Prečo musím nasilu zošrotovať moje auto.

Zobraz úvodný príspevok
Vedel by mi niekto poradiť ako neprísť o srdcovku, a to myslím že mnohý chlapi tak uvažujú alebo sa mýlim? Kupujem auto za moje zdanené peniaze, opravujem ho za moje zdanené peniaze a samozrejme ešte zaplatím DPH štátu keď mám pokazené auto a dám si ho opraviť. Akým právom musím odovzdať MOJE auto do šrotoviska? Je to výlučne moje vlastníctvo a nikto nemá právo rozhodovať za mňa čo s ním urobím. To si ho už ako nemôžem po odhlásení ponechať ani u mňa v garáži? Je to môj majetok a podla mňa nemá právo nkto o mojom majetku rohodovať. Zákon by mal tvrdo riešiť iba odstavené vraky na verejných priestranstvách. Lenže to by nesmeli existovať šrotový baróni previazaný na zákonodarcov. Napríklad kupis si dost hodnotne auto, nemas havarijne ale len zakone poistenie. v zime na našich neudrziavanych cestách nemás problém mrdnuť do jarku. Auto zničené, prevodovka a niečo z dielov sa dá pouzit, ty mas len jedine východisko, odpredat za 30 eur auto aby neboli dalšie problémy. Zmrd v zberni si diely predá A TOTO JE SUPER SPRAVODLIVOSŤ. A INDIÁNI tiež odhlasujú autá?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@durino mlátime prázdnu slamu a už je po žatve. R…
@foox Chapem aj tvoj postoj, ak auto rozpredas na diely a zabezpecis, ze "nezatazis" zivotne prostredie, nic proti tomu nemam...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@foox Tak teba sa dá vnímať ako ORTODOXNÉHO ANTI…
@andynr ak to chceš týmto príspevkom uzavrieť, tak nech je po tvojom 😂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od durino:

@foox Chapem aj tvoj postoj, ak auto rozpredas na…
@durino nezaťažím, neboj, ja aj hovienka po sebe zahrabávam 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@durino nezaťažím, neboj, ja aj hovienka po sebe …
@foox Ty si z toho teraz robis zarty, ale keby "kazdy sral na to", tak sa daleko nedostaneme... Je to o osobnej zodpovednosti (a uvedomeni si suvislosti) kazdeho, aj bez zakonov.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od durino:

@foox Ty si z toho teraz robis zarty, ale keby "k…
@durino najviac sajrajtu a chorôb vzniká inak znečisteným ovzduším... a predsa sa vždy nájde nejaký pako, čo mi čmudí z komína popod nos a páli všelijaké sajrajty, plasty a všetko ... odkedy zaviedli u nás váženie komunalneho odpadu... mám pocit že niektorí "fajnšmekri" snáď pod rúškom tmy v sudoch spaľujú aj tento sajrajt na dvore! a smrad mám taký, že sa nedá ani okno otvoriť... osobne by som bol omnoho radšej ak by sa začalo riešiť toto a kompetentní začali aj v tejto oblasti konať! Lebo negatívne externality v zmysle znečistenia ovzdušia fyzickými osobami nikto nerieši... a mnohí sa zavzdušňujú ak sa začne hovoriť o nejakých daniach či emisných kvotach a pod... ale dýchať musí každý... kdežto ak niekomu hnije vrak auta na dvore to ma až tak neovplyvní ako keď mi tým vylagrovaným dieslom začmudí rovno do ksichtu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@durino najviac sajrajtu a chorôb vzniká inak zne…
@dexter89 Ako funguje to vazenie odpadu a kolko to stoji?Neviem ci aj nas Feri nechysta nieco podobne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

@dexter89 Ako funguje to vazenie odpadu a kolko t…
@kuracinarez Dobré ránko!.... Važenie odpadu už funguje na SK vyše 10 rokov... Novela zákona z r. 2019 o povinnosti važenia pre všetkých však bola zrušená, preto zostal v platnosti pôvodný legislatívny stav.
Odpovedať
Profilova fotka

@dexter89 Ako funguje to vazenie odpadu a kolko t…
@kuracinarez ako za mňa to važenie odpadu je v poho... máš čip na bedni a na konci roka ti vyrubia poplatok za manipuláciu s bedňou aj za množstvo kg odpadu ... platí sa len za komunál , za vytriedený odpad sa neplatí od množstva, iba tuším za manipuláciu s bedňou... ale taký papier kým sa nazbiera tak mi stačí bedňu vyložiť len 2x do roka... suma sumárum má to človeka motivovať triediť odpad čo dáva logiku... my sme mali po rokoch najnižšiu faktúru (prvá v systéme váženia) ale samozrejme v našej džamahiriji ekologicky "uvedomelých" ľudí kopa to rieši po svojom a aby ušetrila ročne zopár € tak sú schopní po nociach páliť , alebo veľa podľa mňa odpad odnáša do vášho Prešova... :D každý tam chodí do roboty tak ráno nahodí zhnité odpadky do kufra a na sídlisku to odhodí do prvej, otvorenej bedni... síce si zasmradil celé auto , pol hodiny v zápche išiel v pachu rozkladajúcich sa vajec , ale za tie ušetrené centy mu to za to stojí... určite sú aj takí, veď mnohé sídliska už začali kontajnery zatvárať na čip, zamykať, alebo inak zabezpečovať, to je vďaka týmto špekulantom... ale ako za mňa váženie ... dobré opatrenie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kuracinarez Dobré ránko!.... Važenie odpadu už f…
@petersd A aky je tvoj prispevok k mojej otazke na Dextera?
Odpovedať

@kuracinarez ako za mňa to važenie odpadu je v po…
@dexter89 A ako to u vas uctuju obyvatelom bytoviek?
Odpovedať

@petersd A aky je tvoj prispevok k mojej otazke n…
@kuracinarez ... že važenie odpadu u jeho prvotných pôvodcov je dobrá vec !
Odpovedať
Profilova fotka

@dexter89 A ako to u vas uctuju obyvatelom bytovi…
@kuracinarez to nejak vypočítavajú ale na mňa na večer moc komplikované, hodím ti to sem zo stránky 😀 : tu je obšírnejší pokec , keďže k tomu bolo dosť reklamácií a nejasností tak mesto vydalo taký bulletin na stránke https://www.velkysaris.sk/informacie-...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

@hilux auto sa mi pokazi, alebo havarujem v zahra…
@mimms ja som opisal realnu situaciu,ktoru som zazil.Mne je jedno,co chces alebo nechces vidiet.Chod sa spytat na DI a daj vediet,ako si dopadol:).
Odpovedať

@paracetamol123 ukludni sa daj si niečo na nervy.…
@dexter89 Žiadne hádky ani emócie som tu rozprúdiť nechcel a ani nemal záujem. Ale aj tak je to podla mňa odrb celé toto šrotovanie. Ak stojí vrak pred bytovkou alebo inde tak prosím nech ho odtiahnu ale nie povinne. Tu asi sú len povinnosti a práva žiadne. Veď aj Ústava SR zaručuje právo vlastniť, alebo je to inak? Tak čo tu mi píšeš o Emóciach a nejakých rozprúdených vášňach a hádkach, položil som len OTÁZKU, tak prepáč že som si dovolil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@jozef1740 Na čo ti je auto zaparkované na veky …
@frantisekca Bývam v dome mám garáž.
Odpovedať
viete vcom je vtip? stat z vysoka serie na to, ze su tu tisicky nelegalnych vrakovisk a servisov, ktore nedodrziavaju ochranu zivotneho prostredia a stat zaujima len nejaky jednotlivec na urovni zberatela. komedialne, ale necudujem sa v tomto Slovakistane uz nicomu. Hlavne, ze obec ma kamery a vie kto nosi stare chladnicky a pracky a inu bielu techniku do lesa, ale kedze su zakonom chraneni, tak to sa neriesi. Vidis, povedz ze si zakonom chraneny, a bude to ok.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@jozef1740 nemusíš ho zošrotovať. Stačí zaplatiť …
@paracetamol123 Vďaka toto som chcel počuť, tak že ak im zaplatím 500 eur tak si ho nechám. Ešte raz vďaka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Volá sa to citový vzťah k autu, to ženy nikdy nep…
@roman_x Presne tak, ale toto nepochopia anie niektory muži ktorý nemajú k autu vzťah, je to pre mňa spomienka na cesty atd. presne ako píšeš. Pekne si to napísal.
Odpovedať

@kuracinarez to nejak vypočítavajú ale na mňa na …
@dexter89 kto pre Boha ziveho produkuje 280kg odpadu za rok? Ved tolko tovaru dokopi ani za celu rok moja rodina nenakupuje, ako by potom mohol niekto ten odpad produkovat? :D Odpady musia byt extremne dobry kseft..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusantt:

@dexter89 kto pre Boha ziveho produkuje 280kg odp…
@dusantt 280kg sa mi praveze nezda tak vela, ked si vezmem, ze pri rodinnych domoch su 120l smetiaky a vynasaju ich kazdy tyzden. Aj keby boli len do polovice plne, tak to musi byt 5-10kg.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubosko23:

@dusantt 280kg sa mi praveze nezda tak vela, ked…
@lubosko23 mozem hovorit len za seba, ale podla mna tieto cisla su bud nafuknute z nejakeho dovodu, alebo urcita skupina ludi, spekulantov, tie cisla nafukuje (netrierenim alebo kreativnym triedenim). Ved podme a to logicky. Do obchodu idem tak raz za tyzden a donsiem domov tak 7kg nakupu. Drvivu vacsinu z toho zjem, dalsie vyhodim do plastu a papieru. Do smeti dam mozno roztrhane ponozky, pretoze som stupil do mlaky na nerovnom chodniku a uz kvalita isla dole (hovorim o Slovenskom vyrobcovi, bohuzial). Co ine tam mam dat? Do toho smetiaku? A to sa udaje lisia vramci EU extremne, az sa rozum zastavi, ze 450kg odpadu rocne na jedneho, (aj dieta/seniora) vramci celej EU. Tolko hmoty neprinesiem do domacnosti, tak odkial ju vezmem, aby som ju vyhodil do odpadu? Alebo len ja zijem ako "šupák"? Ze mam 15 rocnu sedacku? Alebo je to ako s alkoholom? Priemerne vypije Slovak vypije 11litrov cisteho alkoholu rocne, to je cca 11000/365=30ml denne co je cca 6deci piva (12%) alebo 1dc fernetu/drinku..kazdy jeden den. Kedy to stihaju pit, ked chodia do prace? Moja spotreba alkoholu je asi tak 10ml rocne, a to pocitam aj kvapky do nosa. Bud som socka, ze mam tak nizku spotrebu, alebo ludia naokolo mna su nadspotrebovi a prizivuju sa na "priemere" K tomu alkoholu este, vezmi si, a verim tomu, ze 50% ludi nepije vobec, tak potom ti co piju, musia logicky vypit viac nez 11L rocne, pretoze "priemer".
Odpovedať

@dexter89 kto pre Boha ziveho produkuje 280kg odp…
@dusantt V minulosti aj vo svojom okolí som mal známych, ktorí prskali na to, že oni vôbec neprodukujú odpad... že ani za popolnicu platiť nebudú, lebo že im ju netreba. Našťastie potom prišiel zákon a všetkých (nás) uviedol do reality... Vtedy som medzi rečou časom zistil, že tí "bezodpadoví" známi všetko, včítane plastov, spaľovali vo svojom Viadruse, a občasné plechovky z konzerv hodili do verejného smetného koša pri nakupnom stredisku... Hlavne, že navonok akože "neprodukovali žiaden odpad".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@dusantt V minulosti aj vo svojom okolí som mal z…
@petersd ja by som chcel aby mi odpad vazili.. takto doplacam na inych.. naco by som palil plasty, ked mi ich beru mesacne? naco by som sam seba smradil s tazko horlavym kartonom (alebo hori dobre?) ked mi ich beru? ja mam problem naplnit 120l nadobu do 1/4 za mesiac.. dovolim si tvrdit, ze tam dam menej ako 10kg odpadu rocne. konzervy beru plastaci... aspon u nas.. ale ja ich nemam, len mam o tom vedomost.. vratil som sa z lesa, prechadzka, a co nevidim? plastovy vak (ten co davaju na plasty a papiere) naplneny prazdnou pur penou (flasou), a inymi takymito odpadmi - a teraz otazka, kto to tam dal? od najblizsej verejnej asfaltovej cesty to je min 1km, je tam pohyb stavbarov, zeleznice tam nieco opravuju, takze pouzili a zahodili pur peny ti robotnici, alebo tam niekde isiel na lesnu cestu vyniest 2 take vaky? kto normalny toto robi? vies kolko som si uz zarobil za tie zalohovane flase? ten super zakon ktory komplikuje ludom zivot s vracanim flasi a casto ich neberie naspat (vyradia ich a uz zalohu nevratia nikde), ale flias pribuda v lesoch? to tiez malo "motivovat" ludi flase vracat, ale asi su bohati ked ich nebavi z lesa tahat flase domov, alebo aspon do najblizsieho verejneho smetiaku. tato spolocnost je skostnatela a chora, to je moj nazor..
Odpovedať

@petersd ja by som chcel aby mi odpad vazili.. ta…
@dusantt No, to Ti poviem, aj u nás je to tak. Moja psychiatria v hlave to nedokáže pochopiť, že niekto vynesie hlboko do lesa vrece odpadu. Ale tak hlboko a vysoko, že prístup tam je len peši,... Nie raz to nájdem, keď chodím za hubami.
Odpovedať
Profilova fotka

@petersd ja by som chcel aby mi odpad vazili.. ta…
@dusantt máš deti? abo mal si malé? Držal si v ruke dakedy jednorazovu plienku s tekutým abo tuhým "nákladom" ? 😀 no pol kila to má určite... to máš jednu plienku ... Jedna pani u nás mala nedoplatky obrovské a čudovali sme sa ako môže mať toľko kg odpadu? Potom napísala, že sa stará o dvoch plienkovaných seniorov .. niekto má možno 1000kg/rok a priemer ti to dvihne... , ja tiež mam minimum jak ty :) @petersd to máš o mentalite ľudí... niekto pozametá aj verejné ulice... kukni do Švajčiarska kde zo zeme môžeš pomaly jesť a ani odpadok tam nenájdeš... potom máš mentalitu jak my niečo "uprostred" a ked pôjdeš do Indie abo Bangladéša tak sa tam brodíš v odpade aj pred domom... i keď niektoré nemecke štvrte mesta čo boli presnulé svojou čistotou sa už začínajú podobať na bangladeš, ale to nebude nemcami ale tými čo tam prišli z bangladeša
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozef1740:

@paracetamol123 Vďaka toto som chcel počuť, tak ž…
@jozef1740 teraz majú akciu. Stačí im 50€...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozef1740:

Vedel by mi niekto poradiť ako neprísť o srdcovku…
@jozef1740 Máte niekto info alebo radu, že aké dôvody akceptuje DI pre vyradenie "neexistujúceho" vozidla v rámci generálneho pardónu ? Napr. rozobratie vozidla a rozpredaj súčiastok je protizákonný, tak taký dôvod neprijmu..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?