Kto otvoril bránu? Aj pohon môže byť neviditeľný!

11. júl 2022

Vjazdová brána, ktorej krídla sa otvoria a zavrú samy bez vystupovania z auta, už dávno nevyzerá ako zo sci-fi filmu. Vieme, že jej motorový pohon bol uvedený do pohybu na diaľku. No ako z rozprávky môže vyzerať otvárajúca sa brána, na ktorej krídlach nevidno žiadny motor. Kto ju otvoril?

Ani sci-fi, ani rozprávka, len unikátne riešenie umiestnenia pohonu. Motor Somfy INVISIO 3S io je integrovaný priamo do rámu krídla brány a stáva sa tak neviditeľným. Na svoje umiestnenie v ráme potrebuje priestor iba 100 x 100 x 4 mm. Rovnako ako jeho viditeľní bratia z rodiny Somfy, postará sa o bezpečnú prevádzku vrát a umožní pohodlné ovládanie. Otvorte, zatvorte a zamknite pohodlne a bez vystupovania z auta.

Otvoriť šikovne alebo ešte šikovnejšie?

Dať motoru príkaz, aby otvoril vráta, môžete jednoducho diaľkovým ovládačom, ktorým možno zároveň ovládať aj garážové vráta, napríklad Somfy KEYGO io. Omnoho šikovnejšie riešenie však ponúka zapojenie motora INVISIO do systému Somfy TaHoma. Jediným príkazom tak môžete prostredníctvom mobilného telefónu otvoriť nielen bránu, ale napríklad aj garážové vráta či vchod do domu a zároveň rozsvietiť vonkajšie svetlá. Podľa toho, aký scenár si pre návrat domov v systéme TaHoma pripravíte. A nemusíte ani siahať po telefóne, príkaz na otvorenie môžete len vysloviť. TaHoma switch je kompatibilný s hlasovými asistentmi Amazon Alexa a Google Assistant.

Bránu však neotvárajte len z auta, na jednoduchú manipuláciu doma poslúži napríklad nástenný vypínač  Wall Switch io či bezdrôtová klávesnica KEYPAD 2 io, ktorá je zabezpečená ovládacím kódom. Ten môžete vytvoriť aj pre ďalších užívateľov – príbuzných, susedov či hostí.

Čo INVISIO 3S io dokáže?

Za 15 sekúnd otvorí vráta do 90˚. Samozrejmosťou je bezpečná prevádzka s funkciou detekcie prekážky a možnosť núdzového odblokovania na ručné otvorenie brány. Je vhodný do všetkých typov otvorov, pre vráta otvárané dovnútra i von až do 180˚ aj do svahu. Menšie brány do 90 kilogramov majú pohon zabezpečený magnetickou brzdou, väčšie brány do 125 kilogramov majú brzdu mechanickú. K dispozícii je široká škála voliteľného príslušenstva, napríklad výstražný maják MASTER PRO io, infrazávory s bezpečnostnými fotobunkami či záložná súprava batérií pre prípad výpadku napájania.

Intuitívna inštalácia je veľmi jednoduchá a rýchla. Vďaka technológii io-homecontrol® je motor kompatibilný so všetkými zariadeniami radu Somfy io.