Zateplenie stropu fúkanou izoláciou CLIMATIZER PLUS

11. feb 2020

Čo predurčuje fúkanú izoláciu CLIMATIZER PLUS pre použitie v moderných stavbách typu bungalov? Je to: 30 rokov skúseností v realizáciách fúkaných izolácii, jediná fúkaná izolácia so zárukou 20 rokov, minimálna životnosť 50 rokov ( Európsky technický atest ETA  15 / 0875 ).

Zateplenie stropu bungalovu fúkanou celulózovou tepelnou izoláciou CLIMATIZER PLUS je veľmi efektívna metóda ako zamedziť úniku tepla cez strop a taktiež ako zabrániť prehrievaniu interiéru v letných horúčavách. Izolácia takýchto stropov je tiež veľmi obľúbená, pretože realizácia pre zákazníka je komfortná, rýchla a  má zateplený každý detail.

Zdravá fúkaná celulózová izolácia CLIMATIZER PLUS

Zdravá fúkaná celulózová izolácia CLIMATIZER PLUS

Častým problémom spomínaných stavieb býva nedostatočné zateplenie stropných konštrukcií, nedôsledne položená rohož tepelnej izolácie alebo chýbajúca izolácia. Jedná sa o stropné konštrukcie, ktoré vytvára tzv. väzníková konštrukcia alebo klasický drevený krov.

Novostavba rodinného domu typu bungalov

Novostavba rodinného domu typu bungalov

Väzník je konštrukcia zložená z množstva navzájom pospájaných drevených prvkov. A práve preto, že ide o konštrukciu zloženú odborne povedané z veľkého množstva drevených pásov a diagonál, pospájaných styčníkov, je nutné tieto detaily riadne izolovať. V opačnom prípade bude konštrukcia náchylná k vlhnutiu a k hnilobám, obalia ju plesne a huby. Fúkaná celulózová izolácia CLIMATIZER PLUS väzník ochráni v detailoch, nevynechá ani kúsok.

Pripravený strop na aplikáciu fúkanej izolácie CLIMATIZER PLUS

Pripravený strop na aplikáciu fúkanej izolácie CLIMATIZER PLUS

Fúkanú celulózovú izoláciu  CLIMATIZER PLUS je možné nafúkať aj na veľmi ťažko prístupných miestach a spoľahlivo sa tak zabráni vzniku špárovej prievzdušnosti. Okrem toho sa difúziám otvorený izolačný systém postará o príjemnú izbovú klímu, pretože vyrovnáva kolísanie vlhkosti – prispieva k zlepšeniu vlhkostného režimu a transportu vlhka z drevenej konštrukcie. Pri ukladaní tepelno izolačných materiálov hrá ľudský faktor veľmi dôležitú úlohu. V prípade aplikácie fúkanej celulózovej izolácie CLIMATIZER PLUS prostredníctvom pneumatického plnenia, znamená zafúkaním izolovaného prostredia, vytvoríme celistvú vrstvu fúkanej izolácie bez tepelných mostov. Prírodná izolácia CLIMATIZER PLUS si dokáže poradiť s vodnou parou v konštrukcii a vie správne pracovať s vlhkosťou. V prípade potreby CLIMATIZER PLUS vlhkosť prijme a odovzdá v horúcom lete do interiéru ( v kombinácii s inteligentnou parobrzdou pro clima Intello Plus), v zime a chladných mesiacoch roka ju vedie do exteriéru. Vďaka vysokej mernej tepelnej kapacite sa už nemusíte báť prehrievania stropnej konštrukcie v letných mesiacoch.

po zateplení fúkanou izoláciou CLIMATIZER PLUS

 Strop po zateplení fúkanou izoláciou CLIMATIZER PLUS

Koľko Vás bude stáť zateplenie Vášho domu zdravou fúkanou celulózovou izoláciou CLIMATIZER PLUS Vám vieme jednoducho zrátať pomocou nášho web kalkulátora, kde zadáte základné parametre Vašej konštrukcie a my Vám spracujeme cenovú ponuku.

VUNO HREUS, s.r.o. - špecialisti na fúkané izolácie, sme viacgeneračná rodinná firma, úzko sa špecializujúca na aplikáciu fúkaných izolácií s pôsobnosťou v rámci celého Slovenska (viac ako 20 aplikačných firiem v SR). Na trhu sme s 30 ročnou tradíciou, aj ako líder v oblasti fúkaných izolácií.

www.vuno.sk