Odpoveď na príspevok od jakub_csolle03:
Ahojte, potreboval by som poradiť s opravou prask… @jakub_csolle03 to, čo tam máš na povrchu, vyzerá ako dikoplast. Dnes takú omietku už asi nezoženieš, tak by som to iba vyspároval nejakou hydroizolačnou hmotou. Na dikoplast sa najčastejšie používal elastoplast, ale tým by si si celkom pofľakoval fasádu, nie je pretierateľný. Tie praskliny vyplniť akrylovým tmelom vo farbe, tie odlúpnuté miesta vyčistiť vykefovať a natiahnuť vhodným lepidlom typu kvadroflex, alebo nejakým elastickým kleborom. Následne premaľovať akrylovou farbou v odtieni fasády. Ideálne by bolo zhodiť to dolu a natiahnuť celé, ale to asi nebude najvhodnejšia rada pre jednotlivca v činžiaku..Odpoveď na príspevok od zicher:
@jakub_csolle03 to, čo tam máš na povrchu, vyzer… @zicher ďakujem za odpoved. Čiže ak správne rozumiem na to odlupnute miesto na strope by som mohol použiť napríklad lepidlo na obklady Mamut flexi? Ide mi len o to aby sa to nerozsirovalo alebo aby ten roxor čo tam vykuka nezhrdzavel celý.. to ako to bude vyzerať ma netrápi.Odpoveď na príspevok od jakub_csolle03:
@zicher ďakujem za odpoved. Čiže ak správne rozum… @jakub_csolle03 @mgx ti dobre radí, ani som netušil, že taká vec existuje. Ale je to drahé jak fras. Ja som podobný problém riešil a pravdepodobne celkom úspešne- stále to drží. Dorábal som odlúpnutú rozpadajúcu sa atiku na starej garáži. Rozpadajúci sa veniec.. Použil som flexi kleber, do ktorého som namiešal značné množstvo duvilaxu. Ten je disperzný a dobre sa vpije do podkladu. Je to už okolo 10 rokov, je to zatiahnuté omietkou a žiadny náznak nejakého vydutia, alebo poškodenia.