Lepte s rozvahou

3. okt 2016

Pri lepení obkladov a dlažieb je potrebná trpezlivosť, presné zameranie a kvalitné lepidlá. Presne také sú lepidlá Knauf, s ktorými sa lepenie obkladov stáva jednoduchou činnosťou a prácou bez komplikácií.

 

Pri práci s obkladmi sú dôležité dobré vlastnosti používaných lepidiel, čo predstavuje minimálny sklz, ľahkú aplikáciu a taktiež by mali mať dostatočnú tepelnú odolnosť. Dôležitým faktorom pri lepidlách je aj  otvorený čas, ktorý predstavuje čas, za ktorý je možné umiestniť a korigovať obklad. Preto je najnovšia generácia lepidiel Knauf  ideálnou voľbou.

Patria medzi stavebné lepidlá, ktoré sú vhodné aj do náročných prostredí.

Správna konzistencia

Pri práci s obkladmi je potrebné, aby lepidlo dokázalo eliminovať sklz, bez ohľadu na to, či už ide o obklady a dlažby bežných rozmerov alebo veľkoformátové. Ideálna je preto krémová konzistencia, ktorou sú známe a výnimočné lepidlá Knauf. Umožňujú jednoduché nanášanie, čím vytvárajú ideálny podklad a zjednodušujú manipuláciu pri práci. Navyše majú predĺženú dobu zavädnutia tzn.  dobu, počas ktorej je možné obkladacie prvky korigovať a pracovať tak na ideálnom spoji a škárach.

Znížený sklz

Na lepenie všetkých bežných druhov keramických obkladov a dlažby je určené suché cementové lepidlo Knauf Easykleber. Vyznačuje sa prvotriednymi vlastnosťami, ako sú minimálny sklz, aj u veľmi ťažkých obkladov, ľahká aplikácia  a krémová konzistencia. Má predĺženú dobu zavädnutia a je mrazuvzdorné, teda vhodné na vnútorné aj vonkajšie použitie. Knauf Easykleber sa dá použiť aj na veľkoformátové dlažby či lepenie obkladu s vyššou nasiakavosťou, či pri špecifických obkladoch na stenách a odizolovaných podlahových plochách v krytom exteriéri akými sú podjazdy či podchody.

Na použitie nielen bežných druhov keramických obkladov či veľkoformátových dlažieb, ale najmä pre priestory s vyšším až extrémnym termickým namáhaním v interiéri ako aj exteriéri, je vhodné použiť flexibilné cementové lepidlo Knauf Flexkleber. Svoje využitie nájde všade tam, kde sú vykurované podlahy, terasy či balkóny, na ktoré svieti slnko alebo sú zaťažené mrazom. Má predĺžený otvorený čas lepidla a znížený sklz, čo umožňuje lepenie veľkoformátových obkladov (> 300 x 300 mm).

Pracujte s rozvahou

Vďaka novej generácii lepidiel Knauf je možné lepenie obkladov a dlažieb aj v náročných podmienkach. Dôležitou súčasťou pri práci s lepidlami, ktorú netreba podceniť, je príprava povrchu, ich spracovanie a dodržanie pracovného postupu. Výsledkom je potom dlažba, ktorá spĺňa tie najvyššie požiadavky.

Preto nepodceňujte výber lepidla pre vašu stavbu,  môže výrazne uľahčiť prácu, pomôže vytvoriť dokonalý podklad pod obklad či dlažbu, ktoré budú slúžiť dlhé roky.