Nevyhadzujte peniaze oknom. Zaobstarajte si vonkajšie rolety

2. okt 2017

Až 40 % z celkovej straty tepla uniká z našich domovov oknami a dverami. Vonkajšie rolety sú najlepšou a najefektívnejšou zábranou pred únikom tepla cez okno. V zime zaisťujú dodatočnú izoláciu a tým minimalizujú tepelné straty, v horúcich letných dňoch naopak redukujú príjem tepla. Rolety toho ale ponúkajú oveľa viac – ochranu súkromia, zvukovú izoláciu, ochranu pred nepriaznivým počasím, zvyšujú bezpečnosť a vďaka integrovanej sieti proti hmyzu vyriešia problémy s otravným hmyzom.

Vonkajšie rolety CLIMAX sú dokonalým riešením pre akékoľvek počasie alebo ročné obdobie, pretože v lete bránia tomu, aby v izbe bolo príliš teplo, v zime v izbe udržujú teplo a v ktorúkoľvek dennú dobu umožňujú úplné zabránenie prístupu svetla dovnútra.

Či už sa rozhodnete pre prídavnú roletovú schránku alebo podomietkový variant, CLIMAX ponúka veľký výber rôznych tvarov, farieb a prevedení, ktoré otvárajú takmer neobmedzené tvorivé možnosti.

Roletové panciere CLIMAX sú mnohostranné, rovnako ako priania, ktoré sú na ne kladené. Od jednoduchej dutej lamely z PVC pre malé okná až po valcované, veľmi kvalitné hliníkové lamely so silnou vrstvou laku, vypenené polyuretánovou penou.

Ceny roliet pre okno v najčastejšom rozmere 1,3 x 1,7 m sa pohybujú okolo 330 eur za prevedenie s priznaným boxom, 370 eur za podomietkové prevedenie a 450 eur pri inštalácii do stavebného prekladu Heluz. Všetky ceny zahŕňajú pohodlný motorový pohon.

Rolety schované pod fasádou. Neviditeľné, a napriek tomu funkčné 

Roletové schránky pripravené na omietnutie predstavujú ideálne riešenie pre novostavby. V tomto prípade je roletová schránka schovaná do fasády. Podomietkové rolety CLIMAX nevytvárajú žiadne tepelné mosty spôsobené montážou pred oknom. Vonkajšia revízna klapka umožňuje jednoduché servisné zásahy a prípadné opravy je možné urobiť rýchlo a čisto. Pri podomietkových roletách je vyššia tepelná a zvuková izolácia ako pri bežných murovaných schránkach, schránkach v preklade a nadokenných schránkach..

Dodatočné riešenie pri rekonštrukcii

Predokenné rolety s viditeľným boxom sú určené k dodatočnej montáži do už dokončeného domu, kde je schránka vsadená pred okno a je viditeľná. Vodiace lišty sa montujú na rám okna alebo na fasádu. Pokiaľ sa majiteľ rozhodne pre pohodlnejšie motorové ovládanie roliet, je nutné ku každej rolete priviesť napájanie 230 V. Najvhodnejším ovládaním pre dodatočne inštalované motorové rolety je bezdrôtové ovládanie, ktoré umožňuje minimalizovať elektroinštalačné zásahy do už dokončených omietok.

Elegantné predokenné s_onro®

Patentovanú hliníkovú lamelu s_onro® môžeme nastaviť tak, že do miestnosti prepúšťa až  21 % svetla. Lamela nám cez deň umožňuje výhľad von a možnosť vetrať aj pri stiahnutej rolete, alebo úplné zatemnenie v uzavretom stave.

V poslednej dobe sa veľmi často na jednom dome kombinujú vonkajšie rolety s vonkajšími žalúziami. Rolety sa používajú väčšinou v izbách, kde sa spí a odpočíva, vonkajšie žalúzie v izbách, kde prebieha denný bežný ruch.

2v1

CLIMAX vyrába vonkajšie rolety tiež v prevedení s integrovanou rolovacou sieťou proti hmyzu. Ide o veľmi prepracované spojenie vonkajšej rolety a siete proti hmyzu. V boxe sú umiestnené dva hriadele, sieť teda možno ovládať úplne nezávisle na rolete.

Rolety vás budú poslúchať na slovo

Elektromotory sa starajú o to, že je možné ovládať tieniacu techniku CLIMAX úplne jednoducho stlačením tlačidla alebo automaticky. Výkonné elektromotory, neviditeľne ukryté, pracujú ticho, spoľahlivo a bezúdržbovo. Motor uvedú do prevádzky senzory, časová automatika či ľahký dotyk prsta na vypínači, popr. bezdrôtovom diaľkovom ovládači.

Motorizácia tieniacej techniky vždy predstavuje väčšie pohodlie. Je jedno, či je motorizácia projektovaná už vo fáze novostavby alebo sa zrealizuje dodatočne až pri renovácii. Moderné systémy diaľkového rádiového ovládania nepotrebujú žiadne dodatočné káblové ovládacie rozvody. Hodia sa predovšetkým na dovybavenie už existujúcich roletových systémov.

Prečo roletové systémy CLIMAX?

  1. Ochrana pred dotieravými pohľadmi zvonku – väčší pocit súkromia vo vlastnom domove
  2. Úspora energie – zvýšenie tepelnej izolácie, šetria náklady na energie a vykurovanie
  3. Ochrana pred vykradnutím – dodatočné zvýšenie bezpečnosti odradí prípadných zlodejov
  4. Ochrana pred slnkom – príjemný chlad a tieň v priebehu horúcich letných dní
  5. Ochrana pred nepriaznivým počasím – chráni okná pred poškodením krupobitím
  6. Zvuková izolácia – obmedzuje hluk zvonku až o polovicu
  7. Sieť proti hmyzu – cez integrovanú sieť sa nepríjemný hmyz nedostane dovnútra
  8. Stabilita – nekorodujúci hliník zaisťuje dlhú životnosť a nenáročnosť na údržbu
  9. Pohodlné ovládanie – pomocou popruhu, ručnou kľukou alebo komfortne elektrickým pohonom