Záhradný domček, plot či nábytok bez starostí? Nezabudnite ho natrieť lazúrou

19. jún 2017

Zošednutie, napadnutie hmyzom, zmodranie či strata pružnosti. To je len zopár dôvodov, prečo by ste mali svoje drevo v exteriéri občas pretrieť lazúrou. Ochranný náter vám totiž zabezpečí dlhodobú ochranu a funkčnosť vášho plota, záhradného nábytku, domčeka či pergoly.

Ostré slnko, dážď, zmena teplôt či vlhkosti prírodnému materiálu dlhodobo neprospieva. Ak túžite po tom, aby drevo ostalo čo najdlhšie rovnako pekné, voňavé a odolné, bez ochranného náteru sa nezaobídete. Lazúrovacích náterov je však dnes na trhu nespočetne. Existuje množstvo druhov a typov, z ktorých možno vyberať. Ale ktorý je ten pravý? A čo všetko potrebujete na to, aby ste drevo kompletne ochránili? Zaujímať by vás tiež malo, ako rýchlo lazúra schne, koľko povrchu ňou natriete a aké účinné látky obsahuje. Mätie vás množstvo informácií? Totižto, nie je lazúra ako lazúra.

Aj preto Primalex prišiel s prípravkom, ktorý rozhodovanie domácim kutilom uľahčí. Výrobca totiž chápe, že nie každý je hotový majster a preto uviedol na trh novinku, s ktorou sa poľahky popasuje aj absolútny laik. Lazúra s napúšťadlom 3v1 ponúka unikátnu ochranu drevených povrchov v exteriéri. Jedinečným spôsobom tiež spája dekoratívne a zároveň impegračné účinky náteru, ktoré vďaka obsahu aktívnych, vysoko účinných látok zabezpečujú dokonalú prevenciu a ochranu proti zmodraniu dreva, drevokaznému hmyzu a hubám. Lazúra & Napúšťadlo 3v1 sa dostáva ľahko a hlboko do vnútorných vrstiev, čím zabraňuje prenikaniu vlhkosti do dreva a predchádza tak vzniku plesne a hniloby. Okrem toho lazúra ochraňuje drevo pred účinkom UV žiarenia a zvýrazňuje jeho kresbu.

Lazúra & Napúšťadlo 3v1 od Primalexu sa neodlupuje, nepraská a následné ošetrenie dreva je možné aj bez brúsenia. Vybrané odtiene, ktorých v ponuke nájdete až 10, prirodzene dokresľujú jedinečnú štruktúru s letokruhmi a zvýrazňujú nadčasovú eleganciu tohto nenahraditeľného materiálu. Ochranný náter je tiež vhodný na nátery pergol, plotov, drevených podhľadov, konštrukcií a stavebných prvkov.

Aplikácia je jednoduchá

Tak, nastal čas premeniť staré drevo a pridať mu čo-to na odolnosti. V prvom rade ho očistite, aby sa prach či iné drobné čiastočky nedostali pod ochranný náter. Radou nad zlato je tiež vytvorenie vhodných podmienok pre lazúrovanie. Ak je to možné, pripravte okolie úprav tak, aby vám na miesto natierania nepršalo, nesvietilo priame slnko či nenafúkalo nečistoty z okolia. Potom si už len pripravte lazúrovací štetec a nanášajte na drevo silnú vrstvu ochranného náteru, ktorú nezabudnite dobre rozotrieť.

Pri správnom výbere lazúry je samotné natieranie už skutočne jednoduché. Veď nakoniec, presvedčte sa sami v krátkom videu, že je to malina.