Travertín či drevo z betónu ?

27. máj 2018

Travertín bol cenený stavebný materiál z obdobia, keď najstarší človek prvýkrát vytesal bloky horniny pomocou surových nástrojov a hrubou silou. Prírodné krásy kameňa naďalej priťahujú oko dizajnérov a architektov po celom svete. V súčasnosti je travertín dostupný každému, kto sa zaujíma o zosvetlenie domova alebo firmy s nadčasovou eleganciou. Najväčšia známa budova vyrobená výlučne z travertínu je Koloseum v Ríme.

Predstavujeme Vám novinku tohto roku Travertín Rímsky béžový. Je dokonalou imitáciou prírodného travertínu s vlastnosťami celofarbeného, mrazuvzdorného betónu pevnostnej triedy C25/30. Preto je rovnako vhodný na použitie v exteriéri aj interiéri. Je odľahčený expandovaným prírodným ílom, ktorý zároveň zlepšuje tepelno-izolačné vlastnosti. Má neobmedzenú životnosť a farebnosť.

Výhody betónového travertínu

- výrobná technológia spoločnosti VASPO STONE s.r.o. je taká dokonalá, že povrch Travertínu je nerozoznateľný od originálu

- priemerná cena umelého travertínu je cca 33 € za m2, na rozdiel od prírodného, ktorého ceny sa kvôli nákladnej ťažbe a spracovaniu zdvojnásobia až strojnásobia

- po impregnácii dokonale odpudzuje a nevsakuje vodu a iné tekutiny ktoré spôsobujú na prírodných obkladoch neodstrániteľné fľaky

- nahrádza vzácnu prírodnú horninu

Travertín Rímsky béžový

Má dokonale matný povrch príjemný na dotyk, ktorý nie je možné dosiahnuť pri mnohých iných prírodných kameňoch. Táto matná a hladká povrchová úprava v interiéri vytvára pokojnú atmosféru a dovoľuje vám odpočinúť si hneď, ako vstúpite do miestnosti. Pridá jej i kus luxusu. V exteriéri Vás jemný vzhľad nelimituje vo veľkosti obloženej plochy.

Ďalšou novinkou tohto roku je nový odtieň dreva - Decorstone Drevo II. gaštan. Má melírované prúžky vo farbách od žlto-šedej cez hnedasté až po šedočierne odtiene. Decorstone drevo II. je vernou imitáciou kartáčovaného dreva s detailným zobrazením drevenej  štruktúry. Kartáčovanie je v súčasnosti vyhľadávaný spôsob úpravy dreva, ktorý spočíva v odstránení mäkkých častí, ktoré v strome dorastajú v jarnom období. Kartáčovaním sa zvýrazní kresba dreva a zachovajú suky, ktoré dodávajú obkladu  prirodzenejší vzhľad.

- Drevo získalo pevnosť betónu

- povrch Dreva je nerozoznateľný od originálu

- je nehorľavý a bez údržby

Decorstone Drevo II. gaštan

Ostatné obklady VASPO STONE

VASPO STONE s.r.o. je popredný výrobca obkladových kameňov so širokou distribúciou na Slovenskom i Českom trhu. Je inšpirovaný prírodným kameňom už 36 rokov. Výsledkom tejto skúsenosti a vášni pre kameň je široké spektrum obkladových prvkov najvernejšie imitujúcich nadčasové textúry autentického kameňa ako PIESKOVEC, BRIDLICA, LÁMANÝ KAMEŇ, SKALA, TRAVERTÍN. Samostatnú skupinu tvorí TEHLOVKA a DEKORAČNÉ OBKLADY. V súčasnosti sortiment VASPO STONE obsahuje 54 druhov obkladov, plotový systém, dlažbu, trávnikové obruby a kresané čiapky.

Obchodné zastúpenie

Všetky výrobky je možné si vybrať a zakúpiť v sieti obchodov so stavebninami po celej Slovenskej i Českej republike, ktorej momentálny stav je 340 predajní. V slovenských sieťach obchodov SIKO kúpeľne, STAVMAT stavebniny, SOAS, ASAS, WOODCOTE stavebniny, MPL stavebniny, Stavebniny DEK, PRESPOR.  V českých sieťach obchodov predajní SIKO koupelny, BIG MAT, IZOMAT, STAVMAT stavebniny, STAVOSPOL, TRADIX, STAVEBNINY JANÍK.

Krédom a motiváciou spoločnosti VASPO je prinášať zákazníkom cenovo prijateľnú a technicky dokonalejšiu náhradu prírodného kameňa, ktorý svojím výzorom pripomína odveké spojenie človeka s prírodou.

 

VASPO STONE s.r.o.
Bánovská 1013
913 21 Trenčianska Turná
www.vaspo.sk
www.facebook.com/VASPOSTONE/