Odpoveď na príspevok od amalka147:
Ahojte, otázka na tých, ktorí majú vírivky vonku,… @amalka147 minimalna spotrebaOdpoveď na príspevok od amalka147:
Ahojte, otázka na tých, ktorí majú vírivky vonku,… @amalka147 pokiaľ boli zabalené a je to len mesiac po záruke, tak sa jedná ako písal rkorba o minimálnu trvanlivosť.Odpoveď na príspevok od amalka147:
Ahojte, otázka na tých, ktorí majú vírivky vonku,… @amalka147 je viacej možností. 1) výrobca musí uviesť dátum expirácie, aj napriek tomu, že tovar neexpiruje (napr. himalajská soľ). 2) výrobca garantuje, že produkt bude 100% funkčný do dátumu expirácie - potom účinnosť môže klesnúť. Expirácia je zámerne predimenzovaná v prospech spotrebiteľa, takže toto leto by to malo byť skoro ako nové, neskôr môžu tablety strácať účinnosť - v tom prípade použi väčšiu dávku (napr. 2 tablety). Takto to robievam ja..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@amalka147 je viacej možností. 1) výrobca musí… @gadefox kupovala som minulý rok veľké balenie tabletiek a tiež aj vlockovac, tie pripravky +-. Len sa to nespotrebovalo celé tak neviem ci to vôbec používať ci nie.Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:
@amalka147 pokiaľ boli zabalené a je to len mesia… @dominik_galaba používali sme to minulý rok už len je skoro cele balenie ešte aj tie prášky ph +- aj tablety. Bolo to dosť drahé, škoda vyhodiť.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@amalka147 je viacej možností. 1) výrobca musí… @gadefox Nemusi uviest datum. Napr. na cukor nemusi vyrobca podla platnej legislativy umiestnovat ziaden datum spotreby. Takze ak na niecom datum je, je na to dovod.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@gadefox Nemusi uviest datum. Napr. na cukor nemu… @kejsix áno súhlasím, ale aj tak by som tie tablety nevyhadzoval. Riešim to takto napr. v prípade krabicového mlieka. Ak je v chladničke, tak v pohode vydrží 5-6 mesiacov po expirácii (robím kefír, tak kupujem do zásoby). Prášku na pranie po expirácii dávam viac a prádlo je čisté. Na druhej strane nechcem, aby vznikla fáma, že dátum expirácie je zbytočná vec (kvôli niečomu tam je, že), ale netreba to preháňať, myslím.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@kejsix áno súhlasím, ale aj tak by som tie table… @gadefox Takže nemusím sa báť a normálne používať tablety aj naďalej? Aj keď su po expirácii?? Aj tie prípravky na zvýšenie a zníženie ph?Odpoveď na príspevok od amalka147:
@gadefox Takže nemusím sa báť a normálne používať… @amalka147 Je to mŕtva chémia, tej nebude nič ani o 5 rokov. Ak, tak sa časom len bude rozpadávať jej mechanická štruktúra, čo ale takisto vôbec nie je na škodu. Ja by som určite nevyhodil, ale využil do poslednej tabletky... A propo: Myslíš, že tabletka vie, že február 2025 bol ešte len "včera" a že už by mala byť nefunkčnou, alebo škodlivou? :-DDDOdpoveď na príspevok od petersd:
@amalka147 Je to mŕtva chémia, tej nebude nič ani… @petersd týka sa to aj tých práškov na zvýšenie a zníženie ph? Len si chcem byť ista :)Odpoveď na príspevok od amalka147:
@petersd týka sa to aj tých práškov na zvýšenie a… @amalka147 Tak tých "práškov" sa to týka určite ! Lebo oni sú to vlastne len chemicky čisté kyseliny, alebo lúhy,... Kyseliny na zvyšenie kyslosti (aby bolo číslo pH menšie),... a lúhy na zvýšenie zásaditosti vody (aby sa číslo pH zvýšilo).... pH7 to je neutrálny roztok. Neboj sa, kľudne svoju chémiu používaj.Odpoveď na príspevok od amalka147:
@gadefox Takže nemusím sa báť a normálne používať… @amalka147 nemusíš sa ničoho báť - použi väčšiu dávku (viac tabliet) pre pokoj duše..