Prečo musím nasilu zošrotovať moje auto.

Zobraz úvodný príspevok
Vedel by mi niekto poradiť ako neprísť o srdcovku, a to myslím že mnohý chlapi tak uvažujú alebo sa mýlim? Kupujem auto za moje zdanené peniaze, opravujem ho za moje zdanené peniaze a samozrejme ešte zaplatím DPH štátu keď mám pokazené auto a dám si ho opraviť. Akým právom musím odovzdať MOJE auto do šrotoviska? Je to výlučne moje vlastníctvo a nikto nemá právo rozhodovať za mňa čo s ním urobím. To si ho už ako nemôžem po odhlásení ponechať ani u mňa v garáži? Je to môj majetok a podla mňa nemá právo nkto o mojom majetku rohodovať. Zákon by mal tvrdo riešiť iba odstavené vraky na verejných priestranstvách. Lenže to by nesmeli existovať šrotový baróni previazaný na zákonodarcov. Napríklad kupis si dost hodnotne auto, nemas havarijne ale len zakone poistenie. v zime na našich neudrziavanych cestách nemás problém mrdnuť do jarku. Auto zničené, prevodovka a niečo z dielov sa dá pouzit, ty mas len jedine východisko, odpredat za 30 eur auto aby neboli dalšie problémy. Zmrd v zberni si diely predá A TOTO JE SUPER SPRAVODLIVOSŤ. A INDIÁNI tiež odhlasujú autá?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

@jozef1740 musim je velky pan, ale nemusim, este …
@mimms Auto pred predajom do zahranicia,musi absolvovat kontrolu originality a stk.Vynimka je len v pripade,ked si auto beries,ako svoj majetok.Na DI, som im musel ukazat znenie zakona,nechceli mi vystavit exportne papiere...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@dexter89 o čom točíš ty? Hovno o tom vieš a ideš…
@paracetamol123 ukludni sa daj si niečo na nervy...každému je to u prdele 😀 Zadávateľ témy sa spýtal zas nejaku hovadinu aby len rozprúdil emócie a vyvolal hádky a už nereaguje ... Ja som len napísal , že nie na všetko v tejto republike potrebujem lajster a keby si chcem nechať svoje auto na svojom pozemku , tak logicky spôsoby existujú ... To je rovnako jak s koncesionárskymi poplatkami ... Osobne som nepoznal človeka čo by ich platil , dokiaľ ich konečne nezrušili ... Blud na entú ... A samozrejme vraj chodili pokuty no neviem o nikom kto by ich aj reálne dostal ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@paracetamol123 ukludni sa daj si niečo na nervy.…
@dexter89 Konces.poplatky musel platiť každý,kto mal zavedenú elektrinu.Detto aj podnikatelia. Preto to aj volali zástrčkový zákon. Výnimky resp.zľavy ,mali len vybrané skupiny obyvat. Ja naopak,som nepoznal nikoho,kto to neplatil.A ak náhodou,tak neplatičov posunul štát exekut.,resp.súkr.vymáh.firmám. Mal som pár zamestn.,ktorým som exek.titul musel v zmysle zákona sťahovať zo mzdy. Takže zrovna tento príklad nie je ten naj..
Odpovedať

@dexter89 tak akurát pre príklad, nám prišla upomienka s vyčíslenou sumou, že sme neplatili koncesionárske poplatky. Prišlo to na stavbu, tak poštárka nevedela komu to patrí, lebo ako adresu dali parcelné číslo, ale pýtala sa ľudí a nejak sme sa dozvedeli že máme poštu. Takto viem ešte o dvoch v tejto novej časti, že im prišiel list. Akurát že sme platiť nemali, keďže to ešte bola len stavba a nie hotový dom, čiže uznali, že vtedy sa neplatil ešte poplatok. Asi mali niekoho, kto vyhľadával nové adresy a posielali rad radom.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od andynr:

@dexter89 Konces.poplatky musel platiť každý,kto…
@andynr @marsdm Mne prišla tiež až predžalobná výzva ale po dvoch rokoch neplatenia ... doplatil som "naraz" za jeden rok plus nejaká pokuta... ja nemám problém s platením ak človek za to dostane adekvátne služby od štátu... ale nechápem čo to je za výmysel platiť koncesionársky polatok za prípojku elektriky ! to musela vymyslieť chorá hlava... samozrejme ak mám prípojku elektriny nemusím mať televízor ... prípadne aj ak ho mám, možno nepozerám RTVS ! najmä v dnešnej digitálnej dobe to bol nonsens ... Ja nenabadám nikoho ... ale zas treba si uvedomiť, že proti blbým zákonom sa má občan v právnej a demokratickej spoločnosti právo postaviť a má právo na odpor... z mojho pohľadu je koncesionársky polatok presne taký blud... rovnako takým bludom je aj nemožnosť nechať si svoje auto po odhlásení na SVOJOM pozemku, čo je koho do toho? Viem o oblastiach kde je stará vetrieska na strede lúky v lyžiarskom stredisku a majú to jak sklad... ďalej autobus v lese, ktorý zmenili na ubytovanie v prírode (tiny house ) a pod... ak chce niekto tak naložiť so svojim autom na svojom pozemku, štát by nemal tomu nijakým spôsobom brániť... to je môj názor
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eurofuser:

@jozef1740 prevzate z foruma autobazar.eu "...odh…
@eurofuser Robí sa to tak, ale napr. ja by som ani bezdomovca, alebo osadníka takto neohebal. Aj keď nie som poctivákom, tak toto človekovi neurobím. Noooo, ale keď mu to poriadne vysvetlíš a vedome vie do čoho ide, tak možno že aj... Len tu je riziko, že keď mu to dobre vysvetlíš, tak keď časom niekto začne od neho vymáhať napr. STK-áčky, PZP, a pod, tak aj on vyšetrujúcim orgánom dobre vysvetlí, ako to bolo.... 🤣🤣🤣
Odpovedať

@andynr @marsdm Mne prišla tiež až predžalobná v…
@dexter89 Iba na okraj: Koncesionárske poplatky za TV/R sa už pár rokov neplatia... 😁
Odpovedať

@dexter89 Asi je to hlavne kvoli znecistovaniu zivotneho prostredia. Bohuzial, clovek je taky (spekulant) - ak na nieco nema zakony, robi si co chce ("ved som na svojom") a kasle na okolie. Neriesi pripadny vyteceny olej, chladiacu, alebo brzdovu kvapalinu do pody, ved co, nikto to nevidi... Keby vela ludi malo vraky na zahradach (pozemkoch), potencialne znecistenie prostredia by uz nebolo zanedbatelne. Tak asi preto sa muselo zaviest pravidlo, ze stare (nepojazdne) auta sa musia ekologicky zlikvidovat (aspon na papieri pre uradnika). Takze kvoli "obmedzenej" nezodpovednej vacsine trpi zodpovednejsia mensina.
Odpovedať
..len pomaly s tým prepisom na bezdomovca iné "biele kone"...... už dávno platí ,že nový majitel musí byť prítomný pri úkone resp. musí byť úradne overený podpis u notára v prípade splnomocnenia.....to sa niekedy robilo také,že si kupil bezdomovcovi poldeci a úkazal Ti občiansky ..to bejvavalo...😉
Odpovedať

@dexter89 S tým absolutne súhlasím. Ešte väčšia tupina bola,keď som to ako fi musel platiť tiež podľa počtu zamestnancov... A nebolo to málo. Ešte ,že to ten Sulík zrušil. To má pusu na čelo😁
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od hilux:

@mimms Auto pred predajom do zahranicia,musi abs…
@hilux auto sa mi pokazi, alebo havarujem v zahranici a nemam na opravu..., tak ho nemozem predat lebo nema originalitu.? tak to by som chcel vidiet...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@eurofuser Robí sa to tak, ale napr. ja by som an…
@petersd @mato981 Neviem kde ten dotyčný prišiel na takú somarinu, že k odhláseniu auta ti stačí dátum narodenia a meno priezvisko... veď to na katastri má každý ! 😀 to by potom bolo podvodov... viem , že niekedy keď si vedel rodné číslo a číslo OP, čo sa teoriticky dalo niekde vyňourat... vedel si zobrať nejaké pôžičky, uzavrieť zmluvy, ale aj to sa sprísnilo a sú dvojstupňové a viac overenia... každý sa časom učí aj banky aj inštitúcie... @durino to si nemyslím... jednak mnohí si svoj pozemok nechcú znečisťovať a jednak počas "prevádzky" tých starých áut aj tak netesnosťami vytečie toľko oleja a bludov, že určite viac ako toto čo na záhrade... nehovoriac o tom, že mnoho funkčných vecí sa zrejme ešte predá a speňaží... za mňa ide o efektívny spôsob cirkulárnej ekonomiky, kde sa naozaj využije potenciál na maximum... zasa sa riešia blbosti, kde to ma efekt nulový... to že musia vyrobiť auto nové zaťaží životné prostredie stonásobne viac ako tie staré vraky a zopár deci vytečeného oleja... nehovoriac že mnohé EKO aktivizmy sú kontraproduktívne ... v konečnom dôsledku zaťažujú životné prostredie násobne viac... napr. biopalivá (od ktorých sa upustilo aj pod ťarchou neekologickosti) , biomasaker v podobe biomasy... mohli by sme spomenúť aj mnohé iné.... jeden chemik a fyzik minule vypočítal, že na vyrobenie jednej papierovej tašky potebuješ viac energie ako na výrobu plastovej tašky .... taktiež napr. na udržiavanie (transport, umývanie) sklenených fliaš vynaložiš -násobne viac energie, ako na výrobu plastovej fľaše... 🙂 problém teda nie je v materiáloch samotných ale v tom, že ich nemáme pohadzovať hoci kde... to platí ako o plastových flašach tak aj o vrakoch áut myslím si...
Odpovedať

@dexter89 zas to berieš ako hurvínek válku... Ako vlastne berieš všetko. To, že nikoho nepoznáš, kto dostal pokutu, neznamená, že tie pokuty nechodili... Ja poznám minimálne piatich ľudí, čo dostali za neodhlasenie vozidla a neboli to desiatky eur.. Rovnako poznám ľudí,.čo im koncesie napočítali aj s úrokmi... To, že to neplatíš a nikto ťa teraz nenaháňa neznamená, že ti o pár rokov nepríde list s vyučtovaním. Tak ako mne. Tiež som bol sprostý ako ty...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@dexter89 zas to berieš ako hurvínek válku... Ako…
@paracetamol123 podľa vtedy platnej legislatíve o koncesiách... ti mohli pri zistení neplatenia vyrubiť max. za posl. 12 mesiacov... t.j. ak si koncesie neplatil roky, tak si zaplatil za posledný rok a ešte si bol v zisku ... navyše pri každej pokute /správnom konaní existuje inštitút ODVOLANIA , kde môžeš objektívne popísať svoje dôvody... ľudia čo sa nezaujímajú o veci verejné a len držia hubu a krok... tak tí nech kľudne platia... keby im napísali listy a ODVOLANIA tisíce ľudí, možno by sa dotyční dovtípili, že niekde v legislatívnom procese je chyba... alebo že zákon stojí za HO**O ...
Odpovedať

@dexter89 "rovnako takým bludom je aj nemožnosť nechať si svoje auto po odhlásení na SVOJOM pozemku, čo je koho do toho?" Chlapče, ty si pekne mimo. 😃 Nikto nepíše, že si ho nemôžeš nechať. Všetci píšeme o tom, že áno ak ho odhlásiš, nechať si ho môžeš. Ale to odhlásenie a ponechanie má svoje postupy... Nahlásenie krádeže, poplatok do enviro fondu,...
Odpovedať

@paracetamol123 podľa vtedy platnej legislatíve …
@dexter89 ty si tupec? Nauč sa čítať. Ja nikde nepíšem, že mi vyrúbili za 10 rokov.... Inak.... niekde si tu v debate plakal, že Fico kradne. Defacto si štát, teda aj naše peniaze, okrádal aj ty... Neplatič...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@petersd @mato981 Neviem kde ten dotyčný prišiel …
@dexter89 @durino Aaaaale, chlapci, no.... Tých "zabudnutých" aut po záhradach je ako šafránu - musíš hľadať s lupou. Aj keby z každého jedného vraku by vytiekol olej + PHL do pôdy, (čo reálne vytečie iba z máloktorého !), tak si to príroda ani len nevšimne... Dokonca nevšimne si to ani tá parcela, na ktorej ten vrak stojí... Takéto uletené príklady mi pripomínajú napr. Zelenú agendu E-múmie, ktorá ide vybiť kravičky kvôli ich prdom, ale tankery, lode, leteckú dopravu,... si ani len nevšimne. Papaláši sa na svetové kongresy o ochrane prírody vyvážajú kade-tade helikoptérami, prúdovými lietadlami, nabliskanými limuzinami... Jasné, že každý cestuje sólo...
Odpovedať

@dexter89 @durino Aaaaale, chlapci, no.... Tých "…
@petersd Ty musíš mať prírodu veľmi rád, že " parcela si to ani nevšimne"... Patrí ku všeobecnej vzdelanosti vedieť,že mot.olej/ ropný produkt ,sa postupne vplyvom zrážok dostáva do spodných vôd a tie znečisťuje. Je to cca 1mil.litrov,kt.sú kontaminované a následne sa dostanú do potrav.reťazca. Ty máš zjavne dosť nízko postavené environmentálne uvedomenie. Tak na tvoje zdravie...
Odpovedať

@dexter89 @durino Aaaaale, chlapci, no.... Tých "…
@petersd Vsak prave kvoli tym zakonom nie je vrak v kazdej druhej stodole. Ked sa o to niekto stara, je vec ina. Vychadzam z toho, ze jedna kvapka oleja moze znecistit 100 litrov vody, ked presiakne do podzemnych vod, potom sa nezabudni stazovat na kontaminovanu vodu... Myslis, ze toto niekto naozaj riesi, kto ma vrak na dvore? Ked sa da, zivotne prostredie sa ma chranit v maximalnej moznej miere. Ale realne, nie papierovo.
Odpovedať
@petersd a čo z toho vyplýva? Že ľudská činnosť nemá vplyv na zmenu počasia resp. je nemerateľná viď. napr. rovnaká koncentrácia CO2 v atmosfére teraz a na začiatku meraní pred vyše 100 rokmi. Ak by to malo vplyv, tak nevozia loďami zo spotrebu do 300 ton oleja/mazutu denne skvapalnený Ruský plyn zo Saudskej Arábie/Turecka, ale prepravuje sa postaveným plynovodom. Problémom zberateľov, ktorí majú uskladnené autá po záhradách, že to postupne zhnije a stratí hodnotu až na cenu šrotu.
Odpovedať
vám chlapci unikajú v zelenej zaslepenosti iné veci, nie olej. Keď som dával zošrotovať auto prvý raz, dostal som 2000Sk za šrot, Druhý raz mi povedal, že môžem byť rád, že mi dá papier a nemusím ho platiť. Pritom tú felíciu obkúkal zo všetkých strán a už sa tešil, čo mu z nej pribudne na predajné regále. Ak si chcem postaviť domáci traktor, hádajte odkiaľ si musím kúpiť vhodný motor, ND na staršie autá sa zháňajú kde asi? Amatérsky motošport má odkiaľ autá a diely na ne? Vyradzoval už niekto z vás auto zošrotovaním? Z vašim "zošrotovaným" autom sa na vrakoviskách zaobchádza ako so zlatým pokladom. O túto krádež mi ide, nie že si z neho urobím veterána 20ročným státím v stodole. Ale to vám asi nič nehovorí, lebo aj stierače a vodu do ostrekovačov si dávate robiť v servise 😂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

vám chlapci unikajú v zelenej zaslepenosti iné ve…
@foox Ide o stare nefunkcne auta, mne je jasne, ze sa s tym kseftuje (a nepaci sa mi to), ale ide o to, ze je to odvezene prec a neznecistuje to prostredie, resp. sa to minimalizuje. To, kde je to odvezene, ma mat podmienky na uskladnenie nebezpecneho materialu. Ako obcan s tym viac nevies spravit. Ak by sa to neodviezlo, kto by zabezpecil "ekologicku likvidaciu"? Uz vidim tych "zodpovednych", ktori by riesili, ze pri rozoberani auta na diely vytiekol olej... Nerobim si iluzie o ludoch, jednoduchsie pravidla nie su schopni dodrzat... Aj ked sa jedna o ich vlastne zdravie. Takze preto tu musia byt zakony na "menej uvedomelych", aj ked sa to potom tyka aj uvedomelych.
Odpovedať

vám chlapci unikajú v zelenej zaslepenosti iné ve…
@foox Nerozumiem tvojmu dešpektu. Ochranu a záujem o čisté život.prostredie nazývaš zelenou zaslepenosťou... A potom,napr.ideš do AT a SWISS a rozplývaš sa nad okolitou krásou a čistotou... A doma kľudne vykydneš motor.olej do záhrady? Ak toto,čo ti vadí,má byť "zelená zaslepenosť", tak áno,k takej sa hrdo hlásim.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od durino:

@foox Ide o stare nefunkcne auta, mne je jasne, z…
@durino v pondelok sa na ňom jazdilo, parkovalo kde kade,... a v útorok je to zrazu "nebezpečný materiál"? To je vtip, alebo zelené šialenstvo? @andynr k tebe nemám nič, ty si jasný. Inak zberné nádoby na olej sú kde kade, dokonca aj u nás, ty si to lej hoci do bazénu
Odpovedať

@foox Ide o stare nefunkcne auta, mne je jasne, z…
@durino Keby si poznal ako reálne funguje biznis s "likvidáciou" odpadov, nepridával by si Ty a niektorí iní, také príspevky. A to nevravím o dotovaných vývozoch za hranice,... do tretích krajín,... kde sa (aj nebezpečné) odpady tam jednoducho spália na zelenej lúke - na stálehoriacich skládkach... Naši mocní to dobre vedia, šeptom s úškrnom pri kávach, na chodbách, sa o tom bavia, ale navonok sa všetci na niečo hráme... Pritom neslobodno otvorene pomenovať realitu, lebo hneď si nepriateľom systému.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roman_x:

@petersd a čo z toho vyplýva? Že ľudská činnosť n…
@roman_x kde ty chodíš na tie "zaručené praudy"? :D "ľudská činnosť nemá vplyv na zmenu počasia resp. je nemerateľná viď. napr. rovnaká koncentrácia CO2 v atmosfére teraz a na začiatku meraní pred vyše 100 rokmi." to je vtip? však to merajú už nejaký ten piatok ... a nejako im to nevychádza https://www.climate4you.com/images/CO...
Odpovedať

@durino v pondelok sa na ňom jazdilo, parkovalo k…
@foox Hovorim o starych nefunkcnych autach. Ak si v pondelok na nom jazdil a v utorok si zadrel motor (kvoli konstrukcnej chybe, alebo zanedbanej udrzbe), lebo ti olej "zral" motor, alebo ti kvapkal pod auto, tak si jazdil na vraku, ktory na cesty uz nepatri. A je jedno, ci mal 20, alebo 6 rokov. Udrzba je dolezita, na co vela ludi kasle-bud kvoli financiam, alebo nemaju dostatocny technicky cit, alebo vztah k autu. "Najlepsie" su stare dymovnice dizle v kolone, to by som vyradil na mieste. Hlavne, ze benziny s Euro6 trapia na EK, ale dymovnice prechadzaju...
Odpovedať

@durino Keby si poznal ako reálne funguje biznis …
@petersd Ja si nerobim o tom iluzie, ale ako to ovplyvnis? Svojim prikladom. Kazdy "hra" sam za seba, kazdy prispieva k celku, kazdy je zodpovedny za svoje rozhodnutia a ciny. Za ciny druhych nezodpovedas.
Odpovedať

@foox Hovorim o starych nefunkcnych autach. Ak si…
@durino mlátime prázdnu slamu a už je po žatve. Rob ako myslíš, ja sa okrádať nenechám
Odpovedať

@durino v pondelok sa na ňom jazdilo, parkovalo k…
@foox Tak teba sa dá vnímať ako ORTODOXNÉHO ANTIENVIROMENTALISTU.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?