Odpoveď na príspevok od roman_x:
Volá sa to citový vzťah k autu, to ženy nikdy nep… @roman_x Ešte mi chýba 1 inf.- značka a typ.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@jozef1740 dokonca to máš teraz za akciovú cenu 5… @paracetamol123 Drvivá väčšina z tu diskutujúch - ani Ty, absolútne nepochopila podstatu témy @jozef1740 . Namiesto toho idete obhájovať "enviro-výpalné", alebo sa idete ironicky zamýšľať, nad tým že načo je niekomu auto v stodole. (?). Každému z Vás (aj mne) je ho*no potom, čo s tým autom chce ten človek urobiť. Jednoducho ho chce mať pre seba, lebo si ho kedysi poctivo kúpil, odviedol dane... teraz ním nikoho neohrozuje, neobmedzuje... To je tak ťažké pochopiť pointu príspevku ??? Áno, plne chápem autora a kecy o nejakom "500-eurovom riešení" vôbec nie su namieste. A ani prirovnávanie ku vrakom na ulici! A že je to teraz dočasne zlacnené? Čo z toho? Neskôr už nebudú podobní ľudia, čo si budú chcieť nechať svoje auto ?Odpoveď na príspevok od andynr:
@hilux No a? To je asi cena za úradný výkon. @andynr z dlhodobeho hladiska, je to ekonomicky nezmysel, pre ziadatela.Ja som skoncil,ked som mal platit 175€.Niekomu to mozno nevadi,mne to vadilo,tak som to vyriesil inac.Tiez mi vadi,ze platis zakonnu poistku na auto,aj ked na nom nejazdis. V zahranici, to tak nie je.Tiez môzes mat dve auta na jedny SPZ,platis za auto s väcsim obsahom,druhe len symbolicky poplatok. Tu sa dlhodobo praktizuje financna šikana na motoristov.Odpoveď na príspevok od andynr:
@roman_x Ešte mi chýba 1 inf.- značka a typ. @andynr A na čo Ti to je ?... Je to absolútne nepodstatné o aké auto ide. Možno keby bolo na jadrový pohon a zbytkové nevyhorené palivo by mohlo zo stodoly ožarovať okolie, tak by som ešte opatrnosť spoločnosti (a nekresťanské enviropoplatky) chápal, ale takto nezdieľam politiku štátu.Odpoveď na príspevok od andynr:
@chinatech No to je smutné. Len 20r.? Možno tým,… @andynr Zaujímavá úvaha. Mám Aero 30 z roku 1934 a trúfam si povedať, ze je v lepšom stave, ako ktorékoľvek 10 ročné auto.Odpoveď na príspevok od jozef1740:
Vedel by mi niekto poradiť ako neprísť o srdcovku… @jozef1740 veď si to auto nechaj a nikto ti ho nezobere... vo svojom okolí vidím kopu "vrakov" vo dvoroch, mnohé už zarastené burinou abo náletovými drevinami ... nevyzerá, žeby to kompetentné orgány nejak vehementne riešili ... tie majú dosť práce s vrakami čo zavadzajú vo verejnom priestranstveOdpoveď na príspevok od chinatech:
@andynr Zaujímavá úvaha. Mám Aero 30 z roku 1934 … @chinatech To je fakt zaujímavé porovnanie- historické vozidlo s nejakým vyradeným z r.2003...Odpoveď na príspevok od andynr:
@chinatech To je fakt zaujímavé porovnanie- hist… @andynr Ale aj to historické vodidlo bolo niekedy nové a keby mali vtedy také zdieračské zákony, ako my teraz, tak sa dnes žiadneho historického skvostu nedočkáme. Poznali by sme ich len z dobových fotiek.Odpoveď na príspevok od petersd:
@andynr Ale aj to historické vodidlo bolo niekedy… @petersd Aké zdieračské zákony?Keď niekto má 10tisíce na kúpu auta,tak asi na jeho likvid.50€ by problém byť nemal,či? Už to tu zaznelo,50€ poplatok a bodka. Môžeš si ho nechať v obývačke. Alebo dočasné odhlásiť,čo tomu bráni? Čo sa ti na tom nepozdáva? Kde tu vidíš zdieranie? Štát hadam má právo regulovať zdroje znečistenia! A auto takým zdrojom je( stk+ ek),či sa ti to páči alebo nie. Lebo ak by to štát nereguloval,tak tu máme plné ulice hrdzavého plechu na kolesách. Veď to je podobný poplatok,keď nové auto prihlasuješ/ prehlasuješ,tam nie sú poplatky? Jednoduchá rada,slobodné rozhodnutie,nekupovať auto,jazdit taxi alebo mhd alebo vlakom( aj zadarmo) alebo bicyklom. A si bez poplatkov. K tvojej pozn.ohľadom porovnania histor. Aero 30 sa nemá význam vyjadrovať.Odpoveď na príspevok od andynr:
@chinatech To je fakt zaujímavé porovnanie- hist… @andynr Aj vozidlo z roku 2003 bude raz historické, nemyslíš?Odpoveď na príspevok od andynr:
@petersd Aké zdieračské zákony?Keď niekto má 10t… @andynr ... alebo štát donúti svojich občanov, aby hľadali možnosti ako zákon nejakým spôsobom obísť... 50€ sú DOČASNÉ !..... Neoperuj s týmto číslom !!!Odpoveď na príspevok od chinatech:
@andynr Aj vozidlo z roku 2003 bude raz historick… @chinatech Nie,nemyslím. Len si myslím,že si pletieš pojmy ty aj niektorí diskut. Termín - historické vozidlo https://share.google/ldz4n9ch9ApFqMBuDOdpoveď na príspevok od petersd:
@andynr ... alebo štát donúti svojich občanov, a… @petersd Prečo nie? A čo keď je dočasné? O to skôr to treba využiť. A vrátim sa k tvojej predch.poznámke ohľadom histor.vozidla. Vozidlo vyrábané kedysi v histórii nie je historické vozidlo. Zdá sa,že v autách moc doma nie si.. Termín - historické vozidlo https://share.google/ldz4n9ch9ApFqMBuDOdpoveď na príspevok od roman_x:
Volá sa to citový vzťah k autu, to ženy nikdy nep… @roman_x Niečo takéto? Muž udržiava intímny vzťah s autom: Náš sex je skvelý a máme aj obľúbenú polohu! Detaily zo spálne https://share.google/RI5pde1JmWbM6WWZROdpoveď na príspevok od chinatech:
@andynr Zaujímavá úvaha. Mám Aero 30 z roku 1934 … @chinatech To verím,len prosím neporovnávaj historické vozidlo( Aero 30 vyrob.7000ks,poloručná výroba) s bežnými miliónovými masovkami.Odpoveď na príspevok od petersd:
@andynr A na čo Ti to je ?... Je to absolútne nep… @petersd Napr.aby som vedel,či ide o bežnú tuctovú masovku alebo nejakú vzácnejšiu limitku...Odpoveď na príspevok od andynr:
@petersd Napr.aby som vedel,či ide o bežnú tucto… @andynr možno má len citovú väzbu (počali sa a aj narodili deti v aute behom cesty do nemocnice, zotrel v zápche los s výhrou 300000, atď. - brať s humorom) to auto a chce si spraviť doma z neho autokino alebo ho mať ako sedenie v garáži. Pokiaľ by sa vypustili náplne a zobrala baterka, tak už to nie je až také riziko mať to doma - kus kovu, plastov a látky. To len tak mimo okraj. Mala by byť možnosť nechať si svoj majetok, len nech nie je tá suma presahujúca hodnotu auta. My máme tak jedno vozidlo dočasne odhlásené, len nám tvrdili, že keď sa odhlasuje na 5 rokov a potom sa chce hneď predĺžiť na 5 rokov, tak sa platí sadzba za 5 a potom nám dajú za 10 rokov, čo nám prišlo ako blbosť, ale tak človek sa tam nebude hádať. Čiže je hneď na 20 rokov odhlásené a potom sa uvidí (už prešla jedna dekáda). Len u nás je rozdiel v tom, že je plán, že raz bude ešte pojazdné. A do šrotu nepôjde, takže možno to budeme tiež riešiť niekedy.Odpoveď na príspevok od zita19:
vsak sprav z neho papieroveho veterana @zita19 nemajú veterány obmedzenia? Ja mám Jeep Grandcherokee 5.9 rok 1998 a Škodu 1102 rok 1950, oba majú biele značky. Počítam že v budúcnosti z dôvodu emisií sa nedostanem do mesta, tak by som z nich urobil veterány....Odpoveď na príspevok od standa1981:
@zita19 nemajú veterány obmedzenia? Ja mám Jeep G… @standa1981 musis si zistit sam. Ja viem, ze jeden pribuzny svoju "Simonku" (Simcu) zmenil na veterana. Ako, to neviem.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@jozef1740 veď si to auto nechaj a nikto ti ho ne… @dexter89 ty prosím ťa neraď debiliny... Ak bude vozidlo registrované, hodené niekde v záhrade a zarastené burinou a nebude mať platnú STK = pokuta. Ak nebude mať PZP = pokuta.Odpoveď na príspevok od petersd:
@paracetamol123 Drvivá väčšina z tu diskutujúch -… @petersd prestaň plakať. Ja príspevok chápem. Proste budeš platiť enviro poplatok, alebo ho dáš zlikvidovať. Také ťažké pochopiť?Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@dexter89 ty prosím ťa neraď debiliny... Ak bude … @paracetamol123 čo to točíš? veď ja mu hovorím, aby auto samozrejme odhlásil a tak ho nechal na záhrade ! pochybujem, že všetkých tých čo poznám a majú vraky na záhrade, abo niekde za stodolou... platia nejaký poplatok ... nesrandujme preboha... btw STK som nemal asi rok ... prešvihol som termín a keby ma nezastavili fízli tak si to ani nevšimnem ... pokuty rozosiela automat...Odpoveď na príspevok od dexter89:
@paracetamol123 čo to točíš? veď ja mu hovorím, … @dexter89 o čom točíš ty? Hovno o tom vieš a ideš radiť. Odhlásiť ho môže, ale len dočasne, pokiaľ nemá potvrdenie zo šrotoviska, alebo z enviro fondu. A to potom určite radšej zaplatiť 50€ aktuálne enviro fondu, ako zaplatiť 350€ za dočasné vyradenie na viac ako 10 rokov... V lehote 1. do jedného roka .......... 5 eur, 2. od jedného roka do dvoch rokov 20 eur, 3. od dvoch rokov do štyroch rokov ....................................................................35 eur, 4. od štyroch rokov do šiestich rokov.................................................................. 70 eur, 5. od šiestich rokov do 10 rokov .......................................................................170 eur, 6. nad 10 rokov ......................350 eur,Odpoveď na príspevok od jozef1740:
Vedel by mi niekto poradiť ako neprísť o srdcovku… @jozef1740 musim je velky pan, ale nemusim, este vacsi........... auto si predal do zahranicia, resp. ked si bol v zahranici.., alebo si ho tam podaroval...Odpoveď na príspevok od jozef1740:
Vedel by mi niekto poradiť ako neprísť o srdcovku… @jozef1740 prevzate z foruma autobazar.eu "...odhlas to na niekoho, kt o uz neprihlasi a vybavene, my bezne odhlasujeme auta na bezdomovcov, daj mu dvacku na ruma nech ti ukaze obciansky, opis si udaje a odhlas...inak v tejto bananovej republike pokial vies meno a datum narodenia niekoho, tak na neho odhlasis auto ani o tom nemusi vediet :)..."Odpoveď na príspevok od mimms:
@jozef1740 musim je velky pan, ale nemusim, este … @mimms stačí, že nahlási, že ho ukradli....Odpoveď na príspevok od eurofuser:
@jozef1740 prevzate z foruma autobazar.eu "...odh… @eurofuser Úžasný nápad! Zneužívať ľudí v existenčnej núdzi na tvoje podvodné aktivity...ešte sa s tým aj chváliš...proste hnus. V čom si iný ako tí,kt.kritizuješ?