Zaobstarali si inteligentnú domácnosť. A nestačili sa čudovať.

14. máj 2018

Štvorčlenná rodina z Bratislavy sa rozhodla zmodernizovať svoj domov. Priali si pohodlie a úsporu – finančnú a aj časovú.

Ďalšou požiadavkou bolo kvalitnejšie zabezpečenie domu a jednoduchšie ovládanie tieniacej techniky a brány, aby si s tým poradili i deti. A tak si Šubrtovci na radu známeho zaobstarali takzvanú inteligentnú domácnosť. Dodnes nemôžu uveriť tomu, čo sa potom s ich domovom stalo.

Rodina býva v dome so záhradou na okraji Bratislavy a ako pán Šubrt rád hovorí, vždy sa snažili investovať do kvalitného vybavenia. S rastúcimi deťmi a zmenou životného štýlu, ktorý zahŕňa predovšetkým používanie inteligentných technológií, ale aj časovo náročnejšiu prácu (obaja manželia podnikajú), začali premýšľať nad tým, ako si svoj domov viac užiť a minimalizovať čas strávený jeho údržbou a kontrolou. Ako to dopadlo?

„Nakoniec nás presvedčila skúsenosť – známy nám na deň požičal svoj byt, v ktorom sme si mohli všetko vyskúšať. Čo nás najviac bavilo? Úprimne, ovládanie cez smartfón. Doslova stačí jeden dotyk a žalúzie sa stiahnu, svetlá rozsvietia, garáž otvorí. Deťom môžeme na diaľku odomknúť dvere, prebudiť ich vytiahnutím roliet alebo skontrolovať, či všade zhasli,“ rozpráva nadšene pani Šubrtová, podľa ktorej ich rodine rozhodnutie automatizovať domácnosť zmenilo život. „Pretože nakoniec sú to detaily, ktoré robia váš deň pohodovým alebo naopak. Takže áno, zdanlivo banálne veci, ako je jednoduché ovládanie celej domácnosti, jej kontrola umožnená spätnou väzbou či nastavené tienenie, napríklad podľa spotreby energií, sú tie nenápadné detaily, ktoré majú silu pozitívne ovplyvniť každý váš deň,“ súhlasne dodáva pán Šubrt, ktorý spočítal, že ovládanie domácnosti odkiaľkoľvek im mesačne ušetrí až 30 hodín. „A to je skvelé číslo! Zase som začala cvičiť a chodiť s manželom na rôzne kultúrne podujatia,“ usmieva sa pani Šubrtová.

A aký systém si Šubrtovci vybrali? TaHoma od Somfy – riaďte celú digitálnu domácnosť a dohliadajte na ňu cez internet pomocou vášho počítača, tabletu alebo smartfónu, či už z domova alebo z druhého konca sveta. Prostredníctvom scenára a kalendára, ktoré TaHoma Premium ponúka, si nastavíte správanie domu podľa svojho životného štýlu a následne budete môcť pohodlne kontrolovať a ovládať tienenie v dome, exteriérové ​​tienenie zimnej záhrady alebo záhradnej pergoly, brány, domové videotelefóny, osvetlenie a takisto aj vašu úsporu energie – ľahko si nastavíte ovládanie termostatov, riadiacich systémov, snímačov a senzorov.

Systém TaHoma Premium vás ochráni pred vlámaním. Kamery, detektory a snímače zabezpečia okamžitú kontrolu domu a automatické nastavenie rozsvietenia svetiel a spúšťania žalúzií vytvorí dojem, že ste stále doma.

Pozrite sa na video o systéme Tahoma od Somfy

PS: Akákoľvek podoba so skutočnými osobami alebo udalosťami je čisto náhodná. Alebo je to znamenie, že si máte inteligentnú domácnosť zaobstarať aj vy. 

www.somfy.sk