Mám zaplatiť 1000€ zálohu za auto na dovoz?

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň prajem,, prosím vás poraďte mi niekto. Mám zložiť zálohu 1000€ na auto čo mi má doviezť jeden chalan. Vyzerá seriózne, ale samozrejme sa osobne nepoznáme,len email a telefón hovory, poslal mi svoj prefoteny občiansky ( už aj ja jemu 😳), ale vyzerá že je to naozaj jeho pravá identita aj podľa fotky na mesengeri+ občiansky. Čítala som milion článkov o podvodnikoch tak teraz neviem úplne som na vážkach, či poslať tu zalohu. Zmluvu mi poslal, to vyzerá dôveryhodne ale to je asi najmenej zbuchat..aj že vráti zálohu atď ak auto nebude do istej doby, ale vôbec neviem keď to nepodpíšem osobne či to platí pred zákonom ak by to bol podfuck.. dopredu neplatiť zálohy teraz samé články.. Čo poradíte čo spraviť? Ďakujem!!
Odpovedať
V Žiline,,, Neviem veru to som ani nezistovala, tento typ sa mi ozval na inzerát.. Neviem či mu ho niekto da zafacku, ale teraz ako polavil na menšiu zálohu. Nechcem mu krivdit ak je to naozaj Normalny človek no je to takto nemožné odhadnúť. Ja som myslela že tá zmluva to trochu chráni ale podľa reakcií asi vôbec.
Odpovedať
Profilova fotka
@skena je to len občiansky ? Jedna znama na čo robila na kriminálke pred pár rokmi vravela , že sa im jedného času celkom rozmohli prípady , že na občianske preukazy brali pôžičky ... Veritelia potom naháňali ľudí čo ani netušili že zobrali niekde pôžičku od nejakej nebankovky ... Na op máš kopu citlivých údajov https://www.porovnajto.sk/magazin/zne...
Odpovedať
@skena ak nechceš prísť o peniaze, vykašli sa na dovoz nejakým pofidernym typkom za 2300€ a choď do prvého bazaru... Už len keď znižuje zálohu dokazuje, že mu ide o to dostať z teba aspoň nejaké peniaze. Čo to je aky Fiat 4*4? Ďalšie označenie? Občiansky keď niekomu pošleš, stačí aj kópia, tak na teba zoberie pôžičku len taký fukot....
Odpovedať
@zefe Alebo sa tvarit, ze ta zaujalo, aj nie, ale tolko nedas, a keby si to rozmysleli, nechas im cislo... Svojho casu som tam takto kupil boxera, ktoreho som o dva roky predal este o 5000 drahsie 😅 tam je základ, aby videli, ze ta cas az tak velmi netlačí. Manzelka tam pred pár rokmi robila chvilu, viacmenej zo zvedavosti. Skolenia, kde sa vysvetluje ako rychlo pretocit a nenapadne zakryt podstatne casti zmluv a pod. 😂
Odpovedať
@skena Žilina? Nejde náhodou o p. Škriteka?
Odpovedať
@dexter89 sakra ale co s tým teraz už? On pýtal len údaje do zmluvy,, nepovedal hneď občiansky ale nakoniec sme si povedali ze šak obidvaja si pošleme aby sme vedeli že kto je na druhej strane.. Ked som to zrušila tak trochu bol nasraty a povedal že teda platba na mieste a ze si pred sebou vymazeme aj foto občianskeho ale to už môže sto x jeden z nás zneužiť keby chcel 🫥 Takže nakoniec poľavil ze platba na mieste ale ak ho nevezmem tak akože pokuta 500€ náklady...ze do zmluvy.. Ale ručí za stav aký dal do zmluvy, technický stav, výbava atď.
Odpovedať
@megdesign Je to panda... Tak vyzerá ze pristúpil na platbu osobne+ pokuta pre mňa ak ho nevezmem 😁 @kejsix Tento chlapec je z B.B. ale nechcem tu písať jeho meno, náhodou tu chodí,aj tak by vedel že to je on 😱
Odpovedať
Ale možno je vzťahovacny ako on. Kks to je sila s tými chlapcami. Večne decká, človek vie prečo je radšej sám 😀 No ďakujem teda za názory všetkým. Ak budem mať novú pandu, napíšem tu, ze sú aj čestní ľudia ešte 😎
Odpovedať
vacsina serioznych dovozcov chodi do nemecka, obzrie auto, ak je vsetko ok, zajednaju a tebe iba poslu kam kolko poslat priamo predajcovy, alebo si doriesis snimi sama a nasledne auto vyzdvihnu a dovezu a zaplatite dovoz podla cennika ak auto obhliadnu, nebude uplne ok alebo pod, povedia vam, rozmyslite ze nechcete, ok, poslu fakturu iba za prehliadku podla cennika ... nikomu sa neplati nic vopred ...
Odpovedať
@skena Fiat Panda kúpiš aj na Slovensku za také peniaze.... To sa neoplatí dovážať....
Odpovedať
aj tak, ved dovoz je polovica ceny auta ... ci akoze ak mu date vopred 1000 tak sa za dovoz neplati ? 😄
Odpovedať
@shadowmilan Veď ja neviem čo sa tak vzpiera. Keď by bolo také ako tvrdí, by som ho zobrala tak asi sa boji že nebude az také super alebo je to celé lož. Možno len začína a ak má aj zo 400-500 eur z toho tak ide do toho, neviem už 🫥 Uvidím či sa ešte ozve vlastne, akosi sa odmlčal ale možno už spí 😁
Odpovedať
@megdesign práveže slabý výber podľa mňa
Odpovedať
A ak si zoberie uver na mna, ja si zoberiem na neho
Odpovedať
@skena tak podľa mňa nie. Je to starý črep. Tých je na mraky za lacný peniaz... https://auto.bazos.sk/inzeraty/panda-...
Odpovedať
Profilova fotka
@skena preco chces dovazat taku staru blbost ako fiat panda a trapit sa KO a prihlasovani. Dovezeneho auta z cudziny? 😳😳😳 sak to kup eovno na slovensku…..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skena No pekne. Len OP? Veď tam máš osobné údaje. Stále sa niekde rieši nejaké GDPR, kadejaké údaje sú súkromné a tajné a tu sa rozdávajú OP akoby nič. Predpokladám, že je asi viacero takých ľudí. Ale na druhú stranu, pri prižmúrení jedného oka je takmer aj troška pochopiteľné, že v danej situácii človek môže stratiť obozretnosť.
Odpovedať
@skena Naozaj? Možno tak v prípade, že by ti dal kópiu OP človeka, ktorý reálne existuje. Prípadne kópiu pravého OP. V prípade, že by takto klamal viacero ľudí to má určite nejako ošetrené. Tým ale netvrdím, že by to bol naozaj nejaký kmín. Len treba byť opatrný. Aj ja som cez bazoš predával niečo, ozvali sa mi cca do 3 minút, ako to strašne chcú a podobne, vraj cez Packetu a cez nejaký odkaz, či čo to, by sa to vyplatilo. No to vieš, ja si otvorím "bránu" na môj účet a som bez peňazí. A to sa mi behom ďalších 2 minút ozval ďalší záujemca a samozrejme tiež cez Packetu. A tak to strašne chceli obaja. Ale že by si to prišli pozrieť a skontrolovať, ako to funguje, to nie. 😄 Ale po nejakých pár týždňoch sa mi to podarilo predať úplne v poriadku.
Odpovedať
@pochabel hento s tymi kuriemi.a packetami na adresu je znamy odrb
Odpovedať
@kejsix No hej, len to ja som vtedy až tak nevedel. Len proste mi tam stále niečo nesedelo. Tak som si o tom niečo pozisťoval a veľa práce mi to teda nedalo. 😄 Už to tak funguje celkom dlho. Len blbé je, že koľko ľudí na to určite naletí.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix teraz uz ani, ale tak zo zaciatku to tak nebolo. ludia su inak taki vynaliezavi, fakt si treba davat pozor uz na vsetko
Odpovedať
@pochabel Vieš, tie GDPR hovadiny a iné "ochrany" sme nikdy v živote neriešili a všetko prišlo až s tou demokratickou slobodou. Presvedčili nás, že je to pre nás to najlepšie.
Odpovedať
@petersd Tak áno, aj v jaskyniach sa kedysi žilo a dobre bolo.
Odpovedať
Môže to byť podvod ale nemusí. Skús mu navrhnúť, že pôjdeš s ním, alebo s ním pošleš nejakého chlapa. Aby si ho popozeral predtým a zhodnotil či áno alebo nie na mieste. Uvidíš, aká bude reakcia. No a zálohu dopredu by som dával naozaj len renomovanej firme s referenciami, len tá ti ťažko dovezie také lacné auto. Trošku takýto prístup diskriminuje začínajúcich živnostníkov, ktorí to myslia seriózne, ale čo už.
Odpovedať
Profilova fotka
@ralf364 presne tak si kupoval auto brat. proste siel s nim, tak ho aspon videl nazivo, pocekovali co sa dalo, nalozili a doviezli domov
Odpovedať
@zefe "Logika" v niektorých prípadoch je aj taká, že toto je krásny elegantný spôsob ako sa dostať ku kompletným osobným údajom z OP u konkrétnej dôverčivej osoby, o ktorej sa vie aj to, že má peniaze (lebo chcela kúpiť auto). Slečna/pani @skena môže teraz len tipovať, kde - u koho nakoniec skončia tie informácie.
Odpovedať
@petersd áno, môže má prísť teoreticky aj elegantne zavraždiť..a iné veci . myslím že zlodeja by som nejak extra nezaujala, panda hovorí za moju solventnosť. Ten občiansky mam už u pécka kedze to nezmením. A ten chlapec je akože teraz nahnevaný lebo som si nestála za slovom a teraz nereaguje na moju výzvu platby na mieste tak moj sen je preč 😕 a tie pandy z bazosa sa mi nepáčia..
Odpovedať
@skena nic v zlom ale Pandy (dopln akekolvek ine auto) z webu z Nemecka a inych krajin zasa dokazu byt "pekne" iba na obrazku.
Odpovedať
@skena Na akom mieste? Na mieste nemeckého autobazáru? A občiansky teda fakt neviem, načo si mu posielala. Bude lepšie si vybaviť druhý. Ja keď som takto dovážal auto, tak dotyčný nevedel poriadne ani moje krstné meno. Ako vraví kolega, neviem čo konkrétne sa ti nepáči na Pandách z bazošu. Tipujem že kvalita vyhotovenia fotografie. Inak sú to rovnaké autá ako v DE. Iba v DE je možno väčší výber. Ak chceš silou mocou auto z Nemecka, vyber si zopár kandidátov sama na niektorom nemeckom bazári, zožeň niekoho, kto má vozík, dáš mu za cestu + službu a rád tam s tebou pôjde bez akejkoľvek zálohy.
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem, práve som pozrel na mobile tie Pandy 4x4 a našiel som dokopy 2. Obe sú ročník 2/2011 Prvá má nabehané 322t dízel za 700 a bez foto interiéru a napísaný stav poškodené a druhá je viditeľne buchnutá lavá strana, najazdené 80t za 2000. Dojčlanďania by veru boli aj radi, keby sa niekto našiel, kto by ten bordel od nich odniesol. Možno ten dovozca to pozeral z inej stránky, ja to hladať nebudem. Nechcem nikoho uraziť, ale auto, ktoré sa aj ako-tak oplatí doniesť z DE nemajú štvorcífernú cenovku.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?