Dokonale sa postaráme o to, čo máte radi

9. dec 2019

Či už ide o hodvábnu blúzku, spomienkové tričko z koncertu, čierne džínsy, funkčné oblečenie alebo luxusnú spodnú bielizeň, vďaka moderným práčkam a sušičkám je zaručená dokonalá starostlivosť          o ne. Inovatívne technológie šetria nielen čas, peniaze a zdravie, ale aj životné prostredie.

Neplytvajte pracími prostriedkami

Pýtate sa, prečo je správne dávkovanie pracieho prostriedku také dôležité? Ak používate málo pracieho prostriedku, škodí to bielizni aj práčke. Biela farba postupne sivie, farebná stráca svoj jas a sýtosť, škvrny sa nevyperú úplne a nerozpustené nečistoty sa do bielizne zapierajú.
Používať viac pracieho prostriedku taktiež nie je riešením. Nadmerná dávka totiž vytvorí príliš mnoho peny, bielizeň treba viac plákať, čím sa zvyšuje spotreba vody. Zaplatíte zbytočne viac za vodu, ako aj za prací prostriedok, a zároveň viac zaťažujete životné prostredie. Na bielizni väčšinou zostávajú zvyšky pracieho prostriedku, čo môže vyvolať alergie a rôzne kožné reakcie. Na tmavej bielizni môžu byť zvyšky pracieho prostriedku dokonca aj viditeľné.
Výsledky prania teda nepochybne závisia aj od správneho dávkovania pracieho prostriedku. Dobrou správou je, že teraz ho môžete plne prenechať svojej práčke. Moderné automatické práčky značky Bosch sú vybavené inteligentným automatickým dávkovacím systémom i-DOS™, ktorý za vás nastaví presné množstvo tekutého pracieho prostriedku na mililiter presne. Stačí naplniť zásobník a jeho integrované senzory zistia typ tkaniny, objem bielizne v bubne a stupeň jej znečistenia, na základe čoho spolu s informáciou o tvrdosti vody nastavia presné dávkovanie oboch prostriedkov. Vďaka tomu nielenže dosiahnete vynikajúce výsledky prania, ušetríte vodu a prací prostriedok, ale zároveň ochránite životné prostredie. Naplnený zásobník vydrží približne 20 cyklov prania, počas ktorých sa nemusíte vôbec o nič starať. Vďaka automatickému dávkovaciemu systému i-DOS™ tak môžete ušetriť až 30 percent detergentov a ročne spotrebovať až o 7100 litrov vody menej.*
 * Priemerná spotreba pri 220 cykloch prania za rok. Zdroj: wfk, Institute for Applied Research, Study Report 5132/10.

Viac o technólogii i-Dos

Vďaka sušičke bielizne ušetríte veľa času, práce, ako aj miesta

Aby nebolo nutné zdržiavať sa vešaním bielizne, čakaním na jej uschnutie ani zdĺhavým žehlením, skvelým pomocníkom do domácnosti je aj sušička bielizne. Bielizeň nemusíte nikam nosiť ani vešať, stačí ju pohodlne premiestniť z práčky rovno do sušičky. Vďaka sušičke nebude vaša bielizeň nikdy viac tvrdá a presušená. Vo väčšine prípadov už bielizeň nemusíte žehliť, stačí ju zložiť a uložiť do skrine alebo si ju rovno obliecť. Pri sušení v sušičke se bielizeň toľko neničí, vydrží dlhšie a farby neblednú. Ak bielizeň nie je špinavá, ale potrebujete ju len zbaviť zápachu, napríklad z cigaretového dymu či prepáleného oleja, nemusíte ju prať. Stačí použiť program Refresh, ktorý ju ošetrí parou. Bielizeň sa tak ničí menej. Ak si vyberiete sušičku so samočistiacim kondenzátorom, ktorý sa v priebehu každého procesu sušenia automaticky niekoľkokrát prepláchne, udržíte nízku spotrebu energie a zároveň vysoký výkon sušičky počas celej jej životnosti. Aj mnohopočetné rodiny vedia všetku špinavú bielizeň vyprať a vysušiť za jeden deň v týždni.

Vyberte si svoju sušičku

Výhody sušenia bielizne v sušičke môžete využívať aj tam, kde počítate každý centimeter. Vďaka kombinovanej práčke so sušičkou Bosch ušetríte množstvo času, práce, finančných prostriedkov za oblečenie a energie a zároveň získate výhodu, že môžete prať a sušiť bez prerušenia. Keď si zvolíte pranie a sušenie v jednom programe, je bielizeň po jeho skončení dokonale vypraná, vysušená a pri vhodnom nastavení zvyškovej vlhkosti sa už vo väčšine prípadov nemusí ani žehliť.

www.bosch-home.com/sk