Nová bioklimatická pergola ESPACIO

27. okt 2017

Nová bioklimatická hliníková pergola ESPACIO od českej spoločnosti CLIMAX v sebe snúbi luxus a funkčnosť. Je ideálna pre všetkých náročných zákazníkov vyžadujúcich to najlepšie. Bezchybne pracuje za akéhokoľvek počasia a v každom ročnom období. V oblastiach s miernym podnebím, kde nie sú snehové pokrývky príliš veľké, je možné pergolu využívať prakticky celoročne. Montuje sa na terasy rodinných domov, átriá, verandy či záhradky reštaurácií.

Špička medzi pergolami

Hlavnou prednosťou ESPACIA je moderný a nadčasový dizajn, inteligentné využitie prírodnej energie a konštrukčných materiálov k docieleniu maximálneho komfortu. Výhodou ESPACIA je aj ochrana pred nepriaznivým počasím, prirodzená ventilácia a prepracovaný systém odvodu dažďovej vody schovaný do nosnej nohy pergoly. Vďaka čistému dizajnu, ktorý je bez jedinej viditeľnej skrutky, je pergola estetická a lahodí každému oku.

„Pergolu ESPACIO vyrábame pre každého zákazníka na mieru, presne podľa jeho individuálnych požiadaviek,“ hovorí David Žabčík, obchodný riaditeľ spoločnosti CLIMAX.

Slnko, vietor, dážď a ani sneh nás nezaskočí

Strechu tvoria hliníkové lamely, ktoré je možné naklápať až po uhol 140 stupňov a tým regulovať prenikajúce slnečné lúče a teplotu pod pergolou. Lamely sa ovládajú diaľkovým ovládačom, alebo pomocou inteligentného telefónu či tabletu cez inteligentný systém riadenia domácnosti.

„S pomocou motorom ovládaných lamiel si stlačením jediného tlačidla jednoducho nastavíme intenzitu tienenia, ktorá nám vyhovuje. ESPACIO dokonale funguje aj za dažďa alebo pri snežení. Zavreté lamely do seba dokonale zapadnú a neprepustia ani kvapku vody. Dažďová voda odteká do žľabu, ktorý je schovaný v nosných nohách a nie je teda vidieť. Z pergoly sa tak stáva dokonalý prístrešok po celý rok,“ doplňuje David Žabčík.

Škála farebných možností

Pergoly ESPACIO lakuje CLIMAX tými najkvalitnejšími farbami a zákazník má na výber zo stoviek farebných odtieňov, rôznych povrchov a stupňa lesku.

Pergola pre náročných

Maximálny rozmer pergoly ESPACIO je 7 x 4,5 metra. Spojením jednotlivých pergol je možné docieliť aj niekoľkonásobne väčšej plochy zastrešenia. Spôsob montáže a kotvenia ESPACIA sa vždy rieši podľa konkrétnych možností miesta stavby. Bioklimatickú pergolu je možné inštalovať ako samostatne stojacu, alebo ju čiastočne ukotviť do steny domu.

Luxusné využitie času s rodinou po celý rok

Každú pergolu ESPACIO je možné vybaviť aj nadštandardnými prvkami. Napríklad pre zatienenie z boku skvele poslúžia screenové rolety, ktoré sú vedené v zabudovaných integrovaných vodiacich lištách. Komfortný systém ESPACIO možno tiež doplniť reproduktormi, vykurovaním alebo dažďovým senzorom.

Bioklimatická pergola ESPACIO nám umožňuje tráviť viac času vonku na čerstvom vzduchu nielen v letnom teplom a slnečnom počasí, ale aj pri nepriaznivom počasí za dažďa. Príjemnú rodinnú atmosféru si tak na terase či záhrade užijete po celý rok.

Viac informácií nájdete almik.climax.cz