Ako sa starať o bazén na začiatok

Poprosím o rady. Čo treba urobiť ako prvé keď napúšťame bazén, aká chémia sa tam dáva? A ešte jedna otázka keď prší treba ho prikryť nejakou špeciálnou plachtou? Bazén máme okrúhly s priemerom 3,05m. Ďakujem vopred za každú radu.
Odpovedať
Ak napustate pitnou vodou, tak len tablety 5v1 (alebo 3v1) do plavaka podla objemu vody. Zapnut pieskovu filtraciu a do skimera hodit vlockovac ak mate. Dazdova voda je ako destilovana, cista. Tu nerieste, len keby sa moc navysila hladina tak cez filtraciu odpustit. A zmerajte ph podla toho doladit +alebo -
Odpovedať
@antonia1602 Bazén sa neprikrýva, kôli dažďu, ale kôli nalietavaniu nečistôt, zabráneniu odparovania vody a úniku tepla.
Odpovedať
@stefanby ďakujem za odpoveď. Prepáčte, že sa tak blbo pýtam, ale čo je ten skimer?
Odpovedať
@antonia1602 gumený bazén skimer bežne nemá. Je to taký otvor v stene na zberanie nečistôt z hladiny. Ja po napustení bazéna do neho nalejem savo, do plaváka dám tablety 5v1 a na hladinu položím solárnu plachtu. Zajtra sa na to konečne chystám 🙂
Odpovedať
@antonia1602 toto: https://www.mountfield.sk/skimmer-zav... Plava to nakraji a je cez to tahana voda do filtracie, zachytava plavajuce necistoty ( hmyz, listy...)
Odpovedať
ak napustate pitnou vodou, ziadny vlockovac netreba, nie je tam co vlockovat ... a ten sa nenalieva do skimera, ale po obvode bazena .. my napustame bazen (20m3) iba obecnou vodou ( niekto napusta studnovou), prave kvoli tomu, ze mestska voda nevyzaduje tolko chemie ako studnova. Z voastnej skusenosti, po napustani dame iba chlorove tablety do plavaka a voda je cistucka cele leto. Skusali sme preventivne dat vlockovac, vyzrazalo to necistoty na dne, no bolo to zanedbatelne mnozstvo, ledva sme nieco na dne videli. prikryvame ho solarnou plachtou, filtracia bezi v lete cca 6-8 hodin denne.
Odpovedať
@kemino do skimera sa nedava tekuty vlockovac, ale take gelove kocky. Samozrejme hned po napusteni nieje co vlockovat, to az po prvom kupani... zalezi aka voda v studni je.
Odpovedať
Do bazéna napusteného studňovou vodou sa najprv naleje prípravok na úpravu studničnej vody, spustí sa filtrácia na 24 hod, aby sa dobré premiešala voda a až potom sa naleje chlórnan sodný. Vlani som dal najprv chlórnan, a až na druhý deň som upravoval studničnú vodu a ráno som mal celý bazén zelený. Tento rok som dodržal postupnosť a voda je krásne číra. Reč je o 40 m3 vody.
Odpovedať
Profilova fotka
my na zaciatku davame tie 5v1 a necha sa poriadne filtracia bezat, potom sa prakticku upravuje ph a veci potrebne na to, aby voda vydrzala krasne cista
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?