Zväčšenie bytu o loggiu

Zdravím, práve sme kúpili byt a začali s čiastočnou prerábkou. V byte sú ešte stále staré okná - skutočne vo veľmi zlom stave. Určite ich chceme čím skôr vymeniť pretože do bytu fúka, nedajú sa poriadne otvoriť, teda problém s vetraním atď. Keďže máme dve loggie, tak sme sa rozhodli, že jednu zrušíme a spravíme si tam pracovňu. Viem, že na to potrebujem povolenie správcu a stavebné povolenie, len mám problém nájsť nejakého dodávateľa, ktorý by to vedel spraviť a zistiť koľko nás to vlastne bude stáť. Loggia má cca 4m na dlžku - balkonové dvere a okná by sme chceli vyhádzať, no a nechať to otvorené (tak nejako ako je to na fotke). Asi to bude treba aj nejako zatepliť alebo tak - viete o niekom v Bratislave, kto by to spravil dobre za rozumnú cenu??
Odpovedať
Profilova fotka
nerobila by som to. Z jednoducheho dovodu - susedia nad a pod maju z toho isto lodzie, ze? vies kolko neprijemnosti si tymto sposobom sposobis? kolko zbytocnych tepelnych mostov, cize miest na vznik plesni, ti tymto vznikne? A taka ta tepelna pohoda - energeticky prinosna - no mozes zabudnut. vsetky taketo lodzie pokial nie su riesene systemovo u vsetkych susedov od prizemia po najvrchnejsie podlazie, su jedna velka katastrofa.
Odpovedať
Sme na najvyššom poschodí a priestor v byte potrebujem, takže určite do toho chceme ísť.
Odpovedať
budete musiet prehodit radiator... treba to riadne zateplit.. Logie su uz zasklene? Nemusia vam to povolit zasklit.
Odpovedať
do tohto by som nesiel, kopu vyhodenych penazi, mnoho tepelnych mostov, susedia ako vzdy budu robit podla mna problemy - nie som si isty, ci vsetko toto by mi zato stalo ;-)
Odpovedať
veď koľko panelákov si takto zrušilo loggie. Skoro polovica. Ak to chcete spraviť, toho by som sa nebála že susedia budú robiť problémy. Ale tie tepelné mosty sú pravda. A ešte sa vám aj zvyšuje tým pádom podlahová plocha bytu pri výpočte fondu opráv.
Odpovedať
Profilova fotka
presne co tvrdia ostatni...poznam jednych co si to spravili a jedine co dosiahli su plesne nakolko pod nimi a nad nimi je samozrejme normalny balkon a nijak to neizolovali :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jagreja Okrem toho čo písali ostatný že to je tepelnotechnická samovražda si myslím že vám to ani nepovolia, nemôžete len tak meniť vzhľad bytového domu, možno ak by to robili všetci pri zatepľovaní alebo tak, ale určite nie jedne nájomník. Ak potrebujete viac priestoru mali ste si zaobstarať väčší byt.
Odpovedať
toto je asi najvacsia kravina aku som pocul za posledny rok, ale drzim palce pridavajte fotky :D... Ked chcete viac miesta tak vacsi byt, toto je fakt hlupost
Odpovedať
U nas susedia robili, ale kedze my mame monoliticke balkony vkladane medzi panely tak to bolo o dost jednoduchsie. Aj zabradlie, ktore sa zmenilo v podokenny mur je zelezobeton. Ale!!!! Jedni sa spoliehali na 5 cm polystyrenu ako izolaciu, co je zalostne malo a nakoniec je z toho zimna zahrada, lebo museli dorobit presklenie na miesto byvalej priecky, ktora oddelovala kuchynu od balkona. Ale aspon im krasne prosperuju citrusy aj cymbidia im kvitnu, co im dost zavidim :-p Dalsi sa uz zdali pouceni, tak tam dali 20 cm mineralnej vaty za sadrokarton. Obvodove steny, strop, podlaha sa zda v pohode (co sa deje za sadrosom a pod vyvysenou podlahou srnky netusia). Stena pod terajsim oknom aj napriek zatepleniu stale studena, pravidelne sa im rosi, lebo tou vatou to len dorovnali k byvalej parapete na zabradli. Ci si k tymto zmenam ziadali vyjadrenie spravcu neviem, v kazdom pripade nas ako jednych z vlastnikov sa nepytali ani jedni na nic. A kedze sa zrejme bude v kratkej dobe panelak zateplovat, celkom realne im hrozi, ze to budu musiet celle strhat, nakolko sa v ramci zateplovania budu opravovat systemove poruchy stavby. Ja by som do toho nesla. Budete kurit panubohu do okien (cez strop) a vykurovat susedov balkon. Ak ho ma zaskleny, bude celkom rad. Ak nechcete vykurovat dvor, pestovat v kutoch zampinony tak poriadne, naozaj poriadne zateplit. Ci tych 5 - 6 stvorakov plochy stoji za tie investicie, dost pochybujem.
Odpovedať
@zita19 nemuseli sa vás pýtať, ak nie ste priamym susedom tých, čo prerábali 8-) ak ste, tak očividne nič nežiadali, proste si to upravili ako potrebovali.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu potrebuju suhlas nadpolovicnej vacsiny clenov spolocenstva vlastnikov bytov, lebo ide o zasah do fasady, okrem toho vyjadrenie prislusneho stavebneho uradu, lebo je to zasah do fasady. Aj jedni aj druhi to spravili na styl partizana. Vieme to od ich deti, ktore neudrzali rodinne tajomstva :-D :-D Mne osobne to nevadi, vsak nech si maju ak chcu. Horsie veci ludia v panelaku pachaju a ani o nich nevieme...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 presne ako pises je potrebny suhlas vacsiny majitelov bytov, ale mnohi na to z vysoka kaslu. Ale moj nazor je ze ak niekomu to zvacenie bytu o loggiu pomoze tak nech sa paci aj ked si myslim ze to moc tej miestnosti nepomoze a su to vyhodene peniazky :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jagreja budete mať s tým určite dosť veľa starostí ale pokiaľ to tak chcete tak chodte do toho. Len si to fakt poriadne zvážte, či Vám to za to stojí. Rôzne povolenia a potom tie premostenia, prehadzovanie radiátora, fakt treba na všetko myslieť
Odpovedať
Viete niekto koľko by ma to celé stálo?? Aspoň odhadom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Len tak na okraj by ma zaujmalo, kedze riesim podobny problem rozsirenia miestnosti o plochu loggie (nie v panelaku ale samostatnej jednopodlaznej jednotke), ako sa realizuje takato prerabka co sa tyka kotvenia novej steny/muriva do ostenia? Ma s tym niekto skusenost? Vdaka za odpoved.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
takto rovnako si zvacsila byt suseda podo mnou .... zrusila loggiu ... teraz ma bombarduje, ze jej zateka do bytu a nech si dam do poriadku moju loggiu ...pripadne si ju zasklim ... takze urcite neodporucam ....
Odpovedať
@mishka100 toto je najhoršie, keď máš starosti potom s vecami, do ktorých ťa absolútne nič nie je a s ktorými nemáš nič spoločné 8-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?