Schodik na balkón z obývačky

Ahojte ľudia, ako by ste vyriesili vstup na balkón v mojom prípade? Musel som dať preč vnútorný parapet lebo by poden nevošla podlaha (vinyl). Moja predstava je tam urobiť niečo ako maly schodik (7cm výška) predstavujem si to ako niečo na obrázku. Treba tam spraviť salung a nakydat lepidla alebo rovno beton?
Odpovedať
@dbl Ja by som tam žiadny schodík ani prah nerobil. Jednoducho stavebným lepidlom alebo obyčajnou vnútornou vrchnou omietkou to zarovnať zvislo zarovno dverí, ostenie tiež zarovnať zvislo až po podlahu a podlaha by snáď mala byť rovná. Ak nie, tak aj tú zarovnať na vodorovnú plochu. Keď budeš dávať nejakú podlahovú krytinu, tak ju môžeš dať až ku dverám. Budeš tam mať taký vysoký prah, ale čo už, keď si na to nemyslel vo fáze projektu či pri osadení dverí. Vždy lepšie, ako mať tam nejaký malý schodík, o ktorý si budeš stále narážať palce na nohách. Alebo pri vstupe do domu stúpiš pätou na roh toho schodíka, čo nebude príjemné. Na druhej strane výhodou je, že pod dvere sa ti vojde soklová lišta a nebudeš mať problém so zakončením podlahy pod dverami.
Odpovedať
@chrobak7 kolega tu na stránke mi poslal fotku ako to ma on. Presne takto si to aj predatavujem len to spraviť trošku vyššie. Musim to urobiť takto lebo v obvodovej lište pojde hdmi kabel z PC do TV tak to musi byt rovné. Spravím salung a nalejem tam beton ako mi aj doporučil.
Odpovedať
Profilova fotka
Zase take vysoke to podla mna nie je, ze by sa to nejak tazko prekracovalo bez toho schodu. Praveze ten schod by mi tam prekazal aj esteticky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?