Pevná, ale ľahká. Synus, nová strešná krytina značky Terran

2. mar 2015

Nová strešná krytina z produktového radu Terran si vás získa nielen svojím moderným tvarom, ale aj nízkou hmotnosťou. Synus tak predstavuje ideálne riešenie pri rekonštrukciách striech, no môže sa stať aj pýchou vašej novostavby.

Ak uvažujte o stavbe rodinného domu alebo sa ho po rokoch konečne chystáte rekonštruovať, výber vhodnej strešnej krytiny je jedným z rozhodnutí, ktoré vás v blízkej budúcnosti čaká. Overenou a obľúbenou alternatívou je betónová strešná krytina, ktorá vyniká svojou pevnosťou, dlhou životnosťou, farebnou stálosťou, eleganciou aj poskytovanými zárukami. 

Jedinečný vlnitý profil

V portfóliu značky Terran aktuálne nájdete pozoruhodnú novinku v podobe strešnej krytiny Synus, ktorá môže predstavovať ideálne riešenie aj na vašu strechu. Popri klasickej či modernej strešnej krytine sa tak v ponuke objavuje krytina s jedinečným vlnitým profilom, ktorý svojím tvarom verne kopíruje sínusoidu. Priečny zvlnený profil však nie je zaujímavý len po vizuálnej stránke, hlavná devíza novej strešnej krytiny spočíva najmä v jej naozaj vysokej pevnosti a z toho vyplývajúcej mimoriadnej životnosti.  

Kvalitné materiály, výnimočné vlastnosti  

Strešná krytina Synus sa vyrába z vysokokvalitného farbeného betónu s dvojnásobnou povrchovou úpravou. Patrí do kategórie krytín, ktorých povrch sa upravuje najzaužívanejšími a najoverenejšími metódami, materiálmi i nátermi. Synus tak disponuje nielen vysokou pevnosťou, ale aj dobrou rezistenciou, farebnou stálosťou a aj na pohľad atraktívnym hladkým vyhotovením.     

Ľahká, no mimoriadne odolná

Synus zaujme aj svojou nízkou hmotnosťou. Strešná krytina patrí k najľahším v portfóliu značky, pričom hmotnosť jednej škridly je asi 4 kg. Predstavuje preto ideálnu voľbu v prípade rekonštrukcií starších domov, kde sa napríklad nepočíta s výmenou krovu. Zaujímavá však bezpochyby je aj v prípade novostavieb. Vďaka svojmu elegantnému tvaru a dvom módnym farebným vyhotoveniam sa uplatní prakticky na každej streche.

Nízka hmotnosť strešnej krytiny je vítaným parametrom. Synus je mimoriadne odolný proti akýmkoľvek poveternostným výkyvom – odolá tuhým mrazom aj silnej víchrici. Dôležité je správne nadimenzovanie strechy, vďaka ktorému zvládne strešná krytina vysoké zaťaženie aj nepriazeň počasia. 

Dlhoročné záruky

Nespornou výhodou materiálu sú aj dlhoročné záruky. Na produkty Synus poskytuje značka Terran 30-ročnú záruku, ktorá sa vzťahuje na vodotesnosť, presnosť rozmerov a mrazuvzdornosť.

Strešná krytina Synus

Rozmery:

330 × 420 mm

Hmotnosť:

3,9 kg/ks

Spotreba na 1 m2:

asi 10 ks

Bezpečný sklon:

od 22°

Farebnosť:

hnedá, červená

 

 www.terran.sk