Radiátory s inteligentnými hlavicami sa postarajú o tepelný komfort

7. okt 2019

Najjednoduchšou cestou, ako ušetriť za vykurovanie, je účinná regulácia teploty a zbytočné neprekurovanie miestností. Každý stupeň navyše je na vyúčtovaní cítiť. Neznamená to však, že by sme mali šetriť a mrznúť. Stačí kúriť toľko, koľko práve treba. Viac v obývačke, menej v spálni, znížiť teplotu v čase neprítomnosti… Všetko to zvládnu aj klasické radiátory, ak na ne nasadíte termostatické hlavice od spoločnosti Somfy.

Mechanické hlavice môžete úplne jednoducho nahradiť termostatickými hlavicami Somfy, ktoré v budú v spojení so systémom automatizácie domácnosti TaHoma® efektívne regulovať teplotu, a to pri každom radiátore zvlášť. Ľahko tak v jednotlivých miestnostiach dosiahnete optimálne teploty. Môžete si nastaviť denný režim vykurovania presne podľa chodu domácnosti a o vaše pohodlie tak bude postarané automaticky. Stačí nastaviť časy, keď sa vraciate z práce, alebo chodíte spať. Prípadne možno využiť schopnosť hlavíc učiť sa. V takom prípade sa hlavice naučia, koľko času na dosiahnutie teploty potrebujú, a začnú prikurovať v správny čas. Režimy je možné nastaviť jednotlivo na každý deň v týždni, samozrejmosťou je možnosť temperovať počas dlhšej neprítomnosti. Celý systém sa dá ovládať odkiaľkoľvek vďaka mobilnej aplikácii, takže si môžete napríklad vopred prikúriť, keď sa neplánovane vraciate domov skôr.

Systém TaHoma® dokáže prepojiť do jedného celku žalúzie, rolety, markízy, vstupnú bránu, garážovú bránu, vykurovanie aj osvetlenie. Celú domácnosť tak môžete mať vždy pod kontrolou. Vďaka aplikácii pre smartfóny môžete všetko prekontrolovať a vyriešiť, nech ste kdekoľvek.

Prepojenie termostatických hlavíc Somfy so systémom TaHoma je otázkou niekoľkých kliknutí. Balenie obsahuje adaptéry pre všetky štandardné typy radiátorov. Systém je napájaný batériami a netreba ho zložito pripájať.

●    Päť režimov vykurovania: doma, mimo domova, spánok, temperovanie, manuálne nastavenie teploty.

●    Denný a týždenný kalendár.

●    Ovládanie na diaľku odkiaľkoľvek pomocou aplikácie TaHoma®

●    Detekcia otvoreného okna.

●    Automatický cyklus so schopnosťou učiť sa.

Video o inštalácii termostatických hlavíc si môžete pozrieť tu.

Viac informácií na www.somfy.sk