Parapeta pod balkónové dvere

Chcela by som poradit, ci existuje nieco ako parapeta pod balkonove dvere vznutra. Kedze sa nam dost rosia okna, tak plavajuca podlaha pod balkonovymi dverami vlhne, resp. tam steka voda z okien a aj ked to rano utriem je to vlhke, hlavne take tie listy, rozmyslali sme nahradit to nejakou plastovou parapetou, len neviem ci take nieco existuje. Pripadne ak mate iny napad co s tym?
Odpovedať
Ahooj. Ake mas okna? Skus vymenit skla tam bude problem .
Odpovedať
@stanleytu Súhlas. Ale zrejme teraz potrebujú riešiť ten kondenzát, aby nepoškodil podlahu. Ja by som tam dala hocijakú plastovú (alebo aj inú) došičku, asi najlepšie ohnutú do tvaru žliabku. Alebo podložiť dlhé obdĺžnikové misky pod kvetináč. A prípadne tam aj nejaké kochlíky umiestniť, aby to nevyzeralo tak strašne. @maris75 Čo máte za sklá - Ug? Plyn v medzere aký? Teplota a relatívna vlhkosť v miestnosti? Robia to aj iné okná? Aké teploty a vlhkosť sú v tých ostatných miestnostiach? Nateraz by som Vám odporúčala dať na toto okno fóliu na to určenú, tu som ju spomínala: http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Treba zistit ci su okna v zaruke .Ak ano vymenit skla a problem je vyrieseny .Davat tam nejaky parapet to by bol ale problem ,paratet potrebujes dat pod osadzovaci profil.Podlozit handru a riesit tie skla,.pripadne trojsklo.To je moja rada a viem ocom hovorim.Pozdravujem
Odpovedať
No ona je to novostavba byvame len pol roka, takze vlhkost tam asi je. Cez den je to v pohode, rano vyvetram utriem okna a zaluzie dame hore a v podstate voda nekondenzuje, ale za noc a hlavne v tej spalni, kde spime sa to okno zarosi a hlavne, aj ked je zarosene len dole, tak z toho balkonoveho okna stecie na lavajucu a uz nam splesnivela ta lista, co priliehala pod tie balkonove dvere. Preto som skor rozmyslala tu plavajucu vymenit za nejaku parapetu, oni su tie dvere vo vyklenku, takze, ked by bola zaclona tak to ani nebude tak vidiet. Alebo myslite, ze pockat a dalsie roky ked dom trochu preschne sa to nebude robit?
Odpovedať
@maris75 Lenže keď vymeníte časť plávajúcej za niečo iné, bude tam tá voda zas... Predpokladám, že napojenie tej inej dosky ku zvyšku plávačky, osteniam i rámu okna by ste spravili pomocou silikónu, aby voda nezatekala do týchto miest. V spálni si v noci skúste nechať mikroventiláciu - uvidíte, čo to spraví. @stanleytu Záruka... no, ak majú dvojsklá a nedajbože bez Ar, tak rosenie nemôže byť predmetom reklamácie. Veď to je bežný fyzikálny jav, ktorý nastáva, ak sú splnené podmienky. @maris75 by mala predovšetkým vedieť tie údaje, čo som písala vyššie; inak sú to len dohady. Preto nemožno ešte naisto odpovedať, čo s tým.
Odpovedať
Ja viem, ze tam ta voda bude, islo mi skor o to aby mi to neplesnivelo a nevydula sa ta plavajuca, predpokladam, ze keby tam bola plastova parapeta, neplesnivelo by to, aj keby tam nahodou stiekla voda z okien. Zas tolko vody tam nie je aby to stieklo aj z parapety. Okna su dvojskla, plnene Ar, kurime zhruba na 21-22 stupnov, vlhkost zial neviem.
Odpovedať
@maris75 Možno by stačila tabuľka plexiskla alebo skla, ale to zas bacha na malé deti... :-| Alebo fólia, PVC podlahovina s dekorom tej plávačky...
Odpovedať
Dakujem za odpovede :-) . Nejak to budeme musiet poriesit. Inak sa mi zda, ze v starych domoch to bolo vydlazdene pod tymi balkonovymi dverami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?