Ochranu pred požiarom budov zvýši KNAUF FIREWIN

30. nov 2016

Rok 2016 sa do štatistík požiarov na Slovensku zapíše čiernymi číslami. Vyše 360 požiarov si v tomto roku vyžiadalo nielen materiálne škody, ale aj straty na životoch. Pasívna požiarna ochrana budov znižuje potenciálnu horľavosť stavebných materiálov. Významne tak znižuje šírenie požiaru, zlepšuje bezpečnosť a predlžuje čas na evakuáciu ľudí.

KNAUF FIREWIN ponúka komplexný systém protipožiarnej ochrany budov.

Systém KNAUF FIREWIN prichádza s riešením, ktoré významným spôsobom zvyšuje pasívnu požiarnu ochranu budov, čím skvalitňuje bezpečnosť prostredia. Doskové systémy a omietky FIREWIN sú kombináciou, ktorá prešla náročným testovaním na splnenie prísnych požiadaviek, ktoré sa na materiály so zvýšenou požiarnou ochranou kladú. 

DOSKY SO ZVÝŠENOU OCHRANOU

Systém tvoria dosky, ktorých protipožiarna ochrana ponúka tri úrovne podľa potreby technických riešení a nehorľavé omietky. Doska KNAUF RED PIANO je základná sadrokartónová doska so zlepšenými akustickými vlastnosťami, ktorá slúži pre pasívnu požiarnu ochranu oceľových, aj drevených konštrukcií. Systémy s doskou KNAUF RED PIANO dosahujú požiarnu odolnosť 30 -90 minút, trieda reakcie na oheň A2s1, d0.

Dlhšiu úroveň ochrany ponúka KNAUF FIREBOARD, čo je špeciálna sadrovláknitá doska pre potenciálne viac ohrozené konštrukcie, ako sú šachty a šachtové steny, podhľady, obklady stĺpov a nosníkov, či opláštenie vzduchotechnických kanálov. Doska je nehorľavá, trieda reakcie na oheň A1, s požiarnou odolnosťou systémov až do 180 minút.

KNAUF VERMIBOARD je tiež klasifikovaná ako nehorľavá, trieda reakcie na oheň A1. Žiaruvzdorná, vermikulitová doska vyvinutá pre náročné aplikácie v pasívnej požiarnej ochrane. Systémy zahŕňajú požiarnu ochranu vzduchotechnického potrubia, uhlíkových lamiel, potrubia pre odvod tepla a dymu a káblových kanálov.

OMIETKY

Sadrová omietka KNAUF VERMILASTER je klasifikovaná ako nehorľavá, trieda reakcie na oheň A1. Neobsahuje azbest a je vhodná do interiéru. Cementová omietka KNAUF SIBATERM outdoor, je vhodná do interiérových priestorov s vyššou vlhkosťou (do 85%). Trieda reakcie na oheň A1. Omietky sú vhodné na pasívnu požiarnu ochranu tvarovo zložitých konštrukcií.

NAVRHNÚŤ A OCHRÁNIŤ

Systém protipožiarnej ochrany FIREWIN ponúka veľmi efektívne a pritom jednoduché riešenie. Spoločnosť KNAUF ponúka aj expertné poradenstvo špeciálne v tých oblastiach, kde sa vyžaduje zvýšená bezpečnosť. Pripraviť optimálne riešenia znamená zvýšiť bezpečnosť budov, významným spôsobom znížiť potenciálne škody, ktoré by mohol oheň napáchať, ale hlavne zabezpečiť lepšiu ochranu pre ľudí, ktorí sa v budovách nachádzajú.

Viac informácií sa dozviete aj na www.knauf.sk.