KMB Sendwix – správne riešenie pre nízkoenergetické a pasívne bývanie

7. máj 2019

V súvislosti so súčastnou modernou stavebnou praxou je vidieť veľký potenciál nízkoenergetických a pasívnych domov. Investorom dnes nestačí len atraktívny vzhľad stavby alebo vysoký komfort bývania ale v posledných rokoch tiež pribudla aj požiadavka na čo najnižšiu energetickú náročnosť domu, s dôrazom na znižovanie nákladov na jeho prevádzku.

Murovací systém KMB SENDWIX ktorého základným prvkom je vápennopiesková tehla s výbornými akustickými a akumulačnými vlastnosťami a vysokou pevnosťou. Vďaka uvedeným vlastnostiam tak s týmto moderným stavebným systémom od spoločnosti KM Beta ušetríte na prevádzkových energiách ako pri vykurovaní v zime , tak aj v lete pri udržaní príjemných teplôt v objekte.

Cieľom energeticky úsporných stavieb je priniesť svojmu užívateľovi nemalé úspory na prevádzke domu a to po celý rok. Nestačí teda ušetriť len v zime za vykurovanie ale veľkú úsporu je potrebné hľadať aj v letnom období, keď vonkajšie teploty stúpajú, domy sa začínajú prehrievať a náklady na chladenie rastú. V týchto prípadoch záleží na celkovej konštrukcii stavby a použitých materiáloch (hlavne murive), ako dlho sú schopné udržať požadovanú teplotu interiéru. Materiály s vysokou akumulačnou schopnosťou ako je vápennopieskové murivo KMB SENDWIX ju zaistí aj pri prípadnom výpadku kúrenie alebo chladenia, alebo sa zariadenia vôbec nemusia spúšťať, pretože je teplota prostredia stabilná.

Takúto službu prináša viacvrstvový murovací systém KMB SENDWIX. Akumulačné parametre vápennopieskového muriva patria k najvyšším medzi materiálmi na zhotovenie hrubej stavby. Výhodou systému KMB SENDWIX je tenké nosné murivo (už od hrúbky 175mm) a široký výber typu a hrúbky tepelnej izolácie, vďaka čomu je možné dosiahnuť výborné tepelno-izolačné parametre obvodových stien pri ich relatívne malej hrúbke.  Vďaka variabilite zateplenia si každý môže zvoliť či si chce postaviť energeticky úsporný, nízkoenergetický alebo pasívny dom.

Viac informácií na www.sendwix.sk