Spoločnosť HELUZ bola 2x ocenená na veľtrhu CONECO

16. apr 2018

Úspešná prezentácia výrobkov a systémového riešenia hrubej stavby od spoločnosti HELUZ na uplynulom 39. ročníku stavebného veľtrhu Coneco priniesla svoje ovocie. Veľtrh uzavrel svoje brány túto sobotu.

V priebehu veľtrhu bola spoločnosti HELUZ odovzdaná Zlatá plaketa Coneco za inovatívny prístup k riešeniu problematiky v akustike. Ocenené bolo systémové riešenie akustickej steny pri použití kompozitného bloku HELUZ AKU KOMPAKT 21 brúsená. Tento výrobok bol ocenený aj časopisom SaB Stavebníctvo a bývanie, a tiež magazínom Top Trendy v bývaní ako najinovatívnejší výrobok roka. Obe ceny si prevzal obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti HELUZ, Ing. Petr Stejskal.

Spoločnosť Heluz vo svojom výstavnom stánku ponúkala kompletný tehlový systém pre murovanie a poskytovala odborné poradenstvo pre investorov, architektov, projektantov, stavebné a developerské firmy.

Aj laická verejnosť získala na stánku mnoho užitočných rád a nápadov, ako efektívne pracovať s materiálmi Heluz, niektorí odvážnejší si mohli skúsiť postaviť časť domu  zábavnou formou - za pomoci virtuálnej reality. S pomocou technických pomôcok a špeciálneho programu si každý mohol na stánku vyskúšať vymurovanie rohu presne podľa vykonávacieho postupu, domurovanie otvoru pre okno a usadenie prekladu a murovanie s tehlou Family 2in1. Prvýkrát predvedený projekt priťahoval pozornosť nielen mladých ľudí. Program je určený všetkým, ktorí sa chcú zoznámiť s možnosťami virtuálneho prostredia, radi hrajú počítačové hry a pritom môžu svoj um a šikovnosť využiť pri praktickej stavebnej činnosti. Môžu tak získať atraktívny návod, ako bezchybne vymurovať obvodové múry alebo už spomínané okenné otvory. A ak si virtuálny stavebník nevie rady, program ho upozorní na zlý postup alebo poradí, ako správne postupovať ďalej. Virtuálna realita má veľké predpoklady pre využitie v mnohých odboroch. Ako sa ukázalo v stánku spoločnosti Heluz, svoje uplatnenie má aj v stavebníctve.