Skryté zárubne J.A.P. – vhodné riešenie pre každé dvere

27. feb 2023

Nie je to tak dávno, kedy nebola k dispozícii širšia voľba ohľadom dvernej zárubne. Veľkému záujmu sa tešila klasická „obložka“ a v menšej miere sa používala oceľová zárubňa. V súčasnej dobe sú čoraz viac vyhľadávané skryté zárubne, ktoré potvrdzujú trend minimalistického a nadčasového designu v duchu čistých a rovných línií.

Firma J.A.P. Slovakia sa zameriava na výrobu tohto unikátneho interiérového prvku vďaka svojej silnej tradícii v kovovýrobe a poctivej technickej príprave. V ponuke má skryté zárubne dotiahnuté do všetkých detailov v niekoľkých variantoch. Je dôležité vedieť, že skryté zárubne od J.A.P. Slovakia sú vhodné nielen pre dvere MASTER vlastnej výroby, ale aj pre štandardné dvere väčšiny výrobcov na trhu s hrúbkou 40 mm a to v bezpolodrážkovom aj reverznom prevedení.

Skrytá zárubňa DUAL 40/00, dvere MASTER                                                      foto: J.A.P. Slovakia

Najvýraznejšou charakteristikou, ale aj benefitom skrytých zárubní je paradoxne ich „neviditeľnosť“. Po zabudovaní do stavebného otvoru sú v jednej rovine s priečkou a umožnia tak dverám so stenou presne lícovať. Zárubne sú skryté v stene a nemajú klasickú obložku.

Najpredávanejšou skrytou zárubňou z produkcie J.A.P. Slovakia je model AKTIVE 40/00. Ide o klasické bezpolodrážkové otváranie dverí k sebe a je možné ju použiť pre SDK aj murovanú priečku. Skrytú zárubňu AKTIVE je možné vyrábať aj bez nadpražia, alebo do šikmých podkrovných priestorov a to vo výške až 3 700 mm čo naznačuje, že nie je problémom na prianie zákazníka vyrobiť atypické rozmery ako šírkové, tak aj výškové.

Skrytá zárubňa AKTIVE 40/00, dvere IDEA                                                                  foto: J.A.P. Slovakia

Skrytá zárubňa EFEKTA 40/00 je súčasťou obkladového systému rovnakého mena a zarovná do jednej pohľadovej roviny otočné dverné krídlo spolu s obkladom steny. Do skrytej zárubne EFEKTA je možné zavesiť dverné krídlo, ktoré umožní použitie rovnakého povrchového materiálu ako je na obklade steny. Široký výber obkladových materiálov a multifunkčných doplnkov predurčuje obkladový systém EFEKTA na tvorbu pohľadových dizajnových obkladov v interiéri alebo na riešenie domácej šatne, detskej izby alebo komerčného priestoru.

Skrytá zárubňa EFEKTA 40/00, dvere MASTER, obklad steny EFEKTA                   foto: J.A.P. Slovakia

Všetky modely skrytých zárubní od J.A.P. Slovakia, teda AKTIVE, EFEKTA a DUAL sú vyrábané v eloxovanom hliníku, ale ponúka sa aj možnosť lakovania podľa vzorkovníka RAL K7 alebo NCS. Záruka na skryté zárubne je vďaka použitiu kvalitných materiálov stanovená na výnimočných päť rokov.

Spojením skrytej zárubne a dverného krídla vzniká ojedinelé riešenie, ktoré plne zodpovedá aktuálnej požiadavke maximálneho zjednodušenia produktu až k funkčnému minimu“, hovorí konateľ spoločnosti J.A.P. Slovakia, Petr Paksi a dopĺňa: „Minimalizmus ide v interiéri touto inšpiratívnou cestou a my v J.A.P. Slovakia vsádzame na to, že je to cesta správna. Sústredíme sa na dôležité detaily, či už v rámci technickej prípravy alebo samotnej výroby a finálnej kvality, pretože si uvedomujeme, že tie rozhodujú v konkurenčnom boji o konečného zákazníka.