Vonkajsie zaluzie dobre netieni

Zdravim, takto nam spravil lamelland za 1200 euro vonkajsie zaluzie na balkone. A to elektroinstalaciu som neplatil, to som si riesil sam. Co si o tom myslite? Je to v poriadku? Ma niekto podobne skusenosti?
Odpovedať
ked si chcel uplnu tmu mal si vybrat ine lamely
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

ked si chcel uplnu tmu mal si vybrat ine lamely
@zita19 a ake? Toto su z-lamely. Najefektivnejsie pri tieneni. A problem je, ze vela svetla ide po bokoch lebo lamely maju 1cm medzeru od vodiacej listy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od polotrol:

@zita19 a ake? Toto su z-lamely. Najefektivnejsie…
@polotrol na uplnu tmu sa pouzivaju rolety
Odpovedať

@zita19 a ake? Toto su z-lamely. Najefektivnejsie…
@polotrol daj si ešte záves a bude to OK
Odpovedať

Zdravim, takto nam spravil lamelland za 1200 eur…
@polotrol toto nie je ani tak svetlo, ktoré prepúšťajú lamely zpredu, ale to je svetlo, ktoré svieti odrazom zbokov od svetlej omietky. existujú aj lamely, ktoré vedia úplne zatemniť, ale nie tento typ. to sú potom rolovacie lamelové rolety s perodrážkou.. ak chceš zatemniť úplne, tak to musíš doplniť nejakým tmavým závesom.
Odpovedať
len tak zo zaujimavosti, 1200 EUR za 2x zaluzie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

len tak zo zaujimavosti, 1200 EUR za 2x zaluzie?
@milanista ano, exterierove vonkajsie zaluzie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yuri66:

@polotrol na uplnu tmu sa pouzivaju rolety
@yuri66 co poznam ludi, ktory maju z lamely a exterierove zaluzie tak ti maju uplnu tmu. Je to zla instalacia a nekvalitne vedenie lamiel v tej liste.
Odpovedať

@yuri66 co poznam ludi, ktory maju z lamely a ext…
@polotrol asi sa tie vodiace listy nedali inac namontovat, inac sa montuje ked sa vopred pri stavbe rata s vonkajsimi zaluziami, inac dodatocne na okna, kde sa s nimi neratalo. Presvita ti to okolo list.
Odpovedať
Profilova fotka

@polotrol uz z technickeho riesenia nedokazu Z zaluzie urobit uplnu tmu, si musel zle vidiet a byt zaslepeny tym ze take chces
Odpovedať
Profilova fotka
tiez by som na uplnu tmu zvolila asi rolety 🙏
Odpovedať

@polotrol odfot to zvonku. Tiez by mi to vadilo keby to takto presvitalo. A dole by sa ziadalo este pridat lamelu asi. Nam presvita iba cez tie dierky ale ratalo sa s nimi od zaciatku stavby
Odpovedať

@polotrol úplnú tmu naozaj mať nemôžu. Z - 90 tky mám na celom dome aj ja, aj v podstate všetci susedia ... Rátali sme s nimi už pri stavbe, vodiace lišty máme zapustené vo fasáde a proste tiež nám cez to presvitá ... Nie je možné, aby nepresvitalo, lamela sa predsa nemôže dotýkať vodiacej lišty, resp. rovno fasády = musí tam mať medzeru a tým pádom tade slnko proste vždy presvieti ...
Odpovedať

@polotrol Vonkajšie žalúzie ti úplnú tmu neurobia. Zisťoval som si to už pri stavbe domu a rozhodovali sme sa medzi roletami a žalúziami. Rolety dokážu zatemniť miestnosť viac, žalúzie vždy budú prepúšťať viac či menej svetla. Máš ich dobre namontované, väčšiu tmu ti neurobia ani iné. Možno keby ich urobili o 5-10 mm širšie, tak máš o 5% svetla menej, ale to by sa ti mohli šúchať o ostenie. My sme nakoniec tiež dali žalúzie, lebo iné vlastnosti roliet nám nevyhovovali. To, čo zatienia žalúzia nám stačí. Ak ti to nestačí, daj si ešte vnútorné závesy.
Odpovedať

@polotrol hovorím si, že dosť to svieti na tej fotke a že odfotím naše. Na počudovanie to na fotke vyzerá podobne, ale reálne mi príde že je tam dostatočná tma. Toto je vidieť len pri šikmom pohľade a spredu je to celé tmavé. Preto mi príde, že naše vodiace lišty asi budú viac skryté za rámom než tu. Na jednom okne je široký rám odhadom aj cez 10cm, čiže nie je lišta skoro vôbec vidieť. Tu sú vodiace lišty na fasáde priznané?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?