Zateplenie pre netrpezlivých

31. okt 2016

Chcete zateplenie stihnúť do Vianoc? Vyberte si rýchly materiál! 

Vianoce majú magickú moc – okrem darčekov a chutného jedla predstavujú aj malý, každoročný „koniec sveta“. Do Vianoc treba stihnúť všetko uzavrieť a dokončiť. Ak práve staviate či rekonštruujete dom a chystáte sa zatepliť, máme pre vás tip na najrýchlejší a najkvalitnejší zatepľovací materiál. S jeho pomocou môžete ušetriť nielen peniaze, ale aj čas.

Predstavte si, koľko pohybov musí spraviť človek, ktorý sa chystá zatepliť fasádu. Musí vyložiť materiál z auta, preniesť ho na stavbu, zdvihnúť ho na lešenie a aplikovať na fasádu. Celý tento proces je pomerne namáhavý a zdĺhavý – najmä, ak ste sa rozhodli fasádu zatepľovať minerálnou vlnou a nie polystyrénom. Bežná fasádna minerálna doska totiž váži približne11 kilogramov a má rozmery meter a 60 centimetrov. Ak sa chystáte zatepľovať napríklad, 100 m² fasády, dohromady „zavesíte“ na svoj dom obvykle necelé dve tony zateplenia (cca 1800 kilogramov).


Znie to hrozivo, existuje však ľahšie a rýchlejšie riešenie. Nová minerálna fasádna doska CLIMA 034 je o polovicu ľahšia, no pritom plošne väčšia ako bežné minerálne izolácie. Znamená to teda, že na stometrovú fasádu musíte zavesiť „iba“ necelú tonu materiálu (900 kg), ktorý je navyše väčší, takže dosiek potrebujete menej (konkrétne menej o približne 28 izolačných dosiek, čo je dosť). CLIMA 034 má pritom porovnateľné až lepšie izolačné vlastnosti, ako bežné izolácie. Menej dosiek a menšia váha znamenajú rýchlejšiu a efektívnejšiu prácu. Ak si teda chcete užiť pečenie vianočných koláčikov medzi štyrmi zateplenými stenami, neváhajte siahnuť po časovo úspornom riešení.