nemám rybičky tak neviem, ale viem, že keď filtráciu vypneš, voda stecie do bazéna a pri znovuspusteni bude chytať vzduch
Odpovedať

@zita19 nepijem, ani nemám rybičky tak neviem, al…
@yokel36 ale na fyziku na ZS si hadam chodil a nespal tam
Odpovedať

@yokel36 ale na fyziku na ZS si hadam chodil a ne…
@zita19 Na hodine fyziky zjedol 1/2kg lekváru, naštval učiteľa a išiel spokojný domov...😀
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj v akváriu nemáš otvory a filtruješ vodu, takže cez noc napojiť akúkoľvek externú filtraciu a dať chémiu potrebnú na prevádzku bazenika a hotovo , pred kúpaním odpojiť , 1m3 je teda dosť na častú výmenu ...
Odpovedať

@yokel36 ale na fyziku na ZS si hadam chodil a ne…
@zita19 ale on má pravdu, hadica pojde dohora a mala by tam byt spatna klapka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klara321:

@zita19 ale on má pravdu, hadica pojde dohora a …
@klara321 nenapisal, ze sa to zavzdusni pri odstaveni cerpadla. A ano, bud spatna klapka alebo zavodnit potrubie pri spusteni
Odpovedať

Ta objednali sme kartusovy filter skusime to neja…
@tim23 Musite dat filter vyssie, ako je hladina vody, inac vam to nebide fungovat. Mu sme mali taky podobny bez filtra a pohoda, vydrzal. Skor by vam fungovalo sudovd ponorne cerpadlo akumulatorove, naprjklad parksidez lidla. Ppstavite ho na okraj a zapnete gombik 😁
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?