Aby vaše deti mali kde bývať

1. jún 2015

Detský svet je hravý a bezstarostný. Dospelí však vedia, že čas hier netrvá naveky a najmä tí zodpovednejší plánujú život svojich ratolestí už od ich prvých krokov. Vynikajúci nástroj na prípravu budúcnosti, nielen pre seba, ale aj pre svoje deti, je stavebné sporenie v Prvej stavebnej sporiteľni.


 
Odborníci na financovanie bývania špeciálne pre túto príležitosť vyvinuli stavebné sporenie Junior extra. V súčasnosti, až do konca júna, môžete pre svoje dieťa (až do 18 rokov) uzatvoriť prvú sporiacu zmluvu v tarife JE bez poplatku, teda úplne zdarma. Pýtate sa, prečo by ste to mali urobiť? Dôvodov je hneď niekoľko. 
  
Myslite na budúcnosť

Stavebné sporenie Junior extra v Prvej stavebnej sporiteľni je jeden z najlepších spôsobov, ako výhodne a bezpečne zabezpečiť svojmu potomkovi financie na kúpu jeho prvého vlastného bývania - či už sporením alebo v kombinácii so stavebným úverom. Máte však aj iné možnosti. Nasporené prostriedky sa po šiestich rokoch sporenia dajú využiť prakticky na čokoľvek, napríklad na financovanie štúdií na strednej alebo vysokej škole. Bez ohľadu na neskoršie využitie, najvýhodnejšie je, ak rodičia začnú konať čo najskôr po narodení dieťaťa.

Výhodné a bezpečné sporenie

Najväčšia a najúspešnejšia stavebná sporiteľňa na Slovensku nadštandardne a maximálne bezpečne zhodnotí vaše vklady na účte stavebného sporenia. Každý kto sporí, má nárok na štátnu prémiu. Aj v tomto roku opäť v maximálnej výške až 66,39 €. Vklady stavebných sporiteľov sú chránené až do výšky 100 tisíc €. Navyše, PSS, a. s., poskytuje aj tzv. extra istotu. Rodičia vďaka nej môžu svoje deti zabezpečiť pred nečakanými udalosťami. To znamená, že v prípade úmrtia rodiča alebo zákonného zástupcu uvedeného v zmluve o stavebnom sporení bude PSS, a. s., pokračovať v sporení namiesto neho pravidelnými mesačnými vkladmi až do nasporenia polovice cieľovej sumy, maximálne do výšky 10 tisíc €.

Rozumné riešenie = garantovaný úver

Možno vás zaujme, že zmluvy o stavebnom sporení a sumy na nich nasporené je v rámci rodiny možné bezplatne spájať. Dajú sa tak využiť na financovanie bývania podľa momentálnych potrieb. Zároveň, rodina vďaka väčšiemu objemu nasporených prostriedkov získava nárok na vyšší stavebný úver s výhodným a garantovaným úrokom nemenným počas celej doby splácania. Pre mladých ľudí, ktorí zvyčajne veľa nezarábajú a nemajú čím ručiť za úver, je najatraktívnejší stavebný úver do 50 tisíc € . V PSS, a. s., ho môžu získať aj bez dokladovania príjmov a bez zabezpečenia nehnuteľnosťou. Pravda, existujú tiež iné – rýchlejšie riešenia – v podobe pestrej ponuky medziúverov. 

Viac informácií vám ochotne a bezplatne poskytnú obchodní zástupcovia PSS, a. s.. Ich zoznam nájdete na www.pss.sk alebo zatelefonujte na 02/58 55 58 55.