Kúpeľňová klasika, ktorá nebude nudná

19. sep 2022

Ak máte do činenia s radiátorom na vykurovanie kúpeľne, WC alebo technickej miestnosti, pozrite si sériu KORALUX od českého výrobcu KORADO. Radiátory sa v Českej Třebovej vyrábajú už viac ako
50 rokov a kvalitu ich výrobkov už overili desaťtisíce zákazníkov po celom svete.

Kúpeľňový rebrík je už v rámci vykurovacieho systému akousi klasikou, ktorú si väčšina staviteľov vyberá pre svoj dom alebo byt. Aj keď samotná budova nemá teplovodný vykurovací systém, je možné počítať s elektrickým variantom tohto telesa. Samozrejmosťou je vhodný pre teplovodné systémy ústredného kúrenia s núteným a osamelým obehom. Pri výbere je dôležité zvoliť správnu veľkosť a podľa toho aj rozsah výkonu. Vždy je dobré poradiť sa s odborníkom alebo výrobcom. Často sa stáva, že zákazník sa rozhoduje len na základe dizajnu, niekedy však menej znamená viac. Klasika vo forme lineárneho alebo zaobleného rebríka, na rozdiel od dizajnových šikmých profilov, je často praktickejšou možnosťou a vždy spĺňa to, čo sa od nej očakáva. Konkrétne je možné zvoliť si v priamom variante KORALUX LINEAR, v zakrivenom variante KORALUX RONDO alebo v jednostrannej verzii KORALUX NEO. Jedná sa však len o modelové rady, na výber je oveľa viac individuálnych modelov v rôznych rozmeroch so širokou škálou výkonov.

KORALUX LINEAR CLASSIC – M

Kúpeľňové rebríky KORALUX  je možné napojiť nielen na konvenčný vykurovací systém, ale vyrábajú sa aj ako samostatné elektrické radiátory s priamym vykurovaním. Takže ich môžete použiť, aj keď nechcete zasahovať do vykurovacieho systému. Výhodu elektrickej prípojky počas rekonštrukcie oceníte, ak nechcete vystrihnúť dlaždice, ale stačí pripojiť rebrík. Elektrické priame vykurovacie telesá sú založené na klasických kúpeľňových radiátoroch, ako zdroj tepla však používajú iba elektrickú vykurovaciu tyč a na svoju prevádzku nepotrebujú konvenčný teplovodný systém. Tieto ohrievače sú hermeticky uzavreté a naplnené v továrni nemrznúcou zmesou, zriedené na vonkajšie podmienky až do -10 °C.  Po zakúpení stačí vykonať montáž a zapojiť ju do elektriny. 

KORALUX RONDO MAX – M s priestorovým pripojením

Ak už máte klasický kúpeľňový rebrík, ktorý je pripojený k vykurovaciemu systému, ale chceli by ste ho používať aj v lete, keď máte systém vypnutý, môže byť vybavený elektrickou vyhrievacou tyčou umiestnenou zospodu v jednom z dvoch vertikálnych distribučných profilov. Tento dizajn nazývame termín "kombinované vykurovanie", t.j. pripojením na konvenčný teplovodný systém a možnosťou prevádzky telesa len na elektrinu. Inštalácia elektrickej vykurovacej tyče z hľadiska mechanickej montáže nie je podľa priložených pokynov zložitá, ale inštaláciu odporúčame ponechať na špecialistu. Iná situácia nastáva pri elektroinštalácii, ktorú môže vykonávať iba osoba s požadovanou a platnou odbornou spôsobilosťou. Všetky rúrkové radiátory KORALUX, ktoré sú pripojené k teplovodnému vykurovaciemu systému, je možné doplniť elektrickým vykurovacím telesom bez integrovaného regulátora teploty alebo integrovaným regulátorom teploty.

Ak sa okrem technickej stránky zaoberáte aj dizajnom, pozrite sa na KORALUX NEO. Jedná sa o dizajnový radiátor s konektorom iba na jednej strane. Rebrík je preto možné podľa potreby inštalovať na pravú alebo ľavú stranu. Má jednostranné pravé alebo ľavé dolné pripojenie. Predstavenia sú porovnateľné so štandardným radom KORALUX, rovnako ako maľovanie v takmer 200 odtieňoch RAL vrátane.  nezvyčajná matná čierna. Pre túto novinku je možné použiť aj originálne doplnky v podobe sušičiek a vešiakov zo série KORALUX.

KORALUX NEO – E

Všetky kryty KORALUX majú nielen montáž na stenu, ale aj menej bežnú priestorovú fixáciu vďaka nástenným konzolám.  To vám poskytne praktickú priečku, ktorú môžete vizuálne oddeliť, napríklad toaletu.  Na karoséria je štandardne značka KORADO, ktorá poskytuje 5-ročnú záruku.

koupelny.korado.cz