Skúste plot z betónových dosiek

28. aug 2017

Určite všetci poznáte tradičné plotové tvarovky, ktoré sa používajú na výstavbu plotov, v kombinácii s rôznymi typmi plotových výplní, ako sú napr. drevené, kovové či iné výplne. A čo tak skúsiť to inak? Už ste počuli o plote z betónových dosiek, keď celý plot je postavený z betónových plotových výplní v tvare „dosky“, ktoré sa zabudovávajú do priebežných a koncových nosných stĺpikov?

Medzi hlavné výhody tohto železobetónového montovaného plotového systému spoločnosti PRESBETON patria jednoduchá výstavba, úspora času a jednoduchá údržba. Veľkým plusom je aj to, že pohľadové časti stavby majú prirodzený vzhľad a nevyžadujú ďalšiu povrchovú úpravu.

Celý plot je chránený špeciálnymi zákrytovými doskami. Štandardne sa tento plotový systém vyrába v prírodnej farbe a v hladkom či reliéfnom prevedeni. K dispozícii sú varianty s pohľadovou jednou alebo oboma stranami. Od tohto roku sú v ponuke jednotlivé plotové prvky aj v podobe imitácie prírodného kameňa opuka, ktorý je obľúbený pre svoj výrazný a štruktúrovaný vzhľad. Využitie tohto montovaného plotového systému je naozaj všestranné a možno ho použiť ako v súkromnom, tak aj vo verejnom sektore.

Výstavba tejto plotovej konštrukcie je principiálne pomerne jednoduchá, vyžaduje však dodržanie presnosti najmä pri vytýčení a zabudovaní nosných stĺpikov. Podľa zvolenej dĺžky stĺpikov je možné vytvoriť plotovou konštrukciu o rôznych nadzemných výškach - 120 cm, 160 cm, 200 cm a 240 cm. Vzhľadom k hmotnosti jednotlivých dielov a možnej výške plotu je okrem nižších variantov plota nutné pri montáži počítať s využitím vhodnej manipulačnej a zdvíhacej techniky.

Celý plotový systém je mrazuvzdorný a opatrený impregnáciou Protect System TOP proti znečisteniu a prenikaniu vody. Viac na www.presbeton.sk.