Chladné a príjemné podkrovie s VELUX

2. jún 2023

Chceli by ste minimalizovať svoj vplyv na životné prostredie, no zároveň držať príjemnú teplotu v interiéri počas letnej sezóny? Ak sa nachádzate v tejto situácii, môžete zvážiť rôzne prístupy k ochladeniu vášho domova. Pomocou vhodnej metódy účinne znížite teplotu bez toho, aby ste vynakladali zbytočné úsilie alebo sa uchyľovali k potenciálne nebezpečným riešeniam.

So stúpajúcou vonkajšou teplotou môže teplo v našich domovoch narúšať našu schopnosť spať, pracovať alebo si jednoducho užívať pohodlie domova. Ľudia preto hľadajú všemožné metódy na ochladenie domácnosti. Pri rýchlom vyhľadávaní na internete nájdete mnohé spôsoby, ktoré sľubujú doslova zázraky. Najznámejšie sú predovšetkým kocky ľadu a chladivá hmla pred ventilátorom, či mokré plachty pred oknami. Hoci sa tieto odporúčania môžu zdať teoreticky sľubné a lacné, ich praktická realizácia môže viesť k nežiaducim výsledkom, ako sú mokré miesta, rast plesní či paradoxne zvýšené účty za energiu.

 

Ako udržať podkrovie príjemné?

Najúčinnejším prístupom, ako udržať príjemnú teplotu v domácnosti, je v prvom rade zabrániť prehrievaniu interiéru. Pozatvárať všetky okná sa môže zdať ako dobrá prevencia pred vniknutím horúceho letného vzduchu do interiéru, avšak ani toto riešenie nie je dostatočne účinné. Okná, najmä tie s nízkou tepelnou izoláciou, umožňujú teplu preniknúť dovnútra prostredníctvom tepelnej vodivosti skla. Výsledkom je prehriata miestnosť s ťažkým vzduchom. Ako takúto miestnosť ochladiť? Prvým riešením je správne vetranie, a to predovšetkým počas skorých ranných a chladných nočných hodín. Vetranie by malo byť kombinované aj s vhodným tienením, ktoré poskytnete dostatočnú ochranu pred prehrievaním interiéru.

 

Regulujte koľko svetla a tepla do miestnosti vpustíte

Ak sa rozhodnete podniknúť kroky na zmiernenie horúčav spôsobených letným slnkom, je nevyhnutné vybrať riešenia, ktoré sú bezpečné a účinné. Týmto spôsobom môžete zaručiť, že váš domov sa stane príjemnejším prostredím. Zvážte možnosť použitia vonkajších roliet a markíz na strešné okná od spoločnosti VELUX. Tieto inovatívne riešenia poskytujú optimálnu kontrolu nad slnečným žiarením a teplom, ktoré sa dostáva do vášho domu. Vonkajšie rolety VELUX umožňujú regulovať množstvo svetla a tepla jednoduchým nastavením, čím zabezpečia príjemnú atmosféru. Ich pomocou môžete znížiť množstvo prenikajúceho tepla do podkrovia až o 93 %. Okrem toho zabezpečia dokonalé súkromie.

Markízy VELUX poskytujú tieň a ochranu pred priamym slnečným žiarením, čím zabraňujú prenikaniu nadmerného tepla do vášho domova prostredníctvom okien. Znižujú sálavé teplo až o 76 % a udržujú v podkrovných miestnostiach príjemnú teplotu aj počas horúcich letných dní. Priesvitná sieťovina zároveň zachováva výhľad a prepúšťa dnu svetlo. Začlenením týchto vysokokvalitných výrobkov môžete vytvoriť chladné a príjemné vnútorné prostredie a zároveň využívať výhody prirodzeného svetla.

 

Udržateľné, štýlové a efektívne

Tieniace doplnky VELUX sú účinnou a štýlovou voľbou na ochranu podkrovia pred prehrievaním. Nielenže účinne blokujú nadmerné teplo a slnečné žiarenie, ale predstavujú tiež ideálne riešenie s dobrou ekologickou bilanciou. Nová kolekcia VELUX Nature  ponúka interiérové zatemňujúce a tieniace rolety, ktoré sú vyrobené primárne z recyklovaných materiálov. Oproti iným kolekciám VELUX znižuje ich uhlíkovú stopu na polovicu, vďaka čomu predstavujú skvelú voľbu pre ekologicky zmýšľajúcich zákazníkov.

 

Viac sa dozviete na: www.velux.sk